Volg ons op social media

Dry Needling

Dry needling is een behandeling bij triggerpoints. Tijdens de behandeling wordt een naaldje in de triggerpoint gebracht, waardoor deze weer kan ontspannen en geen klachten meer geeft.

Wat kun je tijdens een behandeling voelen

  • Tijdens de behandeling wordt er in de spier een reflex (twitch) opgewekt, waarna de spier ontspant. Dit voelt aan als een klein ‘scheutje’ of stroomstootje.
  • Daarnaast worden soms tintelingen, prikkels of lichte pijn op een andere plaats gevoeld. Deze klachten verdwijnt na verloop van tijd vanzelf weer.
  •  

Wat zijn de effecten van een dry needling behandeling?

In veel gevallen is na één of enkele behandelingen minder pijn en stijfheid merkbaar. Naast de behandeling voor de triggerpoints krijg je ook oefeningen mee om de spieren weer beter te laten samenwerken. Dit zorgt er weer voor de klachten niet of minder snel terug keren en jij zelf controle krijgt over jouw klachten.

Mag iedere therapeut dry needling toepassen?

Zonder speciale opleiding mag een therapeut geen naaldjes gebruiken bij de behandeling. Onze triggerpoint specialist heeft 2 opleidingen gedaan gericht op het behandelen van triggerpoints. Door deze opleidingen heeft hij veel kennis in het behandelen van triggerpoints, waardoor het effect van de behandeling beter is.

Bekijk onze fysiotherapeuten

Wij zijn fysiotherapie Medsupport. Een jonge, dynamische en moderne fysiotherapiepraktijk in Doetinchem & Zelhem. Onze fysiotherapeuten hebben alle aandacht voor jouw en waar jij tegen aan loopt. Elke fysiotherapeut heeft zijn of haar eigen specialisatie

Marissa Geven
Therapeut

Joni Olie
Therapeut
Wouter van den Berg
Therapeut
Matthijs Ijff
Therapeut

Fysiotherapie Medsupport Doetinchem en Zelhem

MedSupport fysiotherapie is gericht op het verbeteren en behouden van de kwaliteit van het dagelijks leven van ieder individu met lichamelijke klachten. Dit doen wij door gerichte zorg op het gebied van fysiotherapie te bieden. Wij geloven dat geen enkele klacht exact hetzelfde is waardoor wij elke klacht als uniek bekijken en behandelen.