Volg ons op social media

Schouderfysiotherapie
in de regio Doetinchem

De schouder is een complex gewricht in het lichaam en kan voor verschillende problemen zorgen. Daarom hebben schouderklachten een specialistische aanpak nodig.

Bij MedSupport werken wij met een schouderteam bestaande uit schouderspecialisten. Zij hebben veel ervaring en kennis op het gebied van schouderklachten. Ook werken zij veel samen met andere professionals en orthopeden uit ziekenhuizen in de regio Doetinchem. Dit zorgt ervoor dat zij de beste zorg kunnen geven en jij optimaal kan herstellen.

Wat is schouderfysiotherapie?

Schouderfysiotherapie is een vorm van fysiotherapie die zich richt op het herstellen van de mobiliteit, kracht en stabiliteit van de schouder.

Schouderklachten zijn een veel voorkomende aandoening, die kan worden veroorzaakt door een blessure, overbelasting of een chronische aandoening.

Wanneer schouderfysiotherapie?

Schoudertherapie wordt toegepast wanneer je last hebt van pijn in de schouder of beperking in de bewegelijkheid van je schouder ervaart. Schouderklachten die onze schouderspecialisten veel zien, zijn onder andere:

MedSupport: schouderfysiotherapie in de regio Doetinchem 

Onze schouderspecialisten passen meerdere behandeltechnieken toe om te zorgen dat de schouder beter en pijnvrij kan bewegen. Deze behandeltechnieken zijn gericht op zowel de lichamelijke klachten en beperkingen als op jouw mentale toestand. Ons schouderteam denkt graag mee aan oplossingen voor jouw schouderklacht.

De schoudertherapie kan onder andere bestaan uit:

 • Krachttraining;
 • Coördinatie training;
 • Mobilisatie.

Het resultaat van schouderfysiotherapie

De behandeling van schouderklachten richt zich onder andere op mobiliteit en kracht. Dit heeft bijvoorbeeld als resultaat dat:

 • Je je arm weer pijnvrij kan bewegen;
 • Je meer beweeglijkheid van de schouder krijgt;
 • Je schouder stabiliteit toeneemt;
 • Je meer kracht in je schouder krijgt;
 • Je leert hoe je met een nieuwe schouder om moet gaan.
''Pijnlijke schouder''

''Last gehad van pijnlijke schouder. Na oefeningen onder begeleiding in de fitnessruimte die deze praktijk tot zijn beschikking heeft ben ik klachtenvrij.

Hoop dat de klachten weg blijven, ik weet nu ook waar ze vandaan komen maar als ze terug komen dan ga ik zeker weer naar deze praktijk.''
Jacqueline Rengelink

Onze schouderspecialisten

Bij fysiotherapie MedSupport hebben wij over een team met schouderspecialisten. Zij maken gericht gebruik van elkaars expertise om jouw schouderklachten effectief te verhelpen.

Deze collega’s hebben extra opleidingen en cursussen gedaan om zich meer te specialiseren in de schouder. 

Matthijs en Wouter zijn daarnaast ook manueel therapeuten. Joni bekijkt de klachten meer vanuit de psychosomatiek.

Wat cliënten over ons zeggen:

