Volg ons op social media

Revalidatietraining

Een blessure of operatie is natuurlijk niet iets wat je graag wilt, maar op het moment dat het gebeurt, wil je zo snel mogelijk weer je dagelijkse leven kunnen oppakken. Dan is het fijn als je begeleid kan worden zodat jij klachtenvrij werk, sport en dagelijkse taken kan hervatten. Dat is wat revalidatie training voor jou kan betekenen.

Wat is revalidatie training?

Revalidatie training is speciaal voor na een blessure of operatie. Het doel is het verbeteren van de algehele belastbaarheid van het lichaam, op basis van jouw persoonlijke doel. Tijdens de training wordt er onder andere gefocust op:

 • Conditie;
 • Spierkracht;
 • Stabiliteit;
 • Coördinatie.

Wanneer revalidatie training?

Revalidatie training is inzetbaar als:

 • Pre-operatieve revalidatie, voorafgaand aan een operatie;
 • Post-operatieve revalidatie, revalidatie na een operatie;
 • Hersteltraining, na blessure(s).

Hersteltraining kan onder andere worden toegepast bij blessures als:

Revalidatie training in de regio Doetinchem door MedSupport

Gedurende het trainen word je ondersteund en begeleid door een fysiotherapeut. Er wordt een persoonlijk plan opgesteld aangepast aan jouw doelen en klachten. Door de deskundige begeleiding zorgen wij dat jij jouw persoonlijke doel op verantwoorde wijze behaald.

Het resultaat van revalidatie training

Pre-operatieve revalidatie zorgt onder andere voor:

 • Kennis over hoe goed te lopen met krukken;
 • Conditie opbouw;
 • Spierversterking;
 • Kennis over oefeningen voor na de operatie.

Post-operatieve revalidatie zorgt onder andere voor:

 • Het versterken van de spieren;
 • Het verbeteren van de beweeglijkheid van de gewrichten;
 • Conditie opbouw;
 • Pijnvermindering.
''Volledig pijnvrij!''

''Jarenlang met een pijnlijke schouder gelopen, meerdere keren behandeld door verschillende fysiotherapeuten, maar niet de gewenste resultaten. Juni 2018 contact opgenomen met Matthijs, als voorbereiding op een nog te ondergane schouderoperatie (neerplastiek) die maand. Met hem het behandeltraject doorgenomen, dit zou 6 tot 9 maanden gaan duren. Vrij snel na de operatie begonnen met therapie, vandaag 26 maart laatste behandeling gehad. Vooraf had de orthopeed mij 50% kans op herstel gegeven. Door de kundige behandeling van Matthijs IJff, ben ik in ruim 8 maanden van mijn klachten af. Kracht is terug in de schouder, kan weer pijnvrij bewegen. Ik raad eenieder aan met schouderklachten met hem contact op te nemen.''
Anoniem via Zorgkaart Nederland

Marissa, Iris en Yasmin helpen jou graag

Bij fysiotherapie MedSupport zorgen deze drie dames voor een geschikte revalidatie training.

Marissa en Iris hebben zich gespecialiseerd in de onderste extremiteit en hebben een grote affiniteit met sport.

Yasmin is personal trainer met een passie voor mensen met lichamelijke klachten.

Zelfhulptips

  1. Doe regelmatig de voorgeschreven oefeningen: volg nauwgezet het oefenprogramma dat door je fysiotherapeut is voorgeschreven. Deze oefeningen zijn ontworpen om je herstel te bevorderen, je mobiliteit te verbeteren en je spieren en gewrichten sterker te maken. Door consistent en correct te oefenen, kun je de resultaten van de fysiotherapiebehandeling maximaliseren.
  2. Let op je houding en lichaamsbeweging: besteed aandacht aan je houding tijdens dagelijkse activiteiten. Zorg ervoor dat je een goede ergonomische houding handhaaft om overbelasting van spieren en gewrichten te voorkomen.
  3. Neem voldoende rust en luister naar je lichaam: rust is essentieel voor het herstelproces. Geef je lichaam de tijd om te herstellen en vermijd overmatige belasting of activiteiten die pijn of ongemak veroorzaken. Luister naar de signalen van je lichaam en communiceer eventuele zorgen of veranderingen in je symptomen met je fysiotherapeut. Het is belangrijk om samen te werken om je behandeling aan te passen indien nodig.

Onthoud dat deze tips algemeen van aard zijn en het is altijd raadzaam om advies te vragen aan je fysiotherapeut voor specifieke zelfhulpmaatregelen die passen bij jouw individuele situatie.

Vraag & antwoord

Als je op zoek bent naar een ervaren fysiotherapeut in Doetinchem, dan is MedSupport de beste keuze. Je krijgt hoogwaardige zorg met een persoonlijke benadering. Wij geloven dat elke persoon uniek is en een individuele benadering verdient. Daarnaast werken wij samen met andere zorgverleners, zoals huisartsen en specialisten, om ervoor te zorgen dat je de best mogelijke zorg krijgt.

Met MedSupport fysiotherapie beschikken we over twee locaties. Ben je woonachtig in de regio Doetinchem dan kun je bij beide locaties terecht.

Al onze therapeuten hebben een Bachelor fysiotherapie afgerond. Dit is een hbo opleiding waarmee je algemeen fysiotherapeut bent. Voor alle specialisaties (manueel therapie, sportfysiotherapie, bekkentherapie, psychosomatische therapie en geriatriefysiotherapie) hebben al onze collega’s een 3 jarige masteropleiding gevolgd.

Wij hebben met alle zorgverzekeraars een contract. Vraag jouw verzekeraar naar de hoeveelheid behandelingen die jij vergoed krijgt.

Onze fysiotherapeuten

Wij zijn fysiotherapie MedSupport. Een jonge, dynamische en moderne fysiotherapiepraktijk in Doetinchem & Zelhem. Onze fysiotherapeuten hebben alle aandacht voor jou en waar jij tegenaan loopt. Elke fysiotherapeut heeft zijn of haar eigen specialisatie.

Fysiotherapie Medsupport Doetinchem en Zelhem

MedSupport fysiotherapie is gericht op het verbeteren en behouden van de kwaliteit van het dagelijks leven van ieder individu met lichamelijke klachten. Dit doen wij door gerichte zorg op het gebied van fysiotherapie te bieden. Wij geloven dat geen enkele klacht exact hetzelfde is, waardoor wij elke klacht als uniek bekijken en behandelen.