Training voor een nieuwe knie of heup

“Voor maar €30,- per 6 weken zo goed mogelijk voorbereid zijn op uw operatie? Dit is 95% goedkoper en kost u geen fysiotherapiebehandeling!!”
Medsupport

Waarom is trainen voor een nieuwe heup of knie belangrijk?

Als je een nieuwe heup of knie krijgt is het gewricht vaak pijnlijk en beperkt in het bewegen. Hierdoor krijg je een ander looppatroon en ga je naast het versleten gewricht ook de andere gewrichten en spieren eromheen anders gebruiken. Na de operatie is vaak het oude beweegpatroon nog ingesleten en zijn de spieren extra verzwakt. Hierdoor kan het herstel na de operatie belemmerd worden en is het eindresultaat misschien niet wat je er van tevoren van gehoopt had.

Uit veel onderzoek weten we dat trainen voordat je een nieuwe heup of knie krijgt (pre-operatieve training) zorgt voor een beter resultaat na de operatie.

Valt deze training onder mijn aanvullende pakket?

Na de operatie heb je een chronische indicatie voor maximaal 1 jaar. Bij een chronische indicatie worden de 1e 20 behandelingen uit het aanvullende pakket vergoed. Als het aanvullende pakket niet uitgebreid is (bijvoorbeeld 18 behandelingen) moet je er een aantal (in dit geval 2) zelf betalen. Om na de operatie genoeg behandelingen over te houden gaat deze training niet vanuit uw aanvullende pakket, maar vragen wij een kleine bijdrage van slechts €30,- per 6 weken om deel te nemen aan deze groep. Dit is 95% goedkoper dan wanneer wij jouw aanvullende pakket zouden aanspreken.

Vanwege de huidige situatie vindt deze behandeling niet in een groep plaats. De begeleiding is dus 1 op 1.

Waar wordt er op getraind?

Onder begeleiding van 1 van onze specialisten ga je met name werken aan het opbouwen van controle en kracht in de spiergroepen die straks weer nodig zijn voor het ondersteunen van het nieuwe gewricht. Dit gaat aan de hand van eigen oefeningen en oefeningen die samen met de groep uitgevoerd worden. Wij zorgen ervoor dat je beter staat, loopt en beweegt voordat je de operatie in gaat, zodat dit na de operatie al goed getraind is en geen belemmering meer geeft in jouw herstel.

Waar kan ik meer informatie krijgen of mij aanmelden?

Stuur ons gerust een mail door op onderstaande knop te drukken. Je kunt ons natuurlijk ook even bellen.

Persoonlijk betrokken

Nadat ik mijn enkelbanden had verrekt, ben ik gelijk geholpen door MedSupport.

De begeleiding vanuit MedSupport heb ik als zeer positief ervaren. De fysiotherapeute was erg persoonlijk betrokken bij mijn behandelingen en nam alle tijd en aandacht voor mijn herstel.

Anoniem via Zorgkaart Nederland

“Voor maar €30,- per 6 weken zo goed mogelijk voorbereid zijn op uw operatie? Dit is 95% goedkoper en kost u geen fysiotherapiebehandeling!!”
Menu

Bel nu