Bekkenfysiotherapie

“Klachten in het bekken of bekkenbodemgebied kunnen ongezien veel impact hebben op de kwaliteit van je leven.”

Bekkentherapie

Bekkenfysiotherapie

Onze bekkenfysiotherapeut behandeld onder andere onderstaande klachten:

Bij de bekkenfysiotherapie worden zowel vrouwen als mannen met klachten behandeld.

Een geregistreerd bekkenfysiotherapeut heeft naast haar basisopleiding fysiotherapie nog een 3-jarige masteropleiding gevolgd gericht op de bekkenbodem. Met deze opleiding is zij gespecialiseerd in het onderzoeken, behandelen en voorkomen van klachten in het gebied van de bekkenbodem, de lage rug en de buik.

Door manuele therapie direct sterke verlichting!

Kon heel snel terecht, wat belangrijk was ivm bijna dagelijkse nare hoofdpijn veroorzaakt door pijn in de nek/vastzittende nek/schouders.Door manuele therapie (“kraken”) direct sterke verlichting, daarnaast goede en duidelijke uitleg over hoe de houding verbeterd kan worden en oefeningen om de nek soepel te houden.Na een paar behandelingen kan ik weer verder. Mocht het nog eens gebeuren ga ik direct weer langs.Ook belangrijk: Flexibele tijden (bijvoorbeeld avonden en zaterdag!)

Anoniem via Zorgkaart Nederland

Een bekkenfysiotherapie behandeling

Bij de eerste afspraak bekijkt de bekkenfysiotherapeut samen met jou waar en wanneer je klachten ervaart. Ze bespreekt met jou hoe het gaat met jouw klachten tijdens het dagelijks bewegen. Denk hierbij  bijvoorbeeld aan klachten tijdens sporten. Ook bespreek ze of er problemen zijn op het gebied van plassen, ontlasting en/of seksualiteit. Aan de hand van deze informatie bespreekt ze de samenhang met jouw klachten en de bekkenbodem regio en wat er nodig is aan onderzoek in het bekkengebied.

Veel van de klachten kan aan de buitenzijde van het bekken vastgesteld worden. Soms kan een inwendig onderzoek extra aanvullende informatie geven. Dit gebeurt altijd in overleg met jou en uiteraard alleen met jouw toestemming.

Een geregistreerd bekkenfysiotherapeut is getraind in zowel het uitwendig als inwendig onderzoeken en behandelen van de bekkenbodem. Met deze onderzoeken en jouw ervaren klachten gaan jullie samen op zoek naar de oorzaak en de oplossing.

Waarom zou je voor de geregistreerd bekkenfysiotherapeut bij MedSupport kiezen?

Ons geregistreerd bekkenfysiotherapeut heeft zeer veel ervaring met het onderzoeken en behandelen van problemen in de bekkenbodemregio. Bij de afspraken die je met haar hebt heeft ze ook de tijd en rust voor jou, zodat jij weer met plezier kunt bewegen.

“Klachten in het bekken of bekkenbodemgebied kunnen ongezien veel impact hebben op de kwaliteit van je leven.”

Bel nu