Volg ons op social media

Manuele therapie
in de regio Doetinchem

Om goed te kunnen bewegen is voldoende en pijnvrije beweging in de gewrichten en spieren belangrijk. Als gewrichten minder mobiel zijn gaan de spieren, zenuwen en andere gewrichten hierop vaak aanpassen en kan je op een gegeven moment stijfheid, doofheid en/of pijn gaan ervaren.

Met MedSupport manuele therapie in de regio Doetinchem zorgen wij ervoor dat spieren en gewrichten weer beter kunnen bewegen en eventuele “blokkades” worden aangepakt.

Wat is manuele therapie?

Manuele therapie is een gespecialiseerde vorm van fysiotherapie die zich richt op het onderzoeken en behandelen van stoornissen in de gewrichten en spieren van het lichaam.

Het omvat hands-on technieken waarbij de fysiotherapeut gebruikmaakt van zijn of haar handen om mobilisatie, manipulatie en andere therapeutische technieken toe te passen.

Bekijk het bovenstaande videofragment voor oefeningen die helpen bij nekpijn en nekklachten.

Wanneer manuele therapie?

Onze manueel therapeuten zijn gespecialiseerd in meerdere onderdelen van het bewegingsapparaat. Zij zien veel mensen met: 

MedSupport: manuele therapie in de regio Doetinchem 

De manueel therapeuten bij MedSupport heb een master opleiding afgerond waardoor zij extra kennis opgedaan hebben omtrent het behandelen van gewrichten en specifieke bewegingen.

Naast het manipuleren of mobiliseren hebben zij ook extra kennis in het uitvoeren van een gerichte intake en onderzoek. Hierdoor kunnen zij beter achterhalen waardoor jij jouw klachten hebt en wat je er het beste aan kan doen.

In sommige gevallen kan een collega therapeut een éénmalige behandeling bij een van onze manueel therapeuten adviseren om het herstel traject te ondersteunen.

Het resultaat van manuele therapie

Het resultaat van de manuele fysiotherapie in de Regio Doetinchem door MedSupport is vaak snel zichtbaar. Doordat de manueel therapeut direct de beweeglijkheid van de gewrichten beïnvloedt, ervaar je direct vermindering van de klachten. Hierdoor zijn de behandeltrajecten ook vaker kortdurend.

Na de behandeling van de manueel therapeut ervaar je vaak snel: 

  • Minder stijfheid tijdens het bewegen;
  • Minder pijn rondom het gebied dat behandeld is;
  • Meer ruimte om te bewegen.
''Na enkele behandelingen klachten vrij!''
''Ik liep al een week rond met pijn in mijn onderrug, dit belemmerde mij vooral in mijn werk in het ziekenhuis en daarnaast ook met andere dagelijkse activiteiten. Aangezien de klachten niet vanzelf over gingen, heb ik een afspraak gemaakt bij MedSupport. En nu na enkele behandelingen ben ik klachten vrij. Dit dankzij de manuele therapie en de oefeningen onder begeleiding van Mathijs. Ook kreeg ik duidelijke informatie over hoe ik het beste mijn klachten kan voorkomen en wat de waarschijnlijke oorzaak was van mijn klachten. Wanneer mijn klachten weer op gaan spelen maak ik zeker opnieuw een afspraak bij MedSupport. Echt een aanrader!''
Anoniem via Zorgkaart Nederland
Rug onderzoek door manuele therapie Doetinchem

Manueeltherapeute en Wouter en Matthijs helpen jou graag

Bij fysiotherapie MedSupport zijn zowel Matthijs als Wouter MSc. Manueel therapeut. Matthijs heeft zijn opleiding tot manueel therapeut gevolgd bij de SOMT in Amersfoort en Wouter op Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) in Nijmegen.

