Manuele therapie

“Effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar”

Manuele therapie

Manuele therapie

Bij manuele therapie wordt er onder andere gemanipuleerd. Een manipulatie is het onder druk zetten van een gewricht in de eindstand. Als je dit met snelheid doet, dan geef je een rekprikkel op het kapsel van dit gewricht, waardoor dit gewricht makkelijker kan bewegen. Ook voel je daardoor minder pijn. Onze manueeltherapeuten passen deze technieken dagelijks toe met veel positieve resultaten.

Een manueeltherapeut is een fysiotherapeut die na zijn opleiding voor fysiotherapie nog een masteropleiding voor manueeltherapie heeft gevolgd. De manueeltherapeut heeft extra mogelijkheden om gewrichten te behandelen zoals mobiliseren of manipuleren. Hierdoor neemt de pijn in het gewricht af en kan het gewricht beter bewegen.

Door deze behandeling help je het lichaam om beter te bewegen en ook beter te kunnen oefenen. Hierdoor zorg je er ook voor dat de klachten niet terug komen.

Na enkele behandelingen klachten vrij!

Ik liep al een week rond met pijn in mijn onderrug, dit belemmerde mij vooral in mijn werk in het ziekenhuis en daarnaast ook met andere dagelijkse activiteiten. Aangezien de klachten niet vanzelf over gingen, heb ik een afspraak gemaakt bij MedSupport. En nu na enkele behandelingen ben ik klachten vrij. Dit dankzij de manuele therapie en de oefeningen onder begeleiding van Mathijs. Ook kreeg ik duidelijke informatie over hoe ik het beste mijn klachten kan voorkomen en wat de waarschijnlijke oorzaak was van mijn klachten. Wanneer mijn klachten weer op gaan spelen maak ik zeker opnieuw een afspraak bij MedSupport. Echt een aanrader!

Anoniem via Zorgkaart Nederland

Wordt manuele therapie vergoed?

Als je aanvullend verzekerd bent dan worden er bij de meeste zorgverzekeraars 9 behandelingen manueel therapie vergoed uit jouw aanvullend pakket

Wat zijn de effecten?

De effecten van een manipulatie zijn vaak direct merkbaar. Je beweegt vaak makkelijker en voelt ook direct minder pijn.
Een behandeling bestaat verder uit:
– Het geven van adviezen over hoe jij zelf jouw klachten kan verminderen
– Adviezen voor het dagelijks bewegen
– Actieve oefeningen om de behandeling te ondersteunen
– Samen bespreken wat jij nodig hebt om jouw doelen te halen

Manuele therapie kan als ondersteuning worden ingezet bij:

“Effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar”

Menu

Bel nu