Volg ons op social media

Sportfysiotherapie in de regio Doetinchem

Als sportman of sportvrouw wil je zo min mogelijk lichamelijke klachten ervaren voor, tijdens of na het sporten. Indien je toch een blessure oploopt, is het belangrijk dat je zo snel mogelijk weer kan doen wat jij het liefste doet.

Met MedSupport sportfysiotherapie in de regio Doetinchem zorgen wij ervoor dat sporters herstellen van blessures, prestaties verbeteren en hun algehele fysieke conditie optimaliseren.

Onze sportfysiotherapeut heeft expertise in het begrijpen van de biomechanica van sportbewegingen, de belasting op het lichaam tijdens sportactiviteiten en de specifieke eisen die verschillende sporten stellen aan het lichaam.

Wat is sportfysiotherapie?

Sportfysiotherapie is een gespecialiseerd vakgebied binnen de fysiotherapie dat zich richt op de behandeling, revalidatie en preventie van sportgerelateerde blessures en klachten.

Het doel van sportfysiotherapie is om sporters te begeleiden bij een veilige en effectieve terugkeer naar hun sport na een blessure, evenals het voorkomen van toekomstige blessures.

Sportfysiotherapie bestaat uit:

 • Revalidatietraining na operatie;
 • Revalidatietraining na letsel in enkel, knie of heup;
 • Voorkomen van nieuwe blessures;
 • Verminderen van pijnklachten van een oude of nieuwe blessure;
 • Gerichte kracht oefeningen;
 • Sportspecifieke oefeningen.

Wanneer sportfysiotherapie?

Onze sportfysiotherapeute behandelt sportgerelateerde klachten van sporters woonachtig in de regio Doetinchem. Je kunt hierbij denken aan:

 • Enkelklachten na verzwikking;
 • Knieklachten;
 • Heupklachten;
 • Spierklachten, bijvoorbeeld zweepslag of hamstringblessure;
 • Overbelasting van pees of spier;
 • Peesontstekingen;
 • Revalidatie na operatie.

MedSupport: sportfysiotherapie in de regio Doetinchem

Met Marissa beschikken we bij MedSupport over een echte sportfysiotherapeute. Marissa is sport-minder en zij weet wat er van sporters gevraagd wordt. 

Je hebt een klacht of blessure en je komt bij ons terecht. Je wilt behandeld worden en zo snel mogelijk weer kunnen sporten. Marissa gaat die uitdaging graag aan en ze kijkt verder dan alleen jouw hulpvraag.

Als voorbeeld: je komt bij ons met knieklachten. Na een uitvoerige intake, volgt een behandeling ten behoeve van het herstel van jouw knie. Om dat herstel zo optimaal mogelijk te laten verlopen kijken wij ook naar:

 • de (mogelijke) oorzaak of oorzaken van jouw klachten of blessure;
 • het voorkomen van andere mogelijke klachten en blessures;
 • jouw mentale gesteldheid (stress of spanning);
 • jouw verrichte trainingsarbeid;
 • jouw trainingschema/trainingsopbouw;
 • jouw voedingspatroon.

Naast het herstel van spieren en gewrichten richt onze sportfysiotherapeut zich op de belastbaarheid van jouw lichaam. Hierdoor herstellen blessures sneller en is de kans kleiner dat nieuwe blessures ontstaan.

Het maakt niet uit op welk niveau je sport beoefend. Of dat nou op amateur niveau of professioneel niveau is. Elke sporter kan met zijn of haar klacht of blessure bij ons terecht.

Het resultaat van sportfysiotherapie 

Met sportfysiotherapie kijken wij naar het gehele plaatje en zorgen wij ervoor dat:

 • jouw klachten en blessures herstellen;
 • jij klachtenvrij kunt sporten;
 • nieuwe klachten en blessures voorkomen worden;
 • jij de juiste balans vind in jouw trainingen;
 • jouw sportprestaties verbeteren.
''Oprecht betrokken''

''Nadat ik mijn enkelbanden had verrekt werd er gelijk hulp aangeboden vanuit MedSupport. De begeleiding die werd geboden vanuit Medsupport was erg professioneel.

Ik heb alle behandelingen als heel positief ervaren. De fysiotherapeute nam alle tijd voor mij en was oprecht betrokken bij mijn begeleiding. Met mijn vragen of opmerkingen kon ik altijd bij Medsupport terecht.

