info@medsupport.nl  |  0314-76 50 99

Logo van fysiotherapie MedSupport

Golferselleboog

Heb ik een golferselleboog?

Een golferselleboog of golfersarm verwijst eigenlijk naar de plek waar jij pijnklachten kan voelen, namelijk pijn aan de binnenkant van de elleboog.

Klachten die u kunt voelen bij een golferselleboog zijn:

  • Pijn aan de binnenzijde van de elleboog;
  • Pijn als je op de binnenkant van de elleboog drukt
  • Uitstraling naar de vingers of handpalm
  • Pijn die verergerd bij knijpen, kracht zetten of iets willen vastpakken
  • Beperking van het buigen en / of strekken van de elleboog
  • Verminderde kracht in de hand

Wat is een golferselleboog?

De oorzaak van de klachten bij een golferselleboog zijn per persoon verschillend. Bij veel mensen ontstaat het door een overbelasting van de buigers van de pols en vingers, maar de klachten kunnen ook vanuit de nek, schouder, arm of pols komen.

Als de pijnklachten ontstaan door een overbelasting, dan komt dit door een peesonstekingDe pezen zijn te lang achter elkaar en / of te zwaar belast en hebben niet voldoende tijd gehad om te kunnen herstellen.

De pijn kan ook komen door uitstraling vanuit een triggerpoint of de nek.

Wat kan een fysiotherapeut doen bij een golferselleboog?

Onze fysiotherapeut zal samen met u onderzoeken wat de oorzaak is van de pijn aan de elleboog en wat eventueel een onderliggen probleem is van de pijn. Denk hierbij aan beperkingen van beweging van het ellebooggewricht, nek of pols en bijvoorbeeld verminderde kracht rondom schouder.

Na het bespreken van de oorzaken zal onze fysiotherapeut samen met u een plan maken gericht op het verminderen van de pijn en verbeteren van uw functie.

Moet ik Shockwave krijgen bij een golferselleboog?

Bij een peesontsteking is het belangrijk dat de pees weer rustig en sterk wordt. Om te zorgen dat u kunt gaan trainen is het belangrijk dat u de pijn minder gaat voelen. Er zijn veel verschillende manieren om de elleboog rustig te krijgen, waar shockwave er één van kan zijn. Uit wetenschappelijk onderzoek weten we dat een shockwave behandeling bij een peesontsteking niet beter helpt dan gerichte behandeling en training van de elleboog. Wij adviseren daarom ook een actieve aanpak, waarin u zelf controle krijgt over uw klachten.

Denk je dat je een golferselleboog hebt? Klik dan hieronder op het videofragment. Hierin wordt uitgelegd wat je zelf kan doen om de klachten te verminderen.

Bekijk onze fysiotherapeuten

Wij zijn fysiotherapie Medsupport. Een jonge, dynamische en moderne fysiotherapiepraktijk in Doetinchem & Zelhem. Onze fysiotherapeuten hebben alle aandacht voor jouw en waar jij tegen aan loopt. Elke fysiotherapeut heeft zijn of haar eigen specialisatie

Fysiotherapie Medsupport Doetinchem en Zelhem

MedSupport fysiotherapie is gericht op het verbeteren en behouden van de kwaliteit van het dagelijks leven van ieder individu met lichamelijke klachten. Dit doen wij door gerichte zorg op het gebied van fysiotherapie te bieden. Wij geloven dat geen enkele klacht exact hetzelfde is waardoor wij elke klacht als uniek bekijken en behandelen.