Bikefitting

“De combinatie van een bikefitting en een fysiotherapeutisch onderzoek naast de fiets zorgt voor een snel herstel”

Fysio bikefitting voor wielrenners, mountainbikers en BMX’ers

Wanneer jij als fietser pijn ervaart wil je de oorzaak weten en hoe jij zo snel mogelijk weer pijnvrij kan fietsen. Als er pijn ontstaat door het fietsen is het goed om samen te onderzoeken naar waar de klacht precies vandaan komt. Belangrijk hierbij is lichaamscontrole en de houding op jouw fiets. Door het lichamelijk onderzoek te combineren met een bikefitting, beoordelen wij waar jouw klachten precies vandaan komen en zoeken wij samen met jou naar een snelle oplossing. Hierdoor zit jij zo snel mogelijk weer lekker op de fiets.

Fietspositiemeting

Met welke klachten kan ik bij jullie terecht?

Fietsers kunnen veel verschillende klachten ervaren. Veel voorkomende klachten zijn:

Zadelpijn
Lage rugpijn
Pijn tussen de schouderbladen en nek
Pijn in en rondom de knie
Dove handen en voeten

Als jij klachten ervaart tijdens of na het fietsen dan zit je bij Fysiotherapie MedSupport goed. Door middel van lichamelijk onderzoek te combineren met een bikefitting, kunnen wij de oorzaak en oplossing van jouw klachten goed in kaart brengen. Met dit totaalplaatje maken we een gericht behandelplan. Hierbij is de fietspositie, kracht en controle naast de fiets erg belangrijk.

Geen klachten meer met fietsen

Door goede hulp en begeleiding van Wouter zat ik binnen no-time weer op mijn racefiets zonder pijn aan mijn achillespees! Helemaal top! De praktijk ziet er overigens ook keurig uit.

Dorien Jansen Venneboer

Hoe ziet een fysio bikefitting er uit?

Om een volledig beeld te krijgen van jouw klachten en de oorzaken daarvan, bestaat de fysio bikefitting uit 3 onderdelen:

Stap 1: Intake
Wij starten altijd met een intake. Hierin horen wij graag wat jouw doelen en drijfveren zijn, en waar je precies problemen hebt tijdens en/of na het fietsen.

Stap 2: Lichamelijk onderzoek
Hierna volgt een lichamelijk onderzoek om te kijken welke fysieke oorzaken er eventueel aanwezig zijn wie de klachten veroorzaken.

Stap 3: Bikefitting
Na het onderzoek voeren we de bikefitting uit. Tijdens deze meting zetten we jouw fiets op een rollenbank, waarbij de voorvork gefixeerd is. Als jij op jouw fiets zit, filmen we jou terwijl je aan het fietsen bent. Daarnaast beoordelen we of jouw positie op de fiets mogelijk een oorzaak kan zijn bij jouw klachten. Denk bijvoorbeeld aan:

– Het bekijken van de positie van jouw schoenplaatjes
– De stand van jouw voet
– Zadelhoogte en zadelpositie
– Afstand tussen het zadel en stuur
– Stuurhoogte

Als laatste kijken we of jij wel symmetrisch op jouw fiets zit. Deze gegevens leggen we naast de informatie van de intake en het lichamelijk onderzoek. Met alle gegevens komen we tot een plan om de klachten op te lossen.

Een fysio bikefitting duurt tussen de 2 en 2,5 uur.

Wat kost een fysio bikefitting?

Een fysio bikefitting kost €235. Hiervoor krijg je naast de meting ook een uitgebreid verslag met alle besproken punten, de uitslagen van de metingen en adviezen zodat jij weer pijnvrij en prettig op de fiets zit. Soms kan een bikefitting ook gecombineerd worden met een fysiotherapeutisch behandeltraject. Neem gerust contact met ons op om te vragen naar de mogelijkheden.

Ik ben BMX’er. Heb ik hier wat aan?

Als je op de BMX zit heb je geen dynamische bikefitting nodig. Samen kunnen wij jouw BMX op onze rollenbank zetten, we kijken dan naar klachten die jij ervaart tijdens het fietsen. Hierna zullen wij jou voorzien van tips. Daarnaast kunnen we jou helpen om na een blessure snel weer te fietsen op je BMX. Zelfs als je nog niet volledig hersteld bent om buiten te fietsen.

“De combinatie van een bikefitting en een fysiotherapeutisch onderzoek naast de fiets zorgt voor een snel herstel”

Bel nu