Beiden manueeltherapeuten zijn onderdeel van het schouderteam en  behandelen veel mensen met:

Wat cliënten over onze manuele therapie zeggen:

Na een kijkoperatie doorverwezen naar Medsupport, ze hadden mijn klacht/anatomische afwijking nog niet eerder gezien. Hele goede begeleiding gehad van Matthijs en Amber, samen het traject doorlopen en na 8 weken al duidelijk verschil en vermindering van de klachten. Bedankt voor de goede begeleiding!
Alex Orgers
Alex Orgers
3 Augustus 2023
Goed en vriendelijk geholpen! Duidelijk over verzekering/evt.onkosten. 1 op 1 begeleiding.. Meer dan alleen fysio, zoals mentale begeleiding, massages en zenuwen behandeling (in mijn geval). En er is zelfs een goeie diëtiste(Anneleen Visser) die me geholpen heeft om mijn gewicht weer op peil te brengen met goeie tips en bijvoeding. Dus ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ totaal. 😄👍
Mark Stevens
Mark Stevens
28 Maart 2023
Na behoorlijk lang met schouderklachten te hebben rond gelopen, in augustus van dit jaar een afspraak gemaakt met Medsupport, volgens de website onder meer gespecialiseerd in schouderklachten. Mijn fysiotherapeut Wouter van den Berg heeft mij met gerichte oefeningen binnen vier maanden weer klachten vrij gekregen. Tevens goede adviezen meegekregen om uiteraard in de toekomst klachten vrij te blijven. Bedankt!
Tonny Giesen
Tonny Giesen
8 December 2021
Door goede hulp en begeleiding van Wouter zat ik binnen no-time weer op mijn racefiets zonder pijn aan mijn achillespees! Helemaal top! De praktijk ziet er overigens ook keurig uit.
Dorien jansenvenneboer
Dorien jansenvenneboer
6 Oktober 2021
Schouderklachten, beperking in bewegen. Ik, man en 59 jr. Pijnklachten bij gooien, een arm omhoog steken om iets te pakken waardoor er pijnscheuten voelbaar zijn. Kan geen shirt in de broek steken op de rug. Frozen shoulder of peesontsteking? Door de orthopeed doorverwezen naar Medsupport, fysiotherapeut Matthijs, voor mij het juiste adres was volgens de orthopeed. Veel overleg gehad met Matthijs en hij heeft ook zelf persoonlijk overleg gehad met de specialist. Opmerkelijk feit dat als hij het niet helemaal met de specialist eens is, zelf dus in overleg gaat met de specialist. Ik heb veel uitleg en begrip mogen ontvangen, wat ik als zeer prettig heb ervaren. Ik zie Matthijs als zeer kundig en vooral iemand met een luisterend oor voor de cliënt. Ik kijk terug op een goede behandeling en een goed behaald resultaat waardoor ik met mijn schouder veel beter kan functioneren. En vooral veel minder pijnklachten heb. Met de tips en oefeningen ben ik in staat om mijn schouder te versterken en meer bewegingsvrijheid in het gewricht te krijgen en te behouden. Ik kijk terug op een fijne behandeling.
Henk Massen
Henk Massen
18 November 2019
Ik ben met een frozen shoulder bij deze fysiotherapeut terecht gekomen. Na mijn eerste bezoek bij een medewerker, had zij een verdenking van een frozen shoulder , ben ik door verwezen naar een collega fysiotherapeut, gespecialiseerd in het schouder gewicht. Deze heeft inderdaad bevestigt dat het een frozen shoulder was. Hij heeft mijn vervolgens goed uitgelegd wat dit inhield, en hoe het verloop van de fysiotherapeut, gaat, en hoe het beste de behandeling kan worden gedaan. dit heeft mijn goed inzicht gegeven in het gene wat ik kon verwachten. tijdens de uitleg is er aangegeven door de fysiotherapeut aangegeven dat de fysiotherapeut, in verschillende fase verloopt, en dat de start van de fysio bij mijn aanmelding nog geen zin zou hebben. en dat het verstandiger was om eens 1x in de 4 weken het verloop te monteren, dus ook geen onnodig verbruik van behandelingen. uiteindelijk zijn we de fysio gestart, met goede oefeningen die ik ook thuis kon doen, zonder producten aan te schaven.
Robert Biesen
Robert Biesen
18 November 2019
Zeer professioneel en altijd keurig op tijd! De intake verliep heel goed, Matthijs had meteen door dat het om een nekhernia ging in tegenstelling tot de huisarts! En bij spoed snel aan de beurt! Na de operatie een goed behandel plan opgesteld voor een spoedig herstel! Tijdens de vakantie werd er voor een kundige vervangde Therapeut gezorgd. Ben meer dan tevreden over MEDSUPPORT!!!
Ivo Gademan
Ivo Gademan
28 Augustus 2019
ik heb maanden lang last gehad van ‘schietende pijn’ in mijn linkerbeen. Hiervoor ben ik doorverwezen naar Fysiotherapie MedSupport. Ik ben behandeld door middel van dry needling en binnen 2 afspraken ben ik van mijn klachten af. Het is zeker een aanrader!
Sennol Buyl
Sennol Buyl
24 Maart 2019
Vriendelijke therapeuten, kundig, correct, denken mee, goede oefeningen, behandelplan. Houden je niet aan het lijntje. Aanrader! Toppers!
An Jolink
An Jolink
19 Maart 2019

