Ik heb een verzakking

“Bij verzakkingsklachten is met de juiste oefening vaak nog veel mogelijk”

Bekkentherapie

Verzakking van baarmoeder, blaas en bekkenbodem

Bij een verzakking in de bekkenbodem veranderen de positie van de baarmoeder, blaas en endeldarm. Er wordt ook wel gesproken van een baarmoederverzakking of blaasverzakking.

Door deze verzakking kunnen er klachten ontstaan zoals:

Hoe ontstaan verzakkingsklachten?

De baarmoeder, blaas en het onderste gedeelte van de darm worden met banden en spieren op hun plek gehouden. Na bijvoorbeeld een zwangerschap en bevalling kunnen bovengenoemde klachten ontstaan. Dit komt omdat de spanning en kracht van de banden en spieren in de bekkenbodem afgenomen is. De klachten nemen vaak toe bij het verrichten van zwaar werk, hoesten, tillen duwen en trekken.

Bij deze klachten kan met de juiste oefening en begeleiding juist veel verbeterd worden. Hierdoor krijg je zelf meer controle en minder beperkingen en kan je een eventueel grotere ingreep als een operatie voorkomen.

Heb jij last van één van de bovenstaande klachten. Klik dan hier om een afspraak te maken bij de geregistreerd bekkentherapeut.  

Wat doet de geregistreerd bekkentherapeut?

De geregistreerd bekkentherapeut zal samen met jou gaan onderzoeken waar de oorzaak van jouw klachten vandaan komen. Aan de hand van dit onderzoek kan zij jou leren welke spieren je kunt trainen of juist meer kunt ontspannen.

Voor kunt meer informatie over de behandeling bij de bekkentherapeut klik hieronder.

“Bij verzakkingsklachten is met de juiste oefening vaak nog veel mogelijk”

Bel nu