info@medsupport.nl  |  0314-76 50 99

Logo van fysiotherapie MedSupport

klachten rondom de knieschijf

Klachten rondom of achter de knieschijf is één van de meest voorkomende soorten knieblessures bij sporters. Deze klachten worden ook wel patellofemoraal pijnsyndroom (PFPS) of retropattelaire pijnklachten genoemd.

Klachten rondom of achter de knieschijf

Klachten die horen bij een patellofemoraal pijnsyndroom zijn:

  • (Scherpe) pijn achter en/of rondom de knieschijf
  • Pijn bij het maken van een squat of de trap af lopen
  • Stijfheid en/of pijn na het sporten
  • Pijn bij het springen of landen
  • Pijn na een tijd gezeten te hebben met de knieën gebogen

Wat kan een fysiotherapeut doen bij klachten rondom de knieschijf?

De fysiotherapeuten bij MedSupport kunnen samen met jou onderzoeken waarom de klachten ontstaan en wat de reden is dat ze niet over gaan. De behandeling bestaat vaak uit

 • Het sterker maken van jouw been,
 • Jouw coördinatie en stabiliteit verbeteren
 • Lokale massage / triggerpoints behandelen

Door een gerichte behandeling ben jij snel van jouw klachten af en zorgen wij er samen met jou voor dat jij weer lekker kan bewegen.

Wat is een patellofemoraal pijnsyndroom?

Klachten rondom je knieschijf ontstaat door een overbelasting. Achter je knieschijf zit kraakbeen en dit kan gaan irriteren bij een belasting die jouw lichaam niet gewend is. Hierdoor ontstaat pijn, stijfheid van de knie en soms ook zwelling

Waardoor ontstaat een patellofemoraal pijnsyndroom?

Een overbelasting is vaak de oorzaak van een patellofemoraal pijnsyndroom. Deze overbelasting kan komen door het plots verhogen van de belasting door sport of bijvoorbeeld doordat de stabiliteit van het been minder is. Hierdoor kan er meer druk op de knie ontstaan met een irritatie als gevolg.

Denk je dat je een patellofemoraal pijnsyndroom hebt? Klik dan hieronder op het videofragment. Hierin wordt uitgelegd wat je zelf kan doen om de klachten te verminderen. 

Bekijk onze fysiotherapeuten

Wij zijn fysiotherapie Medsupport. Een jonge, dynamische en moderne fysiotherapiepraktijk in Doetinchem & Zelhem. Onze fysiotherapeuten hebben alle aandacht voor jouw en waar jij tegen aan loopt. Elke fysiotherapeut heeft zijn of haar eigen specialisatie

Fysiotherapie Medsupport Doetinchem en Zelhem

MedSupport fysiotherapie is gericht op het verbeteren en behouden van de kwaliteit van het dagelijks leven van ieder individu met lichamelijke klachten. Dit doen wij door gerichte zorg op het gebied van fysiotherapie te bieden. Wij geloven dat geen enkele klacht exact hetzelfde is waardoor wij elke klacht als uniek bekijken en behandelen.