Volg ons op social media

Manuele therapie
in de regio Doetinchem

Om goed te kunnen bewegen is voldoende en pijnvrije beweging in de gewrichten en spieren belangrijk. Als gewrichten minder mobiel zijn gaan de spieren, zenuwen en andere gewrichten hierop vaak aanpassen en kan je op een gegeven moment stijfheid, doofheid en/of pijn gaan ervaren.

Met MedSupport manuele therapie in de regio Doetinchem zorgen wij ervoor dat spieren en gewrichten weer beter kunnen bewegen en eventuele “blokkades” worden aangepakt.

Wat is manuele therapie?

Manuele therapie is een gespecialiseerde vorm van fysiotherapie die zich richt op het onderzoeken en behandelen van stoornissen in de gewrichten en spieren van het lichaam.

Het omvat hands-on technieken waarbij de fysiotherapeut gebruikmaakt van zijn of haar handen om mobilisatie, manipulatie en andere therapeutische technieken toe te passen.

Ervaar jij nekpijn of nekklachten? Wil je er zelf wat aan doen? Bekijk het bovenstaande videofragment voor oefeningen die helpen bij nekpijn en nekklachten.

Wanneer manuele therapie?

Onze manueel therapeuten zijn gespecialiseerd in meerdere onderdelen van het bewegingsapparaat. Zij zien veel mensen met: 

Manuele therapie in de regio Doetinchem door MedSupport

De manueel therapeuten bij MedSupport heb een master opleiding afgerond waardoor zij extra kennis opgedaan hebben omtrent het behandelen van gewrichten en specifieke bewegingen.

Naast het manipuleren of mobiliseren hebben zij ook extra kennis in het uitvoeren van een gerichte intake en onderzoek. Hierdoor kunnen zij beter achterhalen waardoor jij jouw klachten hebt en wat je er het beste aan kan doen.

In sommige gevallen kan een collega therapeut een éénmalige behandeling bij een van onze manueel therapeuten adviseren om het herstel traject te ondersteunen.

Het resultaat van manuele therapie

Het resultaat van de manuele fysiotherapie in de Regio Doetinchem door MedSupport is vaak snel zichtbaar. Doordat de manueel therapeut direct de beweeglijkheid van de gewrichten beïnvloedt, ervaar je direct vermindering van de klachten. Hierdoor zijn de behandeltrajecten ook vaker kortdurend.

Na de behandeling van de manueel therapeut ervaar je vaak snel: 

  • Minder stijfheid tijdens het bewegen;
  • Minder pijn rondom het gebied dat behandeld is;
  • Meer ruimte om te bewegen.
''Na enkele behandelingen klachten vrij!''
''Ik liep al een week rond met pijn in mijn onderrug, dit belemmerde mij vooral in mijn werk in het ziekenhuis en daarnaast ook met andere dagelijkse activiteiten. Aangezien de klachten niet vanzelf over gingen, heb ik een afspraak gemaakt bij MedSupport. En nu na enkele behandelingen ben ik klachten vrij. Dit dankzij de manuele therapie en de oefeningen onder begeleiding van Mathijs. Ook kreeg ik duidelijke informatie over hoe ik het beste mijn klachten kan voorkomen en wat de waarschijnlijke oorzaak was van mijn klachten. Wanneer mijn klachten weer op gaan spelen maak ik zeker opnieuw een afspraak bij MedSupport. Echt een aanrader!''
Anoniem via Zorgkaart Nederland

Fysiotherapeuten Wouter en Matthijs helpen jou graag

Bij fysiotherapie MedSupport zijn zowel Matthijs als Wouter MSc. Manueel therapeut. Matthijs heeft zijn opleiding tot manueel therapeut gevolgd bij de SOMT in Amersfoort en Wouter op Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) in Nijmegen.

Beiden fysiotherapeuten zijn onderdeel van het schouderteam en  behandelen veel mensen met:

Zelfhulp: tips manuele therapie

    1. Volg de aanbevelingen van de manueel therapeut: luister naar de instructies en adviezen van de manueel therapeut en volg deze nauwkeurig op. Dit kan onder andere betrekking hebben op oefeningen, houdingsaanpassingen, rustperiodes en eventuele thuisbehandelingen.
    2. Houd je lichaam actief: naast de behandelingen van de manueel therapeut is het belangrijk om actief te blijven en regelmatig te bewegen. Dit helpt bij het behouden van de mobiliteit en het versterken van spieren rondom de behandelde gewrichten. Overleg met je therapeut welke oefeningen geschikt zijn voor jouw specifieke situatie.
    3. Let op je houding: besteed aandacht aan je houding tijdens dagelijkse activiteiten om overbelasting van gewrichten en spieren te voorkomen. Zorg voor een goede ergonomische houding bij zitten, staan, tillen en andere bewegingen.

Onthoud dat deze tips algemeen van aard zijn en het is altijd raadzaam om advies te vragen aan je fysiotherapeut voor specifieke zelfhulpmaatregelen die passen bij jouw individuele situatie.

Vraag & antwoord

Ons team van fysiotherapeuten bestaat uit 2 manueel therapeuten. Dat betekent dat je vrijwel altijd bij ons terecht kunt. Als één van deze therapeuten niet beschikbaar is, dan kun je geholpen worden door de ander.

Het is normaal om tijdens manuele therapie enige mate van ongemak of gevoeligheid te ervaren. Echter, het is belangrijk om je therapeut op de hoogte te stellen als je pijn ervaart die buiten je comfortzone ligt. De therapeut kan de behandeling aanpassen om het comfort te verbeteren en mogelijke complicaties te voorkomen.

Als je aanvullend verzekerd bent dan worden er bij de meeste zorgverzekeraars 9 behandelingen manueel therapie vergoed uit jouw aanvullend pakket

Onze fysiotherapeuten

Wij zijn fysiotherapie MedSupport. Een jonge, dynamische en moderne fysiotherapiepraktijk in Doetinchem & Zelhem. Onze fysiotherapeuten hebben alle aandacht voor jou en waar jij tegenaan loopt. Elke fysiotherapeut heeft zijn of haar eigen specialisatie.

Fysiotherapie Medsupport Doetinchem en Zelhem

MedSupport fysiotherapie is gericht op het verbeteren en behouden van de kwaliteit van het dagelijks leven van ieder individu met lichamelijke klachten. Dit doen wij door gerichte zorg op het gebied van fysiotherapie te bieden. Wij geloven dat geen enkele klacht exact hetzelfde is, waardoor wij elke klacht als uniek bekijken en behandelen.