Volg ons op social media

Fysiotherapie aan huis

Op het moment dat je moeilijk ter been bent of niet in staat bent om voor jouw klachten naar de praktijk te komen, is het mogelijk om een afspraak met één van onze fysiotherapeuten aan huis te plannen. Zij helpen jou dan met jouw klachten tot het moment dat het mogelijk is om naar de praktijk te komen. Op deze manier kan je toch geholpen worden door een fysiotherapeut.

Wat is fysiotherapie aan huis?

Het kan voorkomen dat je niet in staat bent om bij ons in de praktijk te komen om behandeld te worden. Bijvoorbeeld als je net geopereerd bent of niet zo mobiel bent. Wij komen dan aan huis. Op het moment dat het mogelijk is om naar de praktijk te komen, kan de behandeling verplaatst worden naar de praktijk. Belangrijk om te weten voor een behandeling aan huis:

 • Voor fysiotherapie aan huis moet jouw (huis)arts of specialist toestemming geven door middel van een verwijzing

 

Wanneer fysiotherapie aan huis?

De behandeling aan huis kan voor alle klachten zijn, met als voorwaarde dat het in geen geval mogelijk is naar de praktijk te komen. Veel klachten waarvoor een afspraak aan huis mogelijk is, zijn:

Fysiotherapie aan huis door MedSupport in Doetinchem

Onze fysiotherapeuten kunnen jou begeleiden naar de doelen die je hebt. We helpen jou met je revalidatie in eigen omgeving. Dit heeft als voordeel dat je wat je leert meteen kan toepassen in de omgeving waar jij het nodig hebt.

Het resultaat van fysiotherapie aan huis

Fysiotherapie aan huis zorgt ervoor dat je fysiotherapiebehandelingen kan krijgen zonder daarvoor naar de praktijk te komen. Dit zorgt bijvoorbeeld voor:

 • Het toepassen van oefeningen in eigen omgeving
 • Conditieopbouw
 • Krachtopbouw
 • Vertrouwen in eigen kunnen

Wanneer mogelijk zullen de behandelingen in de praktijk voortgezet worden.

''Toppers!''

''''Vriendelijke therapeuten, kundig, duidelijk, nemen klachten serieus, behandelplan, duidelijke oefeningen. Houden je niet aan het lijntje & streven ernaar je zo vlot mogelijk en eerlijk weer op de “been” te helpen. Toppers!'' Anoniem via Zorgkaart Nederland.''
Anoniem via Zorgkaart Nederland

Fysiotherapeuten Peter en Anne helpen jou graag

Bij fysiotherapie MedSupport zijn Peter en Anne de fysiotherapeuten die het meeste aan huis zullen komen. Zij zijn beiden gespecialiseerd in de oudere doelgroep en hebben veel ervaring met valangst, vallen, CVA en nieuwe gewrichten. Op het moment dat de behandelingen in de praktijk kunnen worden voortgezet, staan al onze fysiotherapeuten klaar om jou verder te helpen met het vervolg in het herstel.

Zelfhulptips

  1. Doe regelmatig de voorgeschreven oefeningen: volg nauwgezet het oefenprogramma dat door je fysiotherapeut is voorgeschreven. Deze oefeningen zijn ontworpen om je herstel te bevorderen, je mobiliteit te verbeteren en je spieren en gewrichten sterker te maken. Door consistent en correct te oefenen, kun je de resultaten van de fysiotherapiebehandeling maximaliseren.
  2. Let op je houding en lichaamsbeweging: besteed aandacht aan je houding tijdens dagelijkse activiteiten. Zorg ervoor dat je een goede ergonomische houding handhaaft om overbelasting van spieren en gewrichten te voorkomen.
  3. Neem voldoende rust en luister naar je lichaam: rust is essentieel voor het herstelproces. Geef je lichaam de tijd om te herstellen en vermijd overmatige belasting of activiteiten die pijn of ongemak veroorzaken. Luister naar de signalen van je lichaam en communiceer eventuele zorgen of veranderingen in je symptomen met je fysiotherapeut. Het is belangrijk om samen te werken om je behandeling aan te passen indien nodig.

Onthoud dat deze tips algemeen van aard zijn en het is altijd raadzaam om advies te vragen aan je fysiotherapeut voor specifieke zelfhulpmaatregelen die passen bij jouw individuele situatie.

Vraag & antwoord

Als je op zoek bent naar een ervaren fysiotherapeut in Doetinchem, dan is MedSupport de beste keuze. Je krijgt hoogwaardige zorg met een persoonlijke benadering. Wij geloven dat elke persoon uniek is en een individuele benadering verdient. Daarnaast werken wij samen met andere zorgverleners, zoals huisartsen en specialisten, om ervoor te zorgen dat je de best mogelijke zorg krijgt.

Met MedSupport fysiotherapie beschikken we over twee locaties. Ben je woonachtig in de regio Doetinchem dan kun je bij beide locaties terecht.

Al onze therapeuten hebben een Bachelor fysiotherapie afgerond. Dit is een hbo opleiding waarmee je algemeen fysiotherapeut bent. Voor alle specialisaties (manueel therapie, sportfysiotherapie, bekkentherapie, psychosomatische therapie en geriatriefysiotherapie) hebben al onze collega’s een 3 jarige masteropleiding gevolgd.

Wij hebben met alle zorgverzekeraars een contract. Vraag jouw verzekeraar naar de hoeveelheid behandelingen die jij vergoed krijgt.

Voor fysiotherapie aan huis is er een verwijzing nodig van jouw huisarts of specialist waarop staat dat er een behandeling aan huis moet plaats vinden. 

Onze fysiotherapeuten

Wij zijn fysiotherapie MedSupport. Een jonge, dynamische en moderne fysiotherapiepraktijk in Doetinchem & Zelhem. Onze fysiotherapeuten hebben alle aandacht voor jou en waar jij tegenaan loopt. Elke fysiotherapeut heeft zijn of haar eigen specialisatie.

Fysiotherapie Medsupport Doetinchem en Zelhem

MedSupport fysiotherapie is gericht op het verbeteren en behouden van de kwaliteit van het dagelijks leven van ieder individu met lichamelijke klachten. Dit doen wij door gerichte zorg op het gebied van fysiotherapie te bieden. Wij geloven dat geen enkele klacht exact hetzelfde is, waardoor wij elke klacht als uniek bekijken en behandelen.