Ook was de fysiotherapeute persoonlijk betrokken bij mijn behandelingen.''
Anoniem via Zorgkaart Nederland

Sportfysiotherapeute Marissa helpt jou graag

Bij fysiotherapie MedSupport is Marissa MSc. NVFS Sportfysiotherapeut. Marissa heeft haar Master behaald aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.

Zij helpt jong en oud met sportblessures, na operatie, of met opstarten van sporten. Met haar opleiding tot sportfysiotherapeut is zij gespecialiseerd in het onderzoeken, achterhalen en herstellen van de oorzaak van jouw sportblessure.

Regelmatig komen sporters in aanloop naar een wedstrijd langs bij Marissa. Om te sparren en om te achterhalen of ze op de goede weg zijn qua training. Maar ook om te kijken naar mogelijkheden om de training te optimaliseren. Met name ten aanzien van hun belastbaarheid en mogelijke blessures.

Op deze manier heeft Marissa diverse sporters geholpen waaronder een traitleet, een hockeyster en een crossfitter. “Bij sportfysiotherapie komt ten opzichte van reguliere fysiotherapie meer kennis kijken omtrent het optimaliseren/finetunen van (herstel)trainingen en hetgeen een sporter aankan.”

Zelfhulp: tips bij sportblessures

 1. Rust en bescherm het geblesseerde gebied: de eerste stap bij een sportblessure is rust nemen. Vermijd activiteiten die pijn veroorzaken en geef je lichaam de tijd om te herstellen. Bescherm het gebied door mogelijk letsel te voorkomen. Bijvoorbeeld, als je een enkelblessure hebt, vermijd dan het volledige gewicht op het geblesseerde been te zetten.
 2. Bij het geleidelijk ontstaan en erger worden van klachten of een blessure (ontstekingsgerelateerd): voorkom of stop overbelasting door rust te nemen. Kijk naar de mogelijkheden zonder dat er pijn ontstaat. Bouw aan de hand van de pijn geleidelijk de belasting weer op.

Onthoud dat deze tips algemeen van aard zijn en het is altijd raadzaam om advies te vragen aan je fysiotherapeut voor specifieke zelfhulpmaatregelen die passen bij jouw individuele situatie.

Vraag & antwoord

Als je op zoek bent naar een ervaren sportfysiotherapeut in Doetinchem, dan is MedSupport de beste keuze. Je krijgt hoogwaardige zorg met een persoonlijke benadering.

Wij geloven dat elke persoon uniek is en een individuele benadering verdient. Daarnaast werken wij samen met andere zorgverleners, zoals huisartsen en specialisten, om ervoor te zorgen dat je de best mogelijke zorg krijgt.

Met MedSupport fysiotherapie beschikken we over twee locaties. Ben je woonachtig in de regio Doetinchem dan kun je bij beide locaties terecht.

Al onze therapeuten hebben een Bachelor fysiotherapie afgerond. Dit is een hbo opleiding waarmee je algemeen fysiotherapeut bent. Voor alle specialisaties (manueel therapie, sportfysiotherapie, bekkentherapie, psychosomatische therapie en geriatriefysiotherapie) hebben al onze collega’s een 3 jarige masteropleiding gevolgd.

Wij hebben met alle zorgverzekeraars een contract. Vraag jouw verzekeraar naar de hoeveelheid behandelingen die jij vergoed krijgt.

Ja, de sportyfysiotherapeuten bij MedSupport kijkt ook naar manieren om blessures in de toekomst (bijvoorbeeld richting een belangrijke wedstrijd) te voorkomen. Maar ook hoe je als sporter je meer effectiviteit uit trainingen kunt halen.

 • Handdoek;
 • Sportkleding;
 • Belangrijke accessoires (denk aan hardloopschoenen);
 • Eventueel en video van de activiteit of handeling waarmee je aan de slag wilt gaan.

Onze fysiotherapeuten

Wij zijn fysiotherapie MedSupport. Een jonge, dynamische en moderne fysiotherapiepraktijk in Doetinchem & Zelhem. Onze fysiotherapeuten hebben alle aandacht voor jou en waar jij tegenaan loopt. Elke fysiotherapeut heeft zijn of haar eigen specialisatie.

Fysiotherapie Medsupport Doetinchem en Zelhem

MedSupport fysiotherapie is gericht op het verbeteren en behouden van de kwaliteit van het dagelijks leven van ieder individu met lichamelijke klachten. Dit doen wij door gerichte zorg op het gebied van fysiotherapie te bieden. Wij geloven dat geen enkele klacht exact hetzelfde is, waardoor wij elke klacht als uniek bekijken en behandelen.