Volg ons op social media

Geriatrie fysiotherapie in de regio Doetinchem

Bij het toenemen van de leeftijd neemt vaak de beweeglijkheid van het lichaam af. Dit is een natuurlijk proces, maar dit kan soms samen gaan met verlies van zelfstandigheid en afname van kwaliteit van leven.

Geriatrie fysiotherapie kan helpen om soepeler en makkelijker te kunnen bewegen en spieren sterk te houden of sterker te maken. Hiermee wordt het bewegen vaak beter of niet slechter en dit heeft een positieve invloed op de zelfstandigheid en kwaliteit van leven.

Wat is geriatrie fysiotherapie?

De behandeling van geriatrie fysiotherapie bestaat veel uit oefentherapie gericht op spierkracht, balans en/of uithoudingsvermogen. Dit heeft doelen als: 

 • Het verminderen van de klacht(en);
 • Het verbeteren en/of behouden van zelfredzaamheid en kwaliteit van leven;
 • Het vertragen en/of voorkomen van lichamelijke achteruitgang;
 • Preventie van vallen;
 • Verminderen van valangst.

Wanneer geriatrie fysiotherapie?

Geriatrie fysiotherapie is met name toe te passen als je merkt dat bewegen niet meer vanzelfsprekend gaat of is. Geriatrie fysiotherapie kan ook helpen bij complexere gezondheidsproblemen zoals: 

 • Beroerte of CVA;
 • Dementie;
 • Longproblemen als COPD of COVID-19;
 • Spierziektes als MS of ALS;
 • Hartfalen en andere vaatproblemen;
 • Slijtage in gewrichten;
 • Reuma;
 • Osteoporose.

Geriatrie fysiotherapie in de regio Doetinchem door MedSupport

Onze geriatrie fysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in het helpen van de oudere leeftijdsgroep, maar zij bieden ook hulp bij complexere gezondheidsproblemen. 

Door het toepassen van gerichte oefentherapie helpen zij om klachten te verminderen en zelfredzaamheid en kwaliteit van leven te verbeteren. Daarbij kunnen zij preventief adviseren en trainen om de kans op klachten te verminderen. Ook helpen zij met de revalidatie na het krijgen van een nieuwe heup, knie of schouder.

Het resultaat van geriatrie fysiotherapie

De behandeling bij een geriatrie fysiotherapeut verschilt in tijdsduur. Doordat zij veel helpen bij complexere gezondheidsproblemen en de revalidatie na het krijgen van een nieuwe heup, knie of schouder, zien zij deze mensen vaak voor een langere periode. Dit heeft als resultaat dat: 

 • Je minder pijn ervaart;
 • Je op de lange termijn beter kan bewegen;
 • Je kwaliteit van leven toeneemt;
 • Je zelfredzaamheid toeneemt.
''Volledig pijnvrij!''

''Jarenlang met een pijnlijke schouder gelopen, meerdere keren behandeld door verschillende fysiotherapeuten, maar niet de gewenste resultaten. Juni 2018 contact opgenomen met Matthijs, als voorbereiding op een nog te ondergane schouderoperatie (neerplastiek) die maand. Met hem het behandeltraject doorgenomen, dit zou 6 tot 9 maanden gaan duren. Vrij snel na de operatie begonnen met therapie, vandaag 26 maart laatste behandeling gehad. Vooraf had de orthopeed mij 50% kans op herstel gegeven. Door de kundige behandeling van Matthijs IJff, ben ik in ruim 8 maanden van mijn klachten af. Kracht is terug in de schouder, kan weer pijnvrij bewegen. Ik raad eenieder aan met schouderklachten met hem contact op te nemen.''
Anoniem via Zorgkaart Nederland

Peter en Anne helpen jou graag

Bij fysiotherapie MedSupport is Peter MSc. Geriatrie fysiotherapeut en is Anne MSc. Geriatrie fysiotherapeut in opleiding. Samen vormen zij het geriatrisch team binnen de praktijk.

Peter heeft een aanvullende cursus thuiszorg-therapie en is gespecialiseerd in mensen met COPD en Covid.

Anne is, naast haar opleiding tot geriatrisch fysiotherapeut, afgestudeerd oedeem therapeut, gespecialiseerd in het begeleiden van mensen met COPD, Covid en als enige in de regio gespecialiseerd in mensen met osteoporose.

Beide collega’s verzorgen ook fysiotherapie aan huis.

Onze fysiotherapeuten

Wij zijn fysiotherapie MedSupport. Een jonge, dynamische en moderne fysiotherapiepraktijk in Doetinchem & Zelhem. Onze fysiotherapeuten hebben alle aandacht voor jou en waar jij tegenaan loopt. Elke fysiotherapeut heeft zijn of haar eigen specialisatie.

Fysiotherapie Medsupport Doetinchem en Zelhem

MedSupport fysiotherapie is gericht op het verbeteren en behouden van de kwaliteit van het dagelijks leven van ieder individu met lichamelijke klachten. Dit doen wij door gerichte zorg op het gebied van fysiotherapie te bieden. Wij geloven dat geen enkele klacht exact hetzelfde is, waardoor wij elke klacht als uniek bekijken en behandelen.