Schouderrevalidatie

“Wij zijn gespecialiseerd in schouderrevalidatie”

Revalidatie van de schouder

De schouder

Het schoudergewricht is erg mobiel en bestaat uit een kleine kom en een relatief grote kop zodat grote bewegingen mogelijk zijn, echter bieden de botten weinig steun aan elkaar. De bovenarm (humerus) vormt samen met het sleutelbeen (clavicula) en het schouderblad (scapula) de schoudergordel. Deze drie botstukken kunnen samen de grote bewegelijkheid van onze armen garanderen. Daarbij is de stabiliteit van de schoudergordel voor een groot deel afhankelijk van de omringende spieren en pezen (cuff musculatuur).

Schouderklachten

Schouderklachten kunnen plotseling (bijvoorbeeld door een trauma) of geleidelijk aan ontstaan door bijvoorbeeld structurele overbelasting van uw schouder. Vooral het langdurig herhalen van bewegingen kan irritatie en ontsteking in de schouder veroorzaken. Schouderklachten kunnen ook gepaard gaan met nekklachten.
Er zijn veel mensen met schouderklachten en de problemen zijn vaak complex. Wij vinden het daarom noodzakelijk up to date te blijven en de nieuwste ontwikkelingen te volgen in alles wat met de schouder te maken heeft, van blessures tot oefentherapie.

Binnen de praktijk zijn wij gespecialiseerd in de behandeling van de schouder. 

Heb je schouderklachten en ben je benieuwd wat er nou precies aan de hand is; een Frozen Shoulder, slijmbeursontsteking, peesontsteking of iets anders? Maak dan een afspraak voor een intakegesprek en dan kijken we er samen naar.

De aanpak van schouderklachten

De fysiotherapeutische behandeling van schouderklachten begint met de diagnose. Wij proberen zowel een structuurdiagnose als een mechaniek gerelateerde diagnose te stellen. Oftewel, wat is de bron van de pijn en wat veroorzaakt de pijn. Waar een arts met medicijnen, injecties of operaties in kan grijpen op de structuur behandeld de fysiotherapeut de mechanica van de schouder. Daarnaast kunnen in relatie tot  schouderklachten soms andere herstel belemmerende factoren een onderschatte rol spelen. Hierdoor kunnen schouderklachten langdurig aanwezig blijven. Indien aanwezig zal hier tijdens de behandeling op aangegrepen worden.

Revalideren na een schouderoperatie

Er zijn vele operaties die gedaan kunnen worden aan de schouder. Zo wordt er bij een structurele impingement mogelijke een neerplastiek toegepast. Na en SLAP laesie wordt er mogelijk een labrum repair gedaan. Of zelfs een nieuwe schouder.
Afhankelijk van de soort operatie kijken wij na de operatie samen met u naar een specifieke revalidatie, die het best bij u past en waarmee u weer zo snel mogelijk goed kunt functioneren tijdens uw dagelijkse werkzaamheden.

Wij hebben korte lijnen met de orthopeden in onze omgeving.

Schouderteam

Waarom zou u voor MedSupport kiezen als u van uw schouderklachten af wil?

De schouder is een complex gewricht en vraagt om een specialistische aanpak. Bij Fysiotherapie MedSupport werken we met een schouderteam. Binnen dit team is veel ervaring en kennis met het verbeteren van schouderklachten, maar wordt er ook veel samengewerkt om u de beste zorg te geven.

Wij passen meerdere behandeltechnieken toe om een basis te creëren waarbij de schouder weer sterker kan worden. Deze behandeltechnieken zijn gericht op zowel de lichamelijke klachten en beperkingen als ook eventuele mentale aspecten die een belemmering kunnen geven aan het herstel.

Verder hebben de schouderspecialisten nauw contact met de afdeling orthopedie in het Slingeland ziekenhuis. Dit betekent dat we vaak en snel contact hebben met elkaar om te overleggen. Tevens verwijzen de orthopeden ook vaak mensen met schouderklachten naar ons toe om mee te denken aan een oplossing of voor een 2nd opinion.

“Wij zijn gespecialiseerd in schouderrevalidatie”

Menu