info@medsupport.nl  |  0314-76 50 99

Logo van fysiotherapie MedSupport

Nieuwe knie / knieprothese

Als je veel klachten hebt vanuit de knie en de slijtage vanuit jouw knie is erg, dan kan er een kunstknie of nieuwe knie geplaatst worden door een orthopedisch chirurg.

Wat is belangrijk om voor deze operatie te doen?

Uit veel onderzoek weten we dat trainen voor de operatie zorgt voor minder pijn en betere functie na de operatie. Het is belangrijk dat er getraind wordt op algehele conditie, kracht en functie van de core, kracht en mobiliteit rondom de knie.

Het is vaak lastig om zelf te bedenken wat u dan allemaal moet doen en daarbij is fysiotherapeutische begeleiding wel fijn. Dit kost normaal behandelingen van de aanvullende verzekering, die jij dan na jouw operatie niet vergoed krijgt. Dit kan best veel geld kosten, maar dat maakt het trainen voor de operatie niet minder belangrijk. Daarom kunnen wij als fysiotherapiepraktijk dit proces uitstekend ondersteunen

Hoe ziet de fysiotherapeut er na de operatie uit?

In de eerste week na de operatie komen wij bij jou aan huis om samen het lopen te oefenen, de spieren rondom de knie te trainen en het buigen en strekken te verbeteren.

Na ongeveer 4 tot 6 weken mag je met 1 kruk of zonder krukken gaan lopen en verplaatst de therapie zich naar de praktijk. Hier zal er opgebouwd worden naar het volledig kunnen gebruiken en belasten van jouw nieuwe knie.

De therapie stopt als uw doelen zijn behaald. Afhankelijk van de snelheid van uw herstel en jouw doelen duurt dit tussen de 3 en de 9 maanden.

Wij hebben vaak contact met de orthopeden uit de regio. Mocht er een afwijkend beloop zijn zullen wij snel overleg zoeken met uw behandelend arts.

Bekijk onze fysiotherapeuten

Wij zijn fysiotherapie Medsupport. Een jonge, dynamische en moderne fysiotherapiepraktijk in Doetinchem & Zelhem. Onze fysiotherapeuten hebben alle aandacht voor jouw en waar jij tegenaan loopt. Elke fysiotherapeut heeft zijn of haar eigen specialisatie.

Fysiotherapie Medsupport Doetinchem en Zelhem

MedSupport fysiotherapie is gericht op het verbeteren en behouden van de kwaliteit van het dagelijks leven van ieder individu met lichamelijke klachten. Dit doen wij door gerichte zorg op het gebied van fysiotherapie te bieden. Wij geloven dat geen enkele klacht exact hetzelfde is waardoor wij elke klacht als uniek bekijken en behandelen.