Na een kijkoperatie doorverwezen naar Medsupport, ze hadden mijn klacht/anatomische afwijking nog niet eerder gezien. Hele goede begeleiding gehad van Matthijs en Amber, samen het traject doorlopen en na 8 weken al duidelijk verschil en vermindering van de klachten. Bedankt voor de goede begeleiding!
Alex Orgers
Alex Orgers
3 Augustus 2023
Goed en vriendelijk geholpen! Duidelijk over verzekering/evt.onkosten. 1 op 1 begeleiding.. Meer dan alleen fysio, zoals mentale begeleiding, massages en zenuwen behandeling (in mijn geval). En er is zelfs een goeie diëtiste(Anneleen Visser) die me geholpen heeft om mijn gewicht weer op peil te brengen met goeie tips en bijvoeding. Dus ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ totaal. 😄👍
Mark Stevens
Mark Stevens
28 Maart 2023
Na behoorlijk lang met schouderklachten te hebben rond gelopen, in augustus van dit jaar een afspraak gemaakt met Medsupport, volgens de website onder meer gespecialiseerd in schouderklachten. Mijn fysiotherapeut Wouter van den Berg heeft mij met gerichte oefeningen binnen vier maanden weer klachten vrij gekregen. Tevens goede adviezen meegekregen om uiteraard in de toekomst klachten vrij te blijven. Bedankt!
Tonny Giesen
Tonny Giesen
8 December 2021
Door goede hulp en begeleiding van Wouter zat ik binnen no-time weer op mijn racefiets zonder pijn aan mijn achillespees! Helemaal top! De praktijk ziet er overigens ook keurig uit.
Dorien jansenvenneboer
Dorien jansenvenneboer
6 Oktober 2021
Schouderklachten, beperking in bewegen. Ik, man en 59 jr. Pijnklachten bij gooien, een arm omhoog steken om iets te pakken waardoor er pijnscheuten voelbaar zijn. Kan geen shirt in de broek steken op de rug. Frozen shoulder of peesontsteking? Door de orthopeed doorverwezen naar Medsupport, fysiotherapeut Matthijs, voor mij het juiste adres was volgens de orthopeed. Veel overleg gehad met Matthijs en hij heeft ook zelf persoonlijk overleg gehad met de specialist. Opmerkelijk feit dat als hij het niet helemaal met de specialist eens is, zelf dus in overleg gaat met de specialist. Ik heb veel uitleg en begrip mogen ontvangen, wat ik als zeer prettig heb ervaren. Ik zie Matthijs als zeer kundig en vooral iemand met een luisterend oor voor de cliënt. Ik kijk terug op een goede behandeling en een goed behaald resultaat waardoor ik met mijn schouder veel beter kan functioneren. En vooral veel minder pijnklachten heb. Met de tips en oefeningen ben ik in staat om mijn schouder te versterken en meer bewegingsvrijheid in het gewricht te krijgen en te behouden. Ik kijk terug op een fijne behandeling.
Henk Massen
Henk Massen
18 November 2019
Ik ben met een frozen shoulder bij deze fysiotherapeut terecht gekomen. Na mijn eerste bezoek bij een medewerker, had zij een verdenking van een frozen shoulder , ben ik door verwezen naar een collega fysiotherapeut, gespecialiseerd in het schouder gewicht. Deze heeft inderdaad bevestigt dat het een frozen shoulder was. Hij heeft mijn vervolgens goed uitgelegd wat dit inhield, en hoe het verloop van de fysiotherapeut, gaat, en hoe het beste de behandeling kan worden gedaan. dit heeft mijn goed inzicht gegeven in het gene wat ik kon verwachten. tijdens de uitleg is er aangegeven door de fysiotherapeut aangegeven dat de fysiotherapeut, in verschillende fase verloopt, en dat de start van de fysio bij mijn aanmelding nog geen zin zou hebben. en dat het verstandiger was om eens 1x in de 4 weken het verloop te monteren, dus ook geen onnodig verbruik van behandelingen. uiteindelijk zijn we de fysio gestart, met goede oefeningen die ik ook thuis kon doen, zonder producten aan te schaven.
Robert Biesen
Robert Biesen
18 November 2019
Zeer professioneel en altijd keurig op tijd! De intake verliep heel goed, Matthijs had meteen door dat het om een nekhernia ging in tegenstelling tot de huisarts! En bij spoed snel aan de beurt! Na de operatie een goed behandel plan opgesteld voor een spoedig herstel! Tijdens de vakantie werd er voor een kundige vervangde Therapeut gezorgd. Ben meer dan tevreden over MEDSUPPORT!!!
Ivo Gademan
Ivo Gademan
28 Augustus 2019
ik heb maanden lang last gehad van ‘schietende pijn’ in mijn linkerbeen. Hiervoor ben ik doorverwezen naar Fysiotherapie MedSupport. Ik ben behandeld door middel van dry needling en binnen 2 afspraken ben ik van mijn klachten af. Het is zeker een aanrader!
Sennol Buyl
Sennol Buyl
24 Maart 2019
Vriendelijke therapeuten, kundig, correct, denken mee, goede oefeningen, behandelplan. Houden je niet aan het lijntje. Aanrader! Toppers!
An Jolink
An Jolink
19 Maart 2019

Zelfhulptips bij schouderklachten

  1. Ga niet door de pijn heen: Het is belangrijk om  bij pijn die met een bepaalde beweging ontstaat niet door de pijn heen te bewegen. Luister goed naar de grenzen van jouw lichaam
  2. Blijf wel in beweging: Als je goed op je grenzen let en je weet wanneer je pijn krijgt, zorg dat je  blijft bewegen. Ook sporten kan je natuurlijk doen, mits het de klachten niet erger maakt. 
  3. Wacht niet te lang met je melden bij een fysiotherapeut: Als de klachten niet na 2 weken minder zijn en je er zelf geen controle op hebt, wacht dan niet te lang voor het maken van een afspraak. Als de klachten steeds langer aanwezig zijn dan kan het klachtenbeeld groter worden. Hierdoor duurt het langer voordat het hersteld en is er vaak ook meer therapie nodig. 

Onthoud dat deze tips algemeen van aard zijn en het is altijd raadzaam om advies te vragen aan je fysiotherapeut voor specifieke zelfhulpmaatregelen die passen bij jouw individuele situatie.

Vraag & antwoord

Bij fysiotherapie MedSupport werken we met een schouderteam. Binnen dit team zitten collega's die veel ervaring hebben met schouderklachten en het herstellen daarvan. 

Daarnaast hebben we veel contact met andere zorgverleners, zoals huisartsen en specialisten, om ervoor te zorgen dat je de best mogelijke zorg krijgt.

Met MedSupport fysiotherapie beschikken we over twee locaties (één in Doetinchem en één in Zelhem).

Heb je behoefte aan schouderfysiotherapie en ben je woonachtig in de regio Doetinchem dan kun je bij beide locaties terecht.

Al onze therapeuten van het schouderteam hebben naast hun Bachelor fysiotherapie ook een 3 jarige master afgerond. 

Wij hebben met alle zorgverzekeraars een contract. Vraag jouw verzekeraar naar de hoeveelheid behandelingen die jij vergoed krijgt.

Onze fysiotherapeuten