Fysiotherapie zonder verwijzing

Medsupport

Directe toegankelijkheid fysiotherapie

Tegenwoordig is fysiotherapie voor iedereen direct toegankelijk. Sinds 1 januari 2006 kun je rechtstreeks – dus zonder verwijsbrief – bij ons terecht.

Dit wordt ook wel DTF genoemd: Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie. Wat betekent dat voor jou? Vanaf 1 januari 2006 heb je geen verwijsbrief meer nodig voor de fysiotherapeut. Natuurlijk, je mag nog altijd eerst een afspraak maken bij de huisarts. Maar het hoeft in principe niet meer.

Dat heeft voordelen.

Zo kom je ‘direct’ bij de specialist in beweging terecht. Zodat jij  weer ‘direct’ kunt beginnen met werken aan jouw herstel. De huisarts blijft de centrale rol spelen in de coördinatie van uw zorg. De fysiotherapeut zal de huisarts blijven informeren, tenzij jij aangeeft dat je dat niet wenst. Daarnaast scheelt het ook weer zorgkosten, omdat een afspraak bij de huisarts niet plaats vindt.

Hoe maak je gebruik van DTF?

Als je besluit rechtstreeks naar de fysiotherapeut te gaan, dan voert deze eerst een screening uit. Dit betekent dat hij eerst vaststelt of je bij de fysiotherapeut aan het juiste adres bent. Zo niet, dan kan hij jou bijvoorbeeld adviseren om toch een afspraak te maken met een huisarts. Wanneer je wel behandeld kan worden door de fysiotherapeut, dan kan hij, of één van zijn collega’s, in overleg met jou de behandeling starten. En dat is wel zo prettig. Immers, hoe sneller jij behandeld kunt worden, hoe sneller je aan je herstel kan werken.

Menu

Bel nu