Volg ons op social media

Dry Needling

Op het moment dat je spieren te veel gespannen zijn, kunnen ze klachten geven. Denk hierbij aan klachten als pijn bij bewegen, stijfheid en pijn tijdens het slapen. Dry Needling is een manier om de pijn en andere klachten vanuit de spieren te behandelen.

Wat is dry needling?

Een te grote spanning in de spieren kan op verschillende manieren behandeld worden. Dit kan door middel van lokale behandelingen als massagetechnieken of dry needling, maar ook door training.  Dry needling is een behandeling bij triggerpoints. Tijdens de behandeling wordt een naaldje in de triggerpoint gebracht, waardoor deze kan ontspannen en geen klachten meer geeft. Bij dry needling kan je de volgende dingen voelen:

 • Een klein stroomstootje in de spier
 • Tintelingen
 • Prikkels
 • Lichte pijn

Wanneer dry needling?

Op het moment dat je last hebt van een te hoge spanning in spieren kan dry needling toegepast worden. De plekken in het lichaam waar deze spanning veel voorkomt zijn bijvoorbeeld:

Dry needling in de regio Doetinchem door MedSupport

Zonder speciale opleiding mag een therapeut geen dry needling toepassen tijdens de behandeling. Onze dry needling therapeuten hebben twee opleidingen gevolgd gericht op het behandelen van triggerpoints. Hierdoor weten zij hoe ze een reflex (twitch) in de spier kunnen opwekken waardoor het effect van de behandeling optimaal is.

Het resultaat van dry needling

In veel gevallen is na één of enkele behandelingen het volgende merkbaar:

 • Minder pijn
 • Minder stijfheid

Ook wordt er tijdens de behandeling aandacht besteed aan oefeningen om de spieren te ontspannen en sterker te maken. Dit zorgt ervoor dat de klachten niet of minder snel terugkeren en jij controle krijgt over jouw klachten.

''Volledig pijnvrij!''

''Jarenlang met een pijnlijke schouder gelopen, meerdere keren behandeld door verschillende fysiotherapeuten, maar niet de gewenste resultaten. Juni 2018 contact opgenomen met Matthijs, als voorbereiding op een nog te ondergane schouderoperatie (neerplastiek) die maand. Met hem het behandeltraject doorgenomen, dit zou 6 tot 9 maanden gaan duren. Vrij snel na de operatie begonnen met therapie, vandaag 26 maart laatste behandeling gehad. Vooraf had de orthopeed mij 50% kans op herstel gegeven. Door de kundige behandeling van Matthijs IJff, ben ik in ruim 8 maanden van mijn klachten af. Kracht is terug in de schouder, kan weer pijnvrij bewegen. Ik raad eenieder aan met schouderklachten met hem contact op te nemen.''
Anoniem via Zorgkaart Nederland

Fysiotherapeuten Matthijs en Iris helpen jou graag

Bij fysiotherapie MedSupport zijn Matthijs, Iris en Marissa gespecialiseerd in dry needling.

Matthijs richt zich vooral op de bovenste extremiteit en Iris met name op de onderste extremiteit. Marissa focust zich op zowel bovenste als onderste extremiteiten. Dit zorgt ervoor dat zij elkaar goed aanvullen en jou goed kunnen begeleiden in het herstel van jouw klachten.

Zelfhulptips

  1. Doe regelmatig de voorgeschreven oefeningen: volg nauwgezet het oefenprogramma dat door je fysiotherapeut is voorgeschreven. Deze oefeningen zijn ontworpen om je herstel te bevorderen, je mobiliteit te verbeteren en je spieren en gewrichten sterker te maken. Door consistent en correct te oefenen, kun je de resultaten van de fysiotherapiebehandeling maximaliseren.
  2. Let op je houding en lichaamsbeweging: besteed aandacht aan je houding tijdens dagelijkse activiteiten. Zorg ervoor dat je een goede ergonomische houding handhaaft om overbelasting van spieren en gewrichten te voorkomen.
  3. Neem voldoende rust en luister naar je lichaam: rust is essentieel voor het herstelproces. Geef je lichaam de tijd om te herstellen en vermijd overmatige belasting of activiteiten die pijn of ongemak veroorzaken. Luister naar de signalen van je lichaam en communiceer eventuele zorgen of veranderingen in je symptomen met je fysiotherapeut. Het is belangrijk om samen te werken om je behandeling aan te passen indien nodig.

Onthoud dat deze tips algemeen van aard zijn en het is altijd raadzaam om advies te vragen aan je fysiotherapeut voor specifieke zelfhulpmaatregelen die passen bij jouw individuele situatie.

Vraag & antwoord

Als je op zoek bent naar een ervaren fysiotherapeut in Doetinchem, dan is MedSupport de beste keuze. Je krijgt hoogwaardige zorg met een persoonlijke benadering. Wij geloven dat elke persoon uniek is en een individuele benadering verdient. Daarnaast werken wij samen met andere zorgverleners, zoals huisartsen en specialisten, om ervoor te zorgen dat je de best mogelijke zorg krijgt.

Met MedSupport fysiotherapie beschikken we over twee locaties. Ben je woonachtig in de regio Doetinchem dan kun je bij beide locaties terecht.

Al onze therapeuten hebben een Bachelor fysiotherapie afgerond. Dit is een hbo opleiding waarmee je algemeen fysiotherapeut bent. Voor alle specialisaties (manueel therapie, sportfysiotherapie, bekkentherapie, psychosomatische therapie en geriatriefysiotherapie) hebben al onze collega’s een 3 jarige masteropleiding gevolgd.

Wij hebben met alle zorgverzekeraars een contract. Vraag jouw verzekeraar naar de hoeveelheid behandelingen die jij vergoed krijgt.

Onze fysiotherapeuten

Wij zijn fysiotherapie MedSupport. Een jonge, dynamische en moderne fysiotherapiepraktijk in Doetinchem & Zelhem. Onze fysiotherapeuten hebben alle aandacht voor jou en waar jij tegenaan loopt. Elke fysiotherapeut heeft zijn of haar eigen specialisatie.

Fysiotherapie Medsupport Doetinchem en Zelhem

MedSupport fysiotherapie is gericht op het verbeteren en behouden van de kwaliteit van het dagelijks leven van ieder individu met lichamelijke klachten. Dit doen wij door gerichte zorg op het gebied van fysiotherapie te bieden. Wij geloven dat geen enkele klacht exact hetzelfde is, waardoor wij elke klacht als uniek bekijken en behandelen.