Volg ons op social media

Bugnet fysiotherapie

Bugnet therapie

Wanneer je bekend bent met hypermobiliteit zoals Ehlers Danlos (EDS), hypermobiliteits syndroom (HMS) of HDS dan kan je sneller lichamelijke klachten ervaren dan iemand die dit niet heeft. Dit heeft te maken met de verminderde fysieke weerstand die jouw lichaam kan bieden tegen weerstand van buitenaf. Met behulp van Bugnet oefeningen leer jij hoe je je lichaam kan inzetten op een manier die je gemakkelijker vol kan houden en voor jou prettig voelt. Bugnet, ook wel houdingsweerstand therapie genoemd, is een therapievorm waarbij we inzoomen op de zogeheten houdingsspieren. In ons lichaam hebben we de grote- en kleine spiergroepen. Waar de grote spiergroepen verantwoordelijk zijn deze zijn voor het leveren van grote krachten, zijn de kleine spiergroepen gemaakt om jouw houding voor langere tijd vol moeten kunnen houden. Deze heten ook wel de houdingsspieren.

Voor wie is Bugnet therapie?

Bugnet is geschikt voor neurologische aandoeningen, orthopedische problematieken en houdingsafwijkingen. Voorbeeld hiervan zijn:

  • Houdingsafwijkingen van wervelkolom, bekken en schoudergordel en van de extremiteiten
  • Stabiliteitsproblemen van gewrichten
  • Hypermobiliteit
  • Immobilisatie (bij gipsen en corsetten) wanneer beweging niet is toegestaan of zeer pijnlijk is (postoperatief en reumatologie).
  • Neurologische aandoeningen zoals poliomyelitis, spina bifida, hemiplegie, plexus brachialis laesies, postoperatieve paresen en paralyses.
''Toppers!''
''Vriendelijke therapeuten, kundig, duidelijk, nemen klachten serieus, behandelplan, duidelijke oefeningen. Houden je niet aan het lijntje & streven ernaar je zo vlot mogelijk en eerlijk weer op de “been” te helpen. Toppers!''
Anoniem via Zorgkaart Nederland

Onze fysiotherapeuten

Wij zijn fysiotherapie MedSupport. Een jonge, dynamische en moderne fysiotherapiepraktijk in Doetinchem & Zelhem. Onze fysiotherapeuten hebben alle aandacht voor jou en waar jij tegenaan loopt. Elke fysiotherapeut heeft zijn of haar eigen specialisatie.

Fysiotherapie Medsupport Doetinchem en Zelhem

MedSupport fysiotherapie is gericht op het verbeteren en behouden van de kwaliteit van het dagelijks leven van ieder individu met lichamelijke klachten. Dit doen wij door gerichte zorg op het gebied van fysiotherapie te bieden. Wij geloven dat geen enkele klacht exact hetzelfde is waardoor wij elke klacht als uniek bekijken en behandelen.