Sportfysiotherapie

“De sportfysiotherapeut is gespecialiseerd in sportblessures en de revalidatie hiervan”

Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie

Een sportfysiotherapeut heeft na de opleiding fysiotherapie een 3-jarige master sportfysiotherapie gevolgd. In de praktijk richt de sportfysiotherapeut zich op (pijn)klachten die ontstaan tijdens sporten. Ook behandelt de sportfysiotherapeut klachten die ontstaan zijn na ongelukken en operaties.

De behandelingen bij een sportfysiotherapeut zijn vaak gericht op trainen en advies. Hierbij maakt het niet uit op welk niveau jij sport.  Iedere sporter kan bij de sportfysiotherapeut terecht.

Persoonlijk betrokken

Nadat ik mijn enkelbanden had verrekt, ben ik gelijk geholpen door MedSupport.

De begeleiding vanuit MedSupport heb ik als zeer positief ervaren. De fysiotherapeute was erg persoonlijk betrokken bij mijn behandelingen en nam alle tijd en aandacht voor mijn herstel.

Anoniem via Zorgkaart Nederland

Wanneer sportfysiotherapie?

Wanneer je meer uit jouw lichaam wil halen dan alleen goed functioneren tijdens het dagelijks leven, is sportfysiotherapie uitermate geschikt. Zowel recreatief als wedstrijd (top)sporters kunnen bij ons terecht voor gerichte behandeling van blessures. Onze sportfysiotherapeut draagt zorg voor jouw progressie en waakt voor overbelasting . Ook helpt zij jou om die stap extra te kunnen zetten, zodat jij maximaal kan presteren.

De sportfysiotherapeut richt zich niet alleen op het herstel van gewrichten of spieren, maar ook vooral op delen van het lichaam die wel beter belastbaar zijn. Hierdoor herstellen jouw blessures sneller en komen ze niet terug.

Klachten waarmee je bij een sportfysiotherapeut terecht kan zijn:

  • Revalidatie na trauma’s, operaties of ziekenhuisopnames
  • Heup / knie / enkel letsel
  • Spierscheuringen
  • Gewrichtsklachten
  • Enkel en knie instabiliteit

 

MedSupport sportfysiotherapie

Beter presteren in jouw sport?

Wanneer je gerichte doelen hebt kun je samen met de sportfysiotherapeut werken aan het verbeteren van jouw prestaties. Samen maken jullie een trainingsplan en met onze professionele begeleiding helpen wij jou in het behalen van jouw doelen.
Sport je nog niet maar zou je dit wel graag doen? De sportfysiotherapeut denkt graag met je mee om bewegen op een gezonde manier onderdeel van jouw leven te maken.

“De sportfysiotherapeut is gespecialiseerd in sportblessures en de revalidatie hiervan”

Menu

Bel nu