Volg ons op social media

Algemene fysiotherapie
in de regio Doetinchem

Wanneer je klachten ervaart tijdens je dagelijkse activiteiten is het fijn om hier zelf controle over te hebben of te krijgen. Door zelf je manier van bewegen in het dagelijks leven (kortdurend) aan te passen of rust te nemen, kunnen klachten verdwijnen of minder worden.

Wanneer dit niet lukt, helpen de fysiotherapeuten van MedSupport jou graag met algemene fysiotherapie in de regio Doetinchem.

Maar wat is precies algemene fysiotherapie en wat is het verschil met andere soorten fysiotherapie? Op deze pagina leggen we uit wat algemene fysiotherapie is en wat wij als MedSupport voor jou kunnen betekenen.

Wat is algemene fysiotherapie?

Algemene fysiotherapie in de regio Doetinchem door MedSupport bestaat uit verschillende behandeltechnieken, adviezen en oefeningen. Afhankelijk van jouw klachten en behoeften, bekijken wij wat er nodig is om jou klachten-vrij te krijgen. We leren je om te gaan met je klachten en hoe je zelf controle krijgt over jouw herstel.

Daarnaast zorgen we voor positieve effecten op je klachten. Dit heeft als gevolg dat het effect effectiever en langduriger is en dat jij weet wat je zelf kan doen als de klachten onverhoopt terugkomen.

Algemene fysiotherapie is de basisvorm die zich richt op algemene spier- en gewrichtsproblemen, terwijl andere vormen van fysiotherapie specifiek gericht zijn op situaties of aandoeningen/klachten.

Wanneer algemene fysiotherapie?

Je komt in aanmerking voor algemene fysiotherapie in de regio Doetinchem als:
 • Je lichamelijke ongemakken ervaart die jou belemmeren in je dagelijks leven;
 • Je deze lichamelijke ongemakken zelf niet kan oplossen.
In dit geval kan een fysiotherapeut jou helpen. Onderstaand een aantal veelvoorkomende klachten welke wij goed kunnen behandelen met algemene fysiotherapie in de regio Doetinchem:

Fysiotherapie in de regio Doetinchem door MedSupport

Alle fysiotherapeuten bij MedSupport zorgen voor een behandelplan passend bij jouw klachten, doelen en hulpvraag. Dit behandelplan stellen wij op aan hand van onze intake.

Op basis van die informatie streven wij naar de beste behandeling voor jou. Zodat jij weer klachtenvrij je dagelijkse activiteiten, werk en/of sport kunt uitvoeren. Doordat iedereen en elke klacht anders is, heeft iedereen wat anders nodig. Het aantal behandelingen dat nodig is om jou te helpen, hangt af van verschillende factoren:

 • Het type klacht;
 • Het ontstaan van de klacht;
 • De duur van de klacht;
 • Jouw beschikbaarheid en inzet tijdens het herstel.

Tijdens de behandeling werken we samen aan jouw herstel om je zo snel mogelijk klachtenvrij te krijgen. Als behandeling kan je denken aan:

 • Gerichte kracht oefeningen;
 • Specifieke oefeningen gericht op sport, werk of dagelijkse taken;
 • Gerichte coördinatie oefeningen;
 • Mobiliseren van gewrichten;
 • Losmaken van spieren.

We geven daarnaast adviezen en leggen oefeningen uit zodat je ook in jouw eigen tijd bezig kunt gaan met het verminderen van de klacht(en).

''Volledig pijnvrij!''

''Jarenlang met een pijnlijke schouder gelopen, meerdere keren behandeld door verschillende fysiotherapeuten, maar niet de gewenste resultaten. Juni 2018 contact opgenomen met Matthijs, als voorbereiding op een nog te ondergane schouderoperatie (neerplastiek) die maand. Met hem het behandeltraject doorgenomen, dit zou 6 tot 9 maanden gaan duren. Vrij snel na de operatie begonnen met therapie, vandaag 26 maart laatste behandeling gehad. Vooraf had de orthopeed mij 50% kans op herstel gegeven. Door de kundige behandeling van Matthijs IJff, ben ik in ruim 8 maanden van mijn klachten af. Kracht is terug in de schouder, kan weer pijnvrij bewegen. Ik raad eenieder aan met schouderklachten met hem contact op te nemen.''
Anoniem via Zorgkaart Nederland

Het resultaat van fysiotherapie

Het resultaat van algemene fysiotherapie in de regio Doetinchem door MedSupport is gericht op:

 • Vermindering van pijn;
 • Verbetering van mobiliteit;
 • Herstel van de functie van het bewegingsapparaat;
 • Preventie voor toekomstige problemen.

