Volg ons op social media

Bekkenfysiotherapie

Klachten van het bekken of bekkengebied komen vaker voor dan gedacht. Klachten zijn onder andere incontinentieklachten en lage rugklachten. Deze klachten kunnen bij zowel mannen als vrouwen voorkomen en kunnen door middel van bekkenfysiotherapie verholpen worden. 

Wat is bekkenfysiotherapie?

Bekken fysiotherapie richt zich met name op: 

Een bekkenfysiotherapeut kan zowel inwendig als uitwendig onderzoeken en hierdoor de bekkenbodem en de omliggende structuren goed onderzoeken. Dit heeft als gevolg dat de klachten rondom het bekkengebied zo goed mogelijk behandeld kunnen worden. 

Wanneer bekkenfysiotherapie?

Wanneer je last hebt van bijvoorbeeld een van de volgende klachten kan een bekkenfysiotherapeut hulp geven: 

 • Incontinentieproblemen 
 • Verzakking 
 • Vaginisme 
 • Ontlastingsproblemen 
 • Seksuele klachten 
 • Prostaat problemen 
 • Stuitklachten 
 • Klachten tijdens en/of na de zwangerschap 
 • Lage rugklachten

 

Bekkenfysiotherapie in de regio Doetinchem door MedSupport

De bekkenfysiotherapeut onderzoekt waar en wanneer je klachten ervaart. Ook wordt er in kaart gebracht hoe jij omgaat met jouw klachten tijdens het dagelijks bewegen. Op basis van jouw verhaal wordt uitwendig en indien nodig ook inwendig onderzoek verricht. Hierna wordt een behandelplan opgesteld om jou van jouw klachten af te helpen. 

Het resultaat van bekkenfysiotherapie

Door het geven van adviezen en oefeningen zorgt een bekkenfysiotherapeut ervoor dat je geen last meer van je bekkengebied hebt. Ook weet je hierdoor wat je kan doen om de klacht te voorkomen. Doordat de therapie op jouw specifieke probleem is afgestemd, is de duur voor iedereen anders. Na een behandeling kan je

 • Beter bewegen zonder incontinentie;
 • Pijnvrij je activiteiten uitvoeren;
 • Ervaar je minder klachten tijdens de zwangerschap;
 • Heb je minder klachten na de zwangerschap.
''Volledig pijnvrij!''

''Jarenlang met een pijnlijke schouder gelopen, meerdere keren behandeld door verschillende fysiotherapeuten, maar niet de gewenste resultaten. Juni 2018 contact opgenomen met Matthijs, als voorbereiding op een nog te ondergane schouderoperatie (neerplastiek) die maand. Met hem het behandeltraject doorgenomen, dit zou 6 tot 9 maanden gaan duren. Vrij snel na de operatie begonnen met therapie, vandaag 26 maart laatste behandeling gehad. Vooraf had de orthopeed mij 50% kans op herstel gegeven. Door de kundige behandeling van Matthijs IJff, ben ik in ruim 8 maanden van mijn klachten af. Kracht is terug in de schouder, kan weer pijnvrij bewegen. Ik raad eenieder aan met schouderklachten met hem contact op te nemen.''
Anoniem via Zorgkaart Nederland

Fysiotherapeuten Iris en Kim helpen jou graag

Bij fysiotherapie MedSupport zijn Iris en Kim beiden MSc. Bekken fysiotherapeut in opleiding. Samen vormen zij het bekkenteam binnen de praktijk.

Al tijdens de opleiding zullen zij mensen met bekkenklachten mogen zien, maar zij zijn pas na afstuderen geregistreerd bekkenfysiotherapeut.

Iris is al gespecialiseerd in myofasciale klachten en dry needling en zal dit kunnen toepassen indien nodig. 

Zelfhulptips

  1. Doe regelmatig de voorgeschreven oefeningen: volg nauwgezet het oefenprogramma dat door je fysiotherapeut is voorgeschreven. Deze oefeningen zijn ontworpen om je herstel te bevorderen, je mobiliteit te verbeteren en je spieren en gewrichten sterker te maken. Door consistent en correct te oefenen, kun je de resultaten van de fysiotherapiebehandeling maximaliseren.
  2. Let op je houding en lichaamsbeweging: besteed aandacht aan je houding tijdens dagelijkse activiteiten. Zorg ervoor dat je een goede ergonomische houding handhaaft om overbelasting van spieren en gewrichten te voorkomen.
  3. Neem voldoende rust en luister naar je lichaam: rust is essentieel voor het herstelproces. Geef je lichaam de tijd om te herstellen en vermijd overmatige belasting of activiteiten die pijn of ongemak veroorzaken. Luister naar de signalen van je lichaam en communiceer eventuele zorgen of veranderingen in je symptomen met je fysiotherapeut. Het is belangrijk om samen te werken om je behandeling aan te passen indien nodig.

Onthoud dat deze tips algemeen van aard zijn en het is altijd raadzaam om advies te vragen aan je fysiotherapeut voor specifieke zelfhulpmaatregelen die passen bij jouw individuele situatie.

Vraag & antwoord

Als je op zoek bent naar een ervaren fysiotherapeut in Doetinchem, dan is MedSupport de beste keuze. Je krijgt hoogwaardige zorg met een persoonlijke benadering. Wij geloven dat elke persoon uniek is en een individuele benadering verdient. Daarnaast werken wij samen met andere zorgverleners, zoals huisartsen en specialisten, om ervoor te zorgen dat je de best mogelijke zorg krijgt.

Met MedSupport fysiotherapie beschikken we over twee locaties. Ben je woonachtig in de regio Doetinchem dan kun je bij beide locaties terecht.

Al onze therapeuten hebben een Bachelor fysiotherapie afgerond. Dit is een hbo opleiding waarmee je algemeen fysiotherapeut bent. Voor alle specialisaties (manueel therapie, sportfysiotherapie, bekkentherapie, psychosomatische therapie en geriatriefysiotherapie) hebben al onze collega’s een 3 jarige masteropleiding gevolgd.

Wij hebben met alle zorgverzekeraars een contract. Vraag jouw verzekeraar naar de hoeveelheid behandelingen die jij vergoed krijgt.

Onze fysiotherapeuten

Wij zijn fysiotherapie MedSupport. Een jonge, dynamische en moderne fysiotherapiepraktijk in Doetinchem & Zelhem. Onze fysiotherapeuten hebben alle aandacht voor jou en waar jij tegenaan loopt. Elke fysiotherapeut heeft zijn of haar eigen specialisatie.

Fysiotherapie Medsupport Doetinchem en Zelhem

MedSupport fysiotherapie is gericht op het verbeteren en behouden van de kwaliteit van het dagelijks leven van ieder individu met lichamelijke klachten. Dit doen wij door gerichte zorg op het gebied van fysiotherapie te bieden. Wij geloven dat geen enkele klacht exact hetzelfde is, waardoor wij elke klacht als uniek bekijken en behandelen.