Bekkenfysiotherapie

“Klachten in het bekken of bekkenbodemgebied kunnen ongezien veel impact hebben op de kwaliteit van je leven.”

Bekkentherapie

Bekkenfysiotherapie

Onze bekkenfysiotherapeut behandeld onder andere onderstaande klachten:

Bij de bekkenfysiotherapie worden zowel vrouwen als mannen met klachten behandeld.

Een geregistreerd bekkenfysiotherapeut heeft naast haar basisopleiding fysiotherapie nog een 3-jarige masteropleiding gevolgd gericht op de bekkenbodem. Met deze opleiding is zij gespecialiseerd in het onderzoeken, behandelen en voorkomen van klachten in het gebied van de bekkenbodem, de lage rug en de buik.

Na 13 jaar klachten nu bijna klachtenvrij

Na 13 jaar bij vele verschillende specialisten te zijn geweest, verschillende trajecten te hebben doorlopen en het vertrouwen in verbetering van mijn klachten te zijn verloren kwam ik via via bij Inge terecht. Na 6 keer heen te zijn geweest zijn mijn klachten grotendeels opgelost!!! ONGELOOFLIJK! eigenlijk geen woorden voor…. steeds ongeveer 2 uur heen en 2 uur terug rijden voor een half uur behandeling bij Inge ..het was het meer dan waard!!

Petra Kuiper

Een bekkenfysiotherapie behandeling

Bij de eerste afspraak bekijkt de bekkenfysiotherapeut samen met jou waar en wanneer je klachten ervaart. Ze bespreekt met jou hoe het gaat met jouw klachten tijdens het dagelijks bewegen. Denk hierbij  bijvoorbeeld aan klachten tijdens sporten. Ook bespreek ze of er problemen zijn op het gebied van plassen, ontlasting en/of seksualiteit. Aan de hand van deze informatie bespreekt ze de samenhang met jouw klachten en de bekkenbodem regio en wat er nodig is aan onderzoek in het bekkengebied.

Veel van de klachten kan aan de buitenzijde van het bekken vastgesteld worden. Soms kan een inwendig onderzoek extra aanvullende informatie geven. Dit gebeurt altijd in overleg met jou en uiteraard alleen met jouw toestemming.

Een geregistreerd bekkenfysiotherapeut is getraind in zowel het uitwendig als inwendig onderzoeken en behandelen van de bekkenbodem. Met deze onderzoeken en jouw ervaren klachten gaan jullie samen op zoek naar de oorzaak en de oplossing.

Waarom zou je voor de geregistreerd bekkenfysiotherapeut bij MedSupport kiezen?

Ons geregistreerd bekkenfysiotherapeut heeft zeer veel ervaring met het onderzoeken en behandelen van problemen in de bekkenbodemregio. Bij de afspraken die je met haar hebt heeft ze ook de tijd en rust voor jou, zodat jij weer met plezier kunt bewegen.

“Klachten in het bekken of bekkenbodemgebied kunnen ongezien veel impact hebben op de kwaliteit van je leven.”

Menu

Bel nu