Manuele therapie

“Effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar”

Manuele therapie

Manuele therapie

Bij manuele therapie wordt er onder andere gemanipuleerd. Een manipulatie is het onder druk zetten van een gewricht in de eindstand. Als je dit met snelheid doet, dan geef je een rekprikkel op het kapsel van dit gewricht, waardoor dit gewricht makkelijker kan bewegen. Ook voel je daardoor minder pijn. Onze manueeltherapeuten passen deze technieken dagelijks toe met veel positieve resultaten.

Een manueeltherapeut is een fysiotherapeut die na zijn opleiding voor fysiotherapie nog een masteropleiding voor manueeltherapie heeft gevolgd. De manueeltherapeut heeft extra mogelijkheden om gewrichten te behandelen zoals mobiliseren of manipuleren. Hierdoor neemt de pijn in het gewricht af en kan het gewricht beter bewegen.

Door deze behandeling help je het lichaam om beter te bewegen en ook beter te kunnen oefenen. Hierdoor zorg je er ook voor dat de klachten niet terug komen.

Door manuele therapie direct sterke verlichting!

Kon heel snel terecht, wat belangrijk was ivm bijna dagelijkse nare hoofdpijn veroorzaakt door pijn in de nek/vastzittende nek/schouders.Door manuele therapie (“kraken”) direct sterke verlichting, daarnaast goede en duidelijke uitleg over hoe de houding verbeterd kan worden en oefeningen om de nek soepel te houden.Na een paar behandelingen kan ik weer verder. Mocht het nog eens gebeuren ga ik direct weer langs.Ook belangrijk: Flexibele tijden (bijvoorbeeld avonden en zaterdag!)

Anoniem via Zorgkaart Nederland

Wordt deze therapie vergoed?

Als je aanvullend verzekerd bent dan worden er bij de meeste zorgverzekeraars 9 behandelingen manueel therapie vergoed uit jouw aanvullend pakket

Wat zijn de effecten?

De effecten van een manipulatie zijn vaak direct merkbaar. Je beweegt vaak makkelijker en voelt ook direct minder pijn.
Een behandeling bestaat verder uit:
– Het geven van adviezen over hoe jij zelf jouw klachten kan verminderen
– Adviezen voor het dagelijks bewegen
– Actieve oefeningen om de behandeling te ondersteunen
– Samen bespreken wat jij nodig hebt om jouw doelen te halen

Manuele therapie kan als ondersteuning worden ingezet bij:

“Effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar”

Bel nu