Dry needling

“Wij passen dry needling toe in Doetinchem en Zelhem”

Dry Needling behandeling

Dry needling in Doetinchem en Zelhem

Dry needling is een behandeling bij triggerpoints. Tijdens de behandeling wordt een naaldje in de triggerpoint gebracht, waardoor deze weer kan ontspannen en geen klachten meer geeft.

Na 3 behandelingen pijnvrij!

Fysiotherapeut neemt uitgebreid tijd voor intake, zeer heldere uitleg van behandelplan. Afspraken zijn stipt op tijd, reminders via mail werken goed. Behandeling (dry needling) heeft goed geholpen, was al na 3 behandelingen pijnvrij.

Paulien van den Berk

Wat kun je tijdens een behandeling voelen

  • Tijdens de behandeling wordt er in de spier een reflex (twitch) opgewekt, waarna de spier ontspant. Dit voelt aan als een klein ‘scheutje’ of stroomstootje.
  • Daarnaast worden soms tintelingen, prikkels of lichte pijn op een andere plaats gevoeld. Deze klachten verdwijnt na verloop van tijd vanzelf weer.

Het resultaat van de behandeling is het beste als jij zo ontspannen mogelijk bent.

Wat zijn de effecten van een dry needling behandeling?

In veel gevallen is na één of enkele behandelingen minder pijn en stijfheid merkbaar. Naast de behandeling voor de triggerpoints krijg je ook oefeningen mee om de spieren weer beter te laten samenwerken. Dit zorgt er weer voor de klachten niet of minder snel terug keren en jij zelf controle krijgt over jouw klachten.

Wordt dry needling vergoed?

Dry needling is een fysiotherapeutische handeling en valt daarmee onder de vergoeding voor een fysiotherapeutische behandeling.

Mag iedere therapeut dry needling toepassen?

Zonder speciale opleiding mag een therapeut geen naaldjes gebruiken bij de behandeling. Onze triggerpoint specialist heeft 2 opleidingen gedaan gericht op het behandelen van triggerpoints. Door deze opleidingen heeft hij veel kennis in het behandelen van triggerpoints, waardoor het effect van de behandeling beter is.

“Wij passen dry needling toe in Doetinchem en Zelhem”

Bel nu