Dry needling

“Bij onze triggerpoint specialist ben je snel van jouw klachten af”

Dry Needling behandeling

Wat is dry needling?

Dry needling is een behandeling bij triggerpoints. Tijdens de behandeling wordt een naaldje in de triggerpoint gebracht, waardoor deze weer kan ontspannen en geen klachten meer geeft.

Binnen 2 afspraken van mijn klachten af!

ik heb maanden lang last gehad van ‘schietende pijn’ in mijn linkerbeen. Hiervoor ben ik doorverwezen naar Fysiotherapie MedSupport. Ik ben behandeld door middel van dry needling en binnen 2 afspraken ben ik van mijn klachten af. Het is zeker een aanrader!

Sennol Buyl

Wat kun je tijdens een behandeling voelen

  • Tijdens de behandeling wordt er in de spier een reflex (twitch) opgewekt, waarna de spier ontspant. Dit voelt aan als een klein ‘scheutje’ of stroomstootje.
  • Daarnaast worden soms tintelingen, prikkels of lichte pijn op een andere plaats gevoeld. Deze klachten verdwijnt na verloop van tijd vanzelf weer.

Het resultaat van de behandeling is het beste als jij zo ontspannen mogelijk bent.

Wat zijn de effecten van een dry needling behandeling?

In veel gevallen is na één of enkele behandelingen minder pijn en stijfheid merkbaar. Naast de behandeling voor de triggerpoints krijg je ook oefeningen mee om de spieren weer beter te laten samenwerken. Dit zorgt er weer voor de klachten niet of minder snel terug keren en jij zelf controle krijgt over jouw klachten.

Mag iedere therapeut dry needling toepassen?

Zonder speciale opleiding mag een therapeut geen naaldjes gebruiken bij de behandeling. Onze triggerpoint specialist heeft 2 opleidingen gedaan gericht op het behandelen van triggerpoints. Door deze opleidingen heeft hij veel kennis in het behandelen van triggerpoints, waardoor het effect van de behandeling beter is.

“Bij onze triggerpoint specialist ben jij snel van jouw klachten af”

Menu

Bel nu