info@medsupport.nl  |  0314-76 50 99

Logo van fysiotherapie MedSupport

Werk gerelateerde klachten: tips 2

Tips voor kantoorwerk

Als je veel op kantoor moet zitten en veel achter een laptop bezig bent, kan dit klachten geven aan bijvoorbeeld rug, nek en schouders. Ook kan veel computerwerk zorgen voor klachten aan de elleboog vanwege de herhalende bewegingen.

Hierbij geven we verschillende tips om de kans op klachten tijdens kantoorwerk te verkleinen.

1. Werkhouding tips

Door te variëren in houding en zoveel mogelijk af te wisselen tussen verschillende houdingen kan je de kans op klachten aan de rug, nek en/of schouders verkleinen.

Lopen/bewegen tussendoor kan hierbij helpen en is beter dan langdurig zitten of staan.

Wanneer je staat, probeer dan niet te lang op één plek te staan. Een sta/zit bureau kan helpen bij de afwisseling tussen staan en zitten.

Zorg voor een goede hoogte van de werkplek, waarbij de ellebogen op de tafel kunnen steunen en het computerscherm op ooghoogte staat. Maak eventueel gebruik van een ergonomische stoel.

2. Tips voor herhalende bewegingen

Veel herhalende bewegingen zoals het veelvuldig gebruik van een computermuis kan zorgen voor klachten aan bijvoorbeeld de elleboog.

Om herhalende bewegingen te verminderen kan je proberen het werk zo te organiseren dat eenzijdig/eentonig werk wordt voorkomen.

Ook kan je de werksituatie aanpassen. Denk hierbij aan het gebruik van een andere muis, golvend toetsenbord of het gebruik van een linkshandige muis.

Zoveel mogelijk variëren in de mogelijkheden op het werk kan ook bijdragen aan het verminderen van herhalende bewegingen en het verminderen van eenzijdig werk.

Andere relevante blogs