Volg ons op social media

Bugnet fysiotherapie
in de regio Doetinchem

Hypermobiliteit kan zorgen voor lichamelijke klachten. Dit heeft te maken met de verminderde fysieke weerstand die jouw lichaam kan bieden tegen weerstand van buitenaf. 

Bugnet therapie leert je hoe je je lichaam kan inzetten om dit soort klachten te voorkomen.

Wat is bugnet fysiotherapie?

Bugnet therapie wordt ook wel houdingsweerstand therapie genoemd. Hierbij leer je bijvoorbeeld:

 • Je lichaam inzetten op een manier de je makkelijker vol kan houden;
 • Je lichaam inzetten op een manier die voor jou prettig voelt;
 • Wat houdingsspieren zijn;
 • Hoe je je houdingsspieren kan trainen;
 • Hoe je de kans op lichamelijke klachten kan verkleinen.
Psychosomatisch fysiotherapeut Joni in behandeling

Wanneer bugnet fysiotherapie?

Bugnet therapie is onder andere geschikt voor neurologische aandoeningen, orthopedische problematieken en houdingsafwijken. Voorbeelden hiervan zijn:

 • Houdingsafwijkingen van wervelkolom, bekken, schoudergordel en extremiteiten;
 • Stabiliteitsproblemen van gewrichten;
 • Hypermobiliteit zoals Ehlers Danlos (EDS), hypermobiliteitssyndroom (HMS) of HDS;
 • Immobilisatie;
 • Neurologische aandoeningen als:
  • Poliomyelitis;
  • Spina bifida;
  • Hemiplegie;
  • Plexus brachialis laesies;
  • Postoperatieve paresen;
  • Paralyses.

MedSupport: bugnet fysiotherapie in de regio Doetinchem

Onze bugnet fysiotherapeute gaat samen met jou aan de slag om jou klachten te voorkomen. Door een passend behandelplan op te stellen, die aansluit bij jou klachten, doelen en hulpvraag kan zij jou optimaal helpen.

Daarnaast heeft zij een achtergrond in de psychologie, waardoor zij ook op mentaal vlak hulp kan bieden.

Tijdens de behandeling werkt ze samen met jou aan jouw herstel om je zo snel mogelijk klachtenvrij te krijgen. Denk hierbij aan:

 • Gerichte kracht oefeningen;
 • Specifieke oefeningen gericht op de houdingsspieren;
 • Gerichte coördinatie oefeningen.
''Volledig pijnvrij!''

''Jarenlang met een pijnlijke schouder gelopen, meerdere keren behandeld door verschillende fysiotherapeuten, maar niet de gewenste resultaten. Juni 2018 contact opgenomen met Matthijs, als voorbereiding op een nog te ondergane schouderoperatie (neerplastiek) die maand. Met hem het behandeltraject doorgenomen, dit zou 6 tot 9 maanden gaan duren. Vrij snel na de operatie begonnen met therapie, vandaag 26 maart laatste behandeling gehad. Vooraf had de orthopeed mij 50% kans op herstel gegeven. Door de kundige behandeling van Matthijs IJff, ben ik in ruim 8 maanden van mijn klachten af. Kracht is terug in de schouder, kan weer pijnvrij bewegen. Ik raad eenieder aan met schouderklachten met hem contact op te nemen.''
Anoniem via Zorgkaart Nederland
Psychosomatische fysiotherapeut

Het resultaat van bugnet fysiotherapie

De bugnet therapie leert je om te gaan met je lichaam zodat je:

 • Geen pijn tijdens bewegen ervaart;
 • Geen pijn in rust ervaart;
 • Pijnvrij kan sporten;
 • Weet hoe je voor stabiliteit van de gewrichten kan zorgen.

Fysiotherapeute Joni helpt jou graag

Bij fysiotherapie MedSupport is Joni gespecialiseerd in de bugnet therapie.

