Volg ons op social media

Geriatriefysiotherapie

Wat is geriatriefysiotherapie?

Fysiotherapie voor ouderen wordt ook wel geriatriefysiotherapie genoemd.  Door te trainen met een geriatriefysiotherapeut kan jij weer soepeler en makkelijker bewegen. Hiermee voorkom je grotendeels dat jouw zelfstandigheid achteruit gaat. Bij het toenemen van de leeftijd neemt vaak de beweeglijkheid van het lichaam af. Dit is een natuurlijk proces, maar helaas kan dit ook samen gaan met verlies van zelfstandigheid en afname van de kwaliteit van leven. Je kunt hierdoor kwetsbaar raken. Dit natuurlijke proces kunt u ook zelf vertragen door een actieve levensstijl te behouden, zo blijven uw spieren sterker en gaat het bewegen makkelijker. Als dit zelf niet goed lukt, dan kan geriatriefysiotherapie een uitkomst bieden.

Hoe ziet de behandeling bij geriatriefysiotherapie er uit?

De behandeling bij geriatriefysiotherapie bestaat meestal uit oefentherapie. Oefentherapie is het trainen van onder andere uw spierkracht, balans (het evenwicht) en/of uw uithoudingsvermogen. Deze manier van therapie heeft vaak meerdere doelen, zoals:
– Het verminderen van uw klacht(en).
– Het verbeteren en/of behoud van uw zelfredzaamheid en kwaliteit van leven.
– Het vertragen en/of voorkomen van lichamelijke achteruitgang.
– Preventie van vallen en verminderen van valangst.

Voor wie is geriatriefysiotherapie?

Geriatriefysiotherapie wordt aangeraden wanneer je ouder wordt en merkt dat bewegen niet meer vanzelfsprekend gaat.
Dit kun je herkennen aan onderstaande situaties:
– Het lopen  gaat voorzichtig en langzamer.
– Je krijgt meer moeite met het bewaren van het evenwicht.
– Opstaan uit een stoel of bank kost steeds meer moeite
– Traplopen wordt steeds zwaarder
– Je wordt banger om te vallen en gaat steeds minder naar buiten.
– Je bent al één of meerdere keren gevallen zonder dat duidelijk is waardoor dit komt.

Geriatriefysiotherapie is in sommige gevallen ook als je nog wat jonger bent. Als je te maken krijgen met één of meerdere (complexe) gezondheidsproblemen, zoals:
– Beroerte of CVA
– Dementie
– Longproblemen zoals COPD of COVID-19
– Spierziekte(n) zoals MS of ALS
– Hartfalen of andere vaatproblemen
– Slijtage in bijvoorbeeld heupen en/of knieën
– Reuma
– Osteoporose

''Ik kan me weer goed bewegen''
“Met ‘Frozen shoulders’ kwam ik bij Medsupport. Kon m’n jas niet aan of uittrekken. Na een uitgebreide intake (onderzoek en vragen) stelde Britt me een behandelplan voor. Heel eerlijk zei ze dat het tijd en oefening nodig had om weer ruimte/beweging in de schoudergewrichten te krijgen. Ik kreeg maatwerk. Fysiotherapie en daarnaast begeleiding in de oefenzaal om zelf ook aan de slag te kunnen. Afspraken altijd op tijd, betrokken en goed bereikbaar. Alle lof voor deze professionele, jonge en ook leuke vrouw! En ik kan me weer goed bewegen.”
Carla Delderfield

Onze fysiotherapeuten

Wij zijn fysiotherapie MedSupport. Een jonge, dynamische en moderne fysiotherapiepraktijk in Doetinchem & Zelhem. Onze fysiotherapeuten hebben alle aandacht voor jou en waar jij tegenaan loopt. Elke fysiotherapeut heeft zijn of haar eigen specialisatie.

Fysiotherapie Medsupport Doetinchem en Zelhem

MedSupport fysiotherapie is gericht op het verbeteren en behouden van de kwaliteit van het dagelijks leven van ieder individu met lichamelijke klachten. Dit doen wij door gerichte zorg op het gebied van fysiotherapie te bieden. Wij geloven dat geen enkele klacht exact hetzelfde is waardoor wij elke klacht als uniek bekijken en behandelen.