Bugnet

“Bugnet is een therapievorm die erg goed werkt bij klachten door hypermobiliteit”

Medsupport

Bugnet therapie

Wanneer je bekend bent met hypermobiliteit zoals Ehlers Danlos (EDS), hypermobiliteits syndroom (HMS) of HDS dan kan je sneller lichamelijke klachten ervaren dan iemand die dit niet heeft. Dit heeft te maken met de verminderde fysieke weerstand die jouw lichaam kan bieden tegen weerstand van buitenaf. Met behulp van Bugnet oefeningen leer jij hoe je je lichaam kan inzetten op een manier die je gemakkelijker vol kan houden en voor jou prettig voelt.

Bugnet, ook wel houdingsweerstand therapie genoemd, is een therapievorm waarbij we inzoomen op de zogeheten houdingsspieren. In ons lichaam hebben we de grote- en kleine spiergroepen. Waar de grote spiergroepen verantwoordelijk zijn deze zijn voor het leveren van grote krachten, zijn de kleine spiergroepen gemaakt om jouw houding voor langere tijd vol moeten kunnen houden. Deze heten ook wel de houdingsspieren.

Voor wie is Bugnet therapie?

Bugnet is geschikt voor neurologische aandoeningen, orthopedische problematieken en houdingsafwijkingen. Voorbeeld hiervan zijn:

  • Houdingsafwijkingen van wervelkolom, bekken en schoudergordel en van de extremiteiten
  • Stabiliteitsproblemen van gewrichten
  • Hypermobiliteit
  • Immobilisatie (bij gipsen en corsetten) wanneer beweging niet is toegestaan of zeer pijnlijk is (postoperatief en reumatologie).
  • Neurologische aandoeningen zoals poliomyelitis, spina bifida, hemiplegie, plexus brachialis laesies, postoperatieve paresen en paralyses.
Persoonlijk betrokken

Nadat ik mijn enkelbanden had verrekt, ben ik gelijk geholpen door MedSupport.

De begeleiding vanuit MedSupport heb ik als zeer positief ervaren. De fysiotherapeute was erg persoonlijk betrokken bij mijn behandelingen en nam alle tijd en aandacht voor mijn herstel.

Anoniem via Zorgkaart Nederland

“Bugnet is een therapievorm die erg goed werkt bij hypermobiliteitsklachten”

Menu

Bel nu