MedSupport fysiotherapeuten

Bij MedSupport fysiotherapie in de Achterhoek zijn alle fysiotherapeuten minimaal afgestudeerd als algemene fysiotherapeuten.

Naast deze basisopleiding voor fysiotherapie hebben al onze therapeuten aanvullende opleidingen afgerond of zijn ze bezig met aanvullende opleidingen. Denk hierbij aan masteropleidingen voor bijvoorbeeld bekkenfysiotherapie of schouderfysiotherapieOp deze manier zijn we in staat om vrijwel voor elke klacht iets te betekenen.

Zelfhulptips

  1. Doe regelmatig de voorgeschreven oefeningen: volg nauwgezet het oefenprogramma dat door je fysiotherapeut is voorgeschreven. Deze oefeningen zijn ontworpen om je herstel te bevorderen, je mobiliteit te verbeteren en je spieren en gewrichten sterker te maken. Door consistent en correct te oefenen, kun je de resultaten van de fysiotherapiebehandeling maximaliseren.
  2. Let op je houding en lichaamsbeweging: besteed aandacht aan je houding tijdens dagelijkse activiteiten. Zorg ervoor dat je een goede ergonomische houding handhaaft om overbelasting van spieren en gewrichten te voorkomen.
  3. Neem voldoende rust en luister naar je lichaam: rust is essentieel voor het herstelproces. Geef je lichaam de tijd om te herstellen en vermijd overmatige belasting of activiteiten die pijn of ongemak veroorzaken. Luister naar de signalen van je lichaam en communiceer eventuele zorgen of veranderingen in je symptomen met je fysiotherapeut. Het is belangrijk om samen te werken om je behandeling aan te passen indien nodig.

Onthoud dat deze tips algemeen van aard zijn en het is altijd raadzaam om advies te vragen aan je fysiotherapeut voor specifieke zelfhulpmaatregelen die passen bij jouw individuele situatie.

Vraag & antwoord

Als je op zoek bent naar een ervaren fysiotherapeut in Doetinchem, dan is MedSupport de beste keuze. Je krijgt hoogwaardige zorg met een persoonlijke benadering. Wij geloven dat elke persoon uniek is en een individuele benadering verdient. Daarnaast werken wij samen met andere zorgverleners, zoals huisartsen en specialisten, om ervoor te zorgen dat je de best mogelijke zorg krijgt.

Met MedSupport fysiotherapie beschikken we over twee locaties. Ben je woonachtig in de regio Doetinchem dan kun je bij beide locaties terecht.

Al onze therapeuten hebben een Bachelor fysiotherapie afgerond. Dit is een hbo opleiding waarmee je algemeen fysiotherapeut bent. Voor alle specialisaties (manueel therapie, sportfysiotherapie, bekkentherapie, psychosomatische therapie en geriatriefysiotherapie) hebben al onze collega’s een 3 jarige masteropleiding gevolgd.

Wij hebben met alle zorgverzekeraars een contract. Vraag jouw verzekeraar naar de hoeveelheid behandelingen die jij vergoed krijgt.

Onze fysiotherapeuten

Wij zijn fysiotherapie MedSupport. Een jonge, dynamische en moderne fysiotherapiepraktijk in Doetinchem & Zelhem. Onze fysiotherapeuten hebben alle aandacht voor jou en waar jij tegenaan loopt. Elke fysiotherapeut heeft zijn of haar eigen specialisatie.

Fysiotherapie Medsupport Doetinchem en Zelhem

MedSupport fysiotherapie is gericht op het verbeteren en behouden van de kwaliteit van het dagelijks leven van ieder individu met lichamelijke klachten. Dit doen wij door gerichte zorg op het gebied van fysiotherapie te bieden. Wij geloven dat geen enkele klacht exact hetzelfde is, waardoor wij elke klacht als uniek bekijken en behandelen.