info@medsupport.nl  |  0314-76 50 99

Logo van fysiotherapie MedSupport

Psychosomatisch

Stressklachten

Wanneer je voor een langere tijd lichamelijke klachten ervaart of klachten hebt die steeds terugkomen, kan het zijn dat er meer factoren een rol spelen welke de klachten veroorzaken of in stand houden.

Fibromyalgie (FMS)

Fibromyalgie is een aandoening waarbij je chronisch last hebt van pijnlijke spieren en bindweefsel. Vaak gaat dