Klachten rondom de knieschijf

“Klachten rondom de knieschijf zijn goed te behandelen door onze sportfysiotherapeut”

Knie

Klachten rondom of achter de knieschijf

Klachten rondom of achter de knieschijf is één van de meest voorkomende soorten knieblessures bij sporters. Deze klachten worden ook wel patellofemoraal pijnsyndroom (PFPS) of retropattelaire pijnklachten genoemd.

Klachten die horen bij een patellofemoraal pijnsyndroom zijn:

  • (Scherpe) pijn achter en/of rondom de knieschijf
  • Pijn bij het maken van een squat of de trap af lopen
  • Stijfheid en/of pijn na het sporten
  • Pijn bij het springen of landen
  • Pijn na een tijd gezeten te hebben met de knieën gebogen
Patellofemoraal pijnsyndroom

Denk je dat je een patellofemoraal pijnsyndroom hebt? Klik dan hieronder op het videofragment. Hierin wordt uitgelegd wat je zelf kan doen om de klachten te verminderen. 

Wil je liever meteen een afspraak met één van onze fysiotherapeuten klik dan hier.

Wat kan een fysiotherapeut doen bij klachten rondom de knieschijf?

De fysiotherapeuten bij MedSupport kunnen samen met jou onderzoeken waarom de klachten ontstaan en wat de reden is dat ze niet over gaan. De behandeling bestaat vaak uit

  • Het sterker maken van jouw been,
  • Jouw coördinatie en stabiliteit verbeteren
  • Lokale massage / triggerpoints behandelen

Door een gerichte behandeling ben jij snel van jouw klachten af en zorgen wij er samen met jou voor dat jij weer lekker kan bewegen.

Wat is een patellofemoraal pijnsyndroom?

Klachten rondom je knieschijf ontstaat door een overbelasting. Achter je knieschijf zit kraakbeen en dit kan gaan irriteren bij een belasting die jouw lichaam niet gewend is. Hierdoor ontstaat pijn, stijfheid van de knie en soms ook zwelling

Waardoor ontstaat een patellofemoraal pijnsyndroom?

Zoals hierboven vermeld ontstaan klachten rondom je knieschijf vaak door een overbelasting. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren bij het starten van een nieuw sportseizoen of hardlopen.

Naast (over)belasting kan de hoek die jouw knie maakt ten opzichte van jouw heup ook zorgen voor een verhoogde druk op de knieschijf. Uit onderzoek weten we dat mensen met de neiging naar X-benen sneller klachten kunnen krijgen rondom de knieschijf. Onze sportfysiotherapeut kan samen met jou opzoek naar de oplossing voor jouw klachten. Hierdoor kan jij weer snel en pijnvrij bewegen.

“Klachten rondom de knieschijf zijn goed te behandelen door onze sportfysiotherapeut”

Bel nu