Zelfhulp:

    1. Volg de aanbevelingen van de manueel therapeut: luister naar de instructies en adviezen van de manueel therapeut en volg deze nauwkeurig op. Dit kan onder andere betrekking hebben op oefeningen, houdingsaanpassingen, rustperiodes en eventuele thuisbehandelingen.
    2. Houd je lichaam actief: naast de behandelingen van de manueel therapeut is het belangrijk om actief te blijven en regelmatig te bewegen. Dit helpt bij het behouden van de mobiliteit en het versterken van spieren rondom de behandelde gewrichten. Overleg met je therapeut welke oefeningen geschikt zijn voor jouw specifieke situatie.
    3. Let op je houding: besteed aandacht aan je houding tijdens dagelijkse activiteiten om overbelasting van gewrichten en spieren te voorkomen. Zorg voor een goede ergonomische houding bij zitten, staan, tillen en andere bewegingen.

Onthoud dat deze tips algemeen van aard zijn en het is altijd raadzaam om advies te vragen aan je manueel therapeut voor specifieke zelfhulpmaatregelen die passen bij jouw individuele situatie.

Vraag & antwoord over manuele therapie

Ons team van manueel therapeuten bestaat uit 2 manueel therapeuten en 1 manueel therapeut in opleiding. Onze manueel therapeuten hebben samen meer dan 25 jaar ervaring binnen het vak. Zij hebben al veel patiënten met nek, schouder en rugklachten geholpen. 

 

Dat betekent dat je vrijwel altijd bij ons terecht kunt. Als één van deze therapeuten niet beschikbaar is, dan kun je geholpen worden door de ander.

Als je aanvullend verzekerd bent dan worden er bij de meeste zorgverzekeraars 9 behandelingen manueel therapie vergoed uit jouw aanvullend pakket

Onze manueel therapeuten hebben geen wachtlijst. Daarom kan je vaak al snel terecht voor een eerste afspraak. Soms kan het al dezelfde dag. Wil je graag weten een afspraak inplannen? Klik dan hier.

Een afspraak inplannen kan online, telefonisch, per mail of via whats app. 

Het is normaal om tijdens manuele therapie enige mate van ongemak of gevoeligheid te ervaren. Echter, het is belangrijk om je therapeut op de hoogte te stellen als je pijn ervaart die buiten je comfortzone ligt. De therapeut kan de behandeling aanpassen om het comfort te verbeteren en mogelijke complicaties te voorkomen.

Onze fysiotherapeuten