info@medsupport.nl  |  0314-76 50 99

Logo van fysiotherapie MedSupport

Nekpijn

Nekpijn en nekklachten zijn één van de meest voorkomende lichamelijke klachten die wij in onze praktijk zien. Waar de klachten precies vandaan komen kan per persoon erg verschillen.

Wat is nekpijn?

Klachten die horen bij nekpijn zijn:

  • (Schietende) pijn en / of stijfheid bij het bewegen van de nek
  • Zwaar gevoel in de nek en bovenrug
  • De nek niet volledig meer kunnen omdraaien of bewegen
  • Pijn vanuit de nek die uitstraalt naar uw schouder of hoofd
  • Een zeurend en moe gevoel rondom de nek

Wat kan een fysiotherapeut doen bij nekpijn en nekklachten?

Onze fysio- of manueeltherapeut kan samen met jou gaan onderzoeken waar de nekpijn vandaan komt. Er wordt dan ook bekeken wat de oorzaak is van jouw nekpijn en waarom bepaalde bewegingen en/of spieren pijn geven. Daarna zal er samen met jou een behandelplan gemaakt worden. Dit behandelplan is vaak een combinatie van behandeling en oefeningen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Manuele therapie
  • Vermindering van spanning rondom de nek
  • Trainen van de spieren van de nek, boven rug
  • Werken aan (werk)houding
  • Ontspanningsoefeningen

Het behandelplan bij nekpijn en nekklachten is per persoon anders. Dit komt omdat de oorzaak en de duur van de klacht bij iedereen anders is. Daarnaast wordt het behandelplan natuurlijk samen met jou gemaakt. Hierbij zijn jouw wensen erg belangrijk. Er zal bijvoorbeeld geen manuele therapie plaats vinden als jij dit niet prettig vindt.

Moet ik een röntgenfoto laten maken bij nekpijn en nekklachten?

Bij nekpijn en nekklachten levert een röntgenfoto vaak niet veel bruikbare informatie op. Als er iets gezien wordt op deze foto (bijvoorbeeld slijtage) dan heeft dit vaak niet met jouw klachten te maken. Het beeld op de foto vertelt ons niet wat de oorzaak is van jouw pijn. Als er tijdens de behandeling bepaalde aanleiding kan zijn voor verder onderzoek dan zullen we dit natuurlijk altijd overleggen met jou en jouw huisarts.

Ervaar jij nekpijn of nekklachten? Wil je er zelf wat aan doen? Klik hieronder op het videofragment voor oefeningen die helpen bij nekpijn en nekklachten. 

Onze fysiotherapeuten

Wij zijn fysiotherapie Medsupport. Een jonge, dynamische en moderne fysiotherapiepraktijk in Doetinchem & Zelhem. Onze fysiotherapeuten hebben alle aandacht voor jouw en waar jij tegen aan loopt. Elke fysiotherapeut heeft zijn of haar eigen specialisatie
Locatie MedSupport fysiotherapie in Zelhem.

Fysiotherapie Medsupport Doetinchem en Zelhem

MedSupport fysiotherapie is gericht op het verbeteren en behouden van de kwaliteit van het dagelijks leven van ieder individu met lichamelijke klachten. Dit doen wij door gerichte zorg op het gebied van fysiotherapie te bieden. Wij geloven dat geen enkele klacht exact hetzelfde is waardoor wij elke klacht als uniek bekijken en behandelen.