Volg ons op social media

Manuele therapie

Wat is manuele therapie?

Bij manuele therapie wordt er onder andere gemanipuleerd. Een manipulatie is het onder druk zetten van een gewricht in de eindstand. Als je dit met snelheid doet, dan geef je een rekprikkel op het kapsel van dit gewricht, waardoor dit gewricht makkelijker kan bewegen. Ook voel je daardoor minder pijn. Onze manueeltherapeuten passen deze technieken dagelijks toe met veel positieve resultaten.

Een manueeltherapeut is een fysiotherapeut die na zijn opleiding voor fysiotherapie nog een masteropleiding voor manueeltherapie heeft gevolgd. De manueeltherapeut heeft extra mogelijkheden om gewrichten te behandelen zoals mobiliseren of manipuleren. Hierdoor neemt de pijn in het gewricht af en kan het gewricht beter bewegen.

Door deze behandeling help je het lichaam om beter te bewegen en ook beter te kunnen oefenen. Hierdoor zorg je er ook voor dat de klachten niet terug komen.

Wat zijn de effecten?

De effecten van een manipulatie zijn vaak direct merkbaar. Je beweegt vaak makkelijker en voelt ook direct minder pijn.
Een behandeling bestaat verder uit:
– Het geven van adviezen over hoe jij zelf jouw klachten kan verminderen
– Adviezen voor het dagelijks bewegen
– Actieve oefeningen om de behandeling te ondersteunen
– Samen bespreken wat jij nodig hebt om jouw doelen te halen

Manuele therapie kan als ondersteuning worden ingezet bij:

Als je aanvullend verzekerd bent dan worden er bij de meeste zorgverzekeraars 9 behandelingen manueel therapie vergoed uit jouw aanvullend pakket

Wordt deze therapie vergoed?

Als je aanvullend verzekerd bent dan worden er bij de meeste zorgverzekeraars 9 behandelingen manueel therapie vergoed uit jouw aanvullend pakket

Ervaar jij nekpijn of nekklachten? Wil je er zelf wat aan doen? Klik hieronder op het videofragment voor oefeningen die helpen bij nekpijn en nekklachten. 

''Na enkele behandelingen klachten vrij!''
''Ik liep al een week rond met pijn in mijn onderrug, dit belemmerde mij vooral in mijn werk in het ziekenhuis en daarnaast ook met andere dagelijkse activiteiten. Aangezien de klachten niet vanzelf over gingen, heb ik een afspraak gemaakt bij MedSupport. En nu na enkele behandelingen ben ik klachten vrij. Dit dankzij de manuele therapie en de oefeningen onder begeleiding van Mathijs. Ook kreeg ik duidelijke informatie over hoe ik het beste mijn klachten kan voorkomen en wat de waarschijnlijke oorzaak was van mijn klachten. Wanneer mijn klachten weer op gaan spelen maak ik zeker opnieuw een afspraak bij MedSupport. Echt een aanrader!''
Anoniem via Zorgkaart Nederland

Onze fysiotherapeuten

Wij zijn fysiotherapie MedSupport. Een jonge, dynamische en moderne fysiotherapiepraktijk in Doetinchem & Zelhem. Onze fysiotherapeuten hebben alle aandacht voor jou en waar jij tegenaan loopt. Elke fysiotherapeut heeft zijn of haar eigen specialisatie.

Fysiotherapie Medsupport Doetinchem en Zelhem

MedSupport fysiotherapie is gericht op het verbeteren en behouden van de kwaliteit van het dagelijks leven van ieder individu met lichamelijke klachten. Dit doen wij door gerichte zorg op het gebied van fysiotherapie te bieden. Wij geloven dat geen enkele klacht exact hetzelfde is waardoor wij elke klacht als uniek bekijken en behandelen.