Doordat zij ook psychosomatisch therapeut is, heeft Joni ook veel kennis over de balans tussen belasting en belastbaarheid. Dit zorgt ervoor dat zij jou goed kan helpen met hypermobiliteit- of instabiliteitsklachten.

Wat cliënten over ons zeggen:

Na een kijkoperatie doorverwezen naar Medsupport, ze hadden mijn klacht/anatomische afwijking nog niet eerder gezien. Hele goede begeleiding gehad van Matthijs en Amber, samen het traject doorlopen en na 8 weken al duidelijk verschil en vermindering van de klachten. Bedankt voor de goede begeleiding!
Alex Orgers
Alex Orgers
3 Augustus 2023
Goed en vriendelijk geholpen! Duidelijk over verzekering/evt.onkosten. 1 op 1 begeleiding.. Meer dan alleen fysio, zoals mentale begeleiding, massages en zenuwen behandeling (in mijn geval). En er is zelfs een goeie diëtiste(Anneleen Visser) die me geholpen heeft om mijn gewicht weer op peil te brengen met goeie tips en bijvoeding. Dus ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ totaal. 😄👍
Mark Stevens
Mark Stevens
28 Maart 2023
Na behoorlijk lang met schouderklachten te hebben rond gelopen, in augustus van dit jaar een afspraak gemaakt met Medsupport, volgens de website onder meer gespecialiseerd in schouderklachten. Mijn fysiotherapeut Wouter van den Berg heeft mij met gerichte oefeningen binnen vier maanden weer klachten vrij gekregen. Tevens goede adviezen meegekregen om uiteraard in de toekomst klachten vrij te blijven. Bedankt!
Tonny Giesen
Tonny Giesen
8 December 2021
Door goede hulp en begeleiding van Wouter zat ik binnen no-time weer op mijn racefiets zonder pijn aan mijn achillespees! Helemaal top! De praktijk ziet er overigens ook keurig uit.
Dorien jansenvenneboer
Dorien jansenvenneboer
6 Oktober 2021
Schouderklachten, beperking in bewegen. Ik, man en 59 jr. Pijnklachten bij gooien, een arm omhoog steken om iets te pakken waardoor er pijnscheuten voelbaar zijn. Kan geen shirt in de broek steken op de rug. Frozen shoulder of peesontsteking? Door de orthopeed doorverwezen naar Medsupport, fysiotherapeut Matthijs, voor mij het juiste adres was volgens de orthopeed. Veel overleg gehad met Matthijs en hij heeft ook zelf persoonlijk overleg gehad met de specialist. Opmerkelijk feit dat als hij het niet helemaal met de specialist eens is, zelf dus in overleg gaat met de specialist. Ik heb veel uitleg en begrip mogen ontvangen, wat ik als zeer prettig heb ervaren. Ik zie Matthijs als zeer kundig en vooral iemand met een luisterend oor voor de cliënt. Ik kijk terug op een goede behandeling en een goed behaald resultaat waardoor ik met mijn schouder veel beter kan functioneren. En vooral veel minder pijnklachten heb. Met de tips en oefeningen ben ik in staat om mijn schouder te versterken en meer bewegingsvrijheid in het gewricht te krijgen en te behouden. Ik kijk terug op een fijne behandeling.
Henk Massen
Henk Massen
18 November 2019
Ik ben met een frozen shoulder bij deze fysiotherapeut terecht gekomen. Na mijn eerste bezoek bij een medewerker, had zij een verdenking van een frozen shoulder , ben ik door verwezen naar een collega fysiotherapeut, gespecialiseerd in het schouder gewicht. Deze heeft inderdaad bevestigt dat het een frozen shoulder was. Hij heeft mijn vervolgens goed uitgelegd wat dit inhield, en hoe het verloop van de fysiotherapeut, gaat, en hoe het beste de behandeling kan worden gedaan. dit heeft mijn goed inzicht gegeven in het gene wat ik kon verwachten. tijdens de uitleg is er aangegeven door de fysiotherapeut aangegeven dat de fysiotherapeut, in verschillende fase verloopt, en dat de start van de fysio bij mijn aanmelding nog geen zin zou hebben. en dat het verstandiger was om eens 1x in de 4 weken het verloop te monteren, dus ook geen onnodig verbruik van behandelingen. uiteindelijk zijn we de fysio gestart, met goede oefeningen die ik ook thuis kon doen, zonder producten aan te schaven.
Robert Biesen
Robert Biesen
18 November 2019
Zeer professioneel en altijd keurig op tijd! De intake verliep heel goed, Matthijs had meteen door dat het om een nekhernia ging in tegenstelling tot de huisarts! En bij spoed snel aan de beurt! Na de operatie een goed behandel plan opgesteld voor een spoedig herstel! Tijdens de vakantie werd er voor een kundige vervangde Therapeut gezorgd. Ben meer dan tevreden over MEDSUPPORT!!!
Ivo Gademan
Ivo Gademan
28 Augustus 2019
ik heb maanden lang last gehad van ‘schietende pijn’ in mijn linkerbeen. Hiervoor ben ik doorverwezen naar Fysiotherapie MedSupport. Ik ben behandeld door middel van dry needling en binnen 2 afspraken ben ik van mijn klachten af. Het is zeker een aanrader!
Sennol Buyl
Sennol Buyl
24 Maart 2019
Vriendelijke therapeuten, kundig, correct, denken mee, goede oefeningen, behandelplan. Houden je niet aan het lijntje. Aanrader! Toppers!
An Jolink
An Jolink
19 Maart 2019

Zelfhulptips

  1. Doe regelmatig de voorgeschreven oefeningen: volg nauwgezet het oefenprogramma dat door je fysiotherapeut is voorgeschreven. Deze oefeningen zijn ontworpen om je herstel te bevorderen, je mobiliteit te verbeteren en je spieren en gewrichten sterker te maken. Door consistent en correct te oefenen, kun je de resultaten van de fysiotherapiebehandeling maximaliseren.
  2. Let op je houding en lichaamsbeweging: besteed aandacht aan je houding tijdens dagelijkse activiteiten. Zorg ervoor dat je een goede ergonomische houding handhaaft om overbelasting van spieren en gewrichten te voorkomen.
  3. Neem voldoende rust en luister naar je lichaam: rust is essentieel voor het herstelproces. Geef je lichaam de tijd om te herstellen en vermijd overmatige belasting of activiteiten die pijn of ongemak veroorzaken. Luister naar de signalen van je lichaam en communiceer eventuele zorgen of veranderingen in je symptomen met je fysiotherapeut. Het is belangrijk om samen te werken om je behandeling aan te passen indien nodig.

Onthoud dat deze tips algemeen van aard zijn en het is altijd raadzaam om advies te vragen aan je fysiotherapeut voor specifieke zelfhulpmaatregelen die passen bij jouw individuele situatie.

Vraag & antwoord

Als je op zoek bent naar een ervaren fysiotherapeut in Doetinchem, dan is MedSupport de beste keuze. Je krijgt hoogwaardige zorg met een persoonlijke benadering. Wij geloven dat elke persoon uniek is en een individuele benadering verdient. Daarnaast werken wij samen met andere zorgverleners, zoals huisartsen en specialisten, om ervoor te zorgen dat je de best mogelijke zorg krijgt.

Met MedSupport fysiotherapie beschikken we over twee locaties. Ben je woonachtig in de regio Doetinchem dan kun je bij beide locaties terecht.

Al onze therapeuten hebben een Bachelor fysiotherapie afgerond. Dit is een hbo opleiding waarmee je algemeen fysiotherapeut bent. Voor alle specialisaties (manueel therapie, sportfysiotherapie, bekkentherapie, psychosomatische therapie en geriatriefysiotherapie) hebben al onze collega’s een 3 jarige masteropleiding gevolgd.

Wij hebben met alle zorgverzekeraars een contract. Vraag jouw verzekeraar naar de hoeveelheid behandelingen die jij vergoed krijgt.

Onze fysiotherapeuten