info@medsupport.nl  |  0314-76 50 99

Logo van fysiotherapie MedSupport

Springersknie

De springersknie wordt ook wel jumpersknee of patellapees tendinopathie genoemd. Het gaat hier om een peesontsteking die zich bevindt aan de pees onder de knieschijf.

Heb ik een springersknie?

Klachten die horen bij een springersknie zijn:

  • Pijn onder de knieschijf
  • Pijn tijdens het trap aflopen
  • Startstijfheid in de ochtend
  • Pijn met springen of na het sporten
  • Herkenbare pijn bij of na een (diepe) kniebuiging / squat
  • Pijn bij het drukken op de patellapees

Hoe ontstaat een springersknie?

Een springersknie of jumpersknie ontstaat door een overbelasting van de patellapees. Dit kan ontstaan als u in een korte tijd de belasting op deze pees (te) snel opvoert zonder dat er voldoende rust is. Dit gebeurt bij een extra keer gaan trainen in de week, de training te snel verzwaren, te zwaar starten na een (zomer of winter)stop. De springersknie komt veel voor bij springsporten (volleybal, handbal), maar zien we ook bij fitness of crossfit ontstaan.

Wat kan een fysiotherapeut doen voor mij?

Het is bij een peesontsteking belangrijk dat de druk van de pees af gaat en dat de kracht gedoseerd binnen de pijngrens en zonder na-reactie weer opgebouwd wordt. Dit houdt in dat bijvoorbeeld diepe kniebuigingen niet slim zijn en dat (maximaal) springen vaak ook meer reactie geeft.

Onze fysiotherapeut kan samen met jou de pees sterker maken en bekijken of dit kan terwijl je wel doorgaat met sporten. Uiteindelijk met als doel dat je weer zonder pijnklachten alles kan doen.

Bekijk onze fysiotherapeuten

Wij zijn fysiotherapie Medsupport. Een jonge, dynamische en moderne fysiotherapiepraktijk in Doetinchem & Zelhem. Onze fysiotherapeuten hebben alle aandacht voor jouw en waar jij tegen aan loopt. Elke fysiotherapeut heeft zijn of haar eigen specialisatie

Fysiotherapie Medsupport Doetinchem en Zelhem

MedSupport fysiotherapie is gericht op het verbeteren en behouden van de kwaliteit van het dagelijks leven van ieder individu met lichamelijke klachten. Dit doen wij door gerichte zorg op het gebied van fysiotherapie te bieden. Wij geloven dat geen enkele klacht exact hetzelfde is waardoor wij elke klacht als uniek bekijken en behandelen.