Instabiele schouder

“Schouderklachten zijn complex en vragen een specialistische aanpak”

Schouder onderzoek

Heb ik een instabiele schouder?

Het schoudergewricht bestaat uit een kop van de bovenarm en een kom. Bij een instabiele schouder kan de kop de neiging hebben om niet helemaal goed in de kom te blijven. De kop duwt dan vaak tegen de spieren, banden en kraakbeen wat rondom de schouder zit.

Klachten die horen bij een instabiele schouder zijn:

  • Het gevoel dat de schouder uit de kom gaat (dit gebeurt meestal niet)
  • Terugkerende pijn na (bovenhandse) sporten. Denk hierbij aan pijn na volleybal, honkbal, handbal, keepen, etc.
  • Een peesontsteking of slijmbeursontsteking die steeds terugkeert als u de schouder zwaarder belast.
  • Steeds dezelfde pijn bij een zwaardere beweging achter u.

Denk je dat je een instabiele schouder hebt? Klik dan hieronder op het videofragment. Hierin wordt uitgelegd wat je zelf kan doen om de klachten te verminderen. 

Waardoor ontstaat een instabiele schouder?

Sommige mensen zijn van zichzelf leniger, waardoor de gewrichten soepeler zijn. Dit kan ervoor zorgen dat de schouderkop meer ruimte heeft om te bewegen en daardoor klachten kan geven.
Soms kan een schouder ook instabiel worden, omdat hij een keer uit de kom is gegaan.

Wat kan de fysiotherapeut voor mij doen?

Onze schouderspecialisten kunnen samen met jou een plan maken om de spieren rondom de schouder beter te laten samenwerken en sterker te maken. De oefeningen zullen makkelijk beginnen en daarna steeds uitdagender worden. Afhankelijk van de mate van instabiliteit en de hulpvraag kan dit een langer revalidatietraject zijn.

Snel van mijn langdurige schouderklacht af

Na behoorlijk lang met schouderklachten te hebben rond gelopen, in augustus van dit jaar een afspraak gemaakt met Medsupport, volgens de website onder meer gespecialiseerd in schouderklachten. Mijn fysiotherapeut Wouter van den Berg heeft mij met gerichte oefeningen binnen vier maanden weer klachten vrij gekregen. Tevens goede adviezen meegekregen om uiteraard in de toekomst klachten vrij te blijven. Bedankt!

Tonny Giesen

“Schouderklachten zijn complex en vragen een specialistische aanpak”

Bel nu