Volg ons op social media

Bekkenfysiotherapie

Bekkenfysiotherapie

Onze bekkenfysiotherapeut behandeld onder andere onderstaande klachten:

Bij de bekkenfysiotherapie worden zowel vrouwen als mannen met klachten behandeld.

Een geregistreerd bekkenfysiotherapeut heeft naast haar basisopleiding fysiotherapie nog een 3-jarige masteropleiding gevolgd gericht op de bekkenbodem. Met deze opleiding is zij gespecialiseerd in het onderzoeken, behandelen en voorkomen van klachten in het gebied van de bekkenbodem, de lage rug en de buik.

Een bekkenfysiotherapie behandeling

Bij de eerste afspraak bekijkt de bekkenfysiotherapeut samen met jou waar en wanneer je klachten ervaart. Ze bespreekt met jou hoe het gaat met jouw klachten tijdens het dagelijks bewegen. Denk hierbij  bijvoorbeeld aan klachten tijdens sporten. Ook bespreek ze of er problemen zijn op het gebied van plassen, ontlasting en/of seksualiteit. Aan de hand van deze informatie bespreekt ze de samenhang met jouw klachten en de bekkenbodem regio en wat er nodig is aan onderzoek in het bekkengebied.

Veel van de klachten kan aan de buitenzijde van het bekken vastgesteld worden. Soms kan een inwendig onderzoek extra aanvullende informatie geven. Dit gebeurt altijd in overleg met jou en uiteraard alleen met jouw toestemming.

Een geregistreerd bekkenfysiotherapeut is getraind in zowel het uitwendig als inwendig onderzoeken en behandelen van de bekkenbodem. Met deze onderzoeken en jouw ervaren klachten gaan jullie samen op zoek naar de oorzaak en de oplossing.

Waarom zou je voor de geregistreerd bekkenfysiotherapeut bij MedSupport kiezen?

Ons geregistreerd bekkenfysiotherapeut heeft zeer veel ervaring met het onderzoeken en behandelen van problemen in de bekkenbodemregio. Bij de afspraken die je met haar hebt heeft ze ook de tijd en rust voor jou, zodat jij weer met plezier kunt bewegen.

''Na enkele behandelingen klachten vrij!''
''Ik liep al een week rond met pijn in mijn onderrug, dit belemmerde mij vooral in mijn werk in het ziekenhuis en daarnaast ook met andere dagelijkse activiteiten. Aangezien de klachten niet vanzelf over gingen, heb ik een afspraak gemaakt bij MedSupport. En nu na enkele behandelingen ben ik klachten vrij. Dit dankzij de manuele therapie en de oefeningen onder begeleiding van Mathijs. Ook kreeg ik duidelijke informatie over hoe ik het beste mijn klachten kan voorkomen en wat de waarschijnlijke oorzaak was van mijn klachten. Wanneer mijn klachten weer op gaan spelen maak ik zeker opnieuw een afspraak bij MedSupport. Echt een aanrader!''
Anoniem via Zorgkaart Nederland

Onze fysiotherapeuten

Wij zijn fysiotherapie MedSupport. Een jonge, dynamische en moderne fysiotherapiepraktijk in Doetinchem & Zelhem. Onze fysiotherapeuten hebben alle aandacht voor jou en waar jij tegenaan loopt. Elke fysiotherapeut heeft zijn of haar eigen specialisatie.

Fysiotherapie Medsupport Doetinchem en Zelhem

MedSupport fysiotherapie is gericht op het verbeteren en behouden van de kwaliteit van het dagelijks leven van ieder individu met lichamelijke klachten. Dit doen wij door gerichte zorg op het gebied van fysiotherapie te bieden. Wij geloven dat geen enkele klacht exact hetzelfde is waardoor wij elke klacht als uniek bekijken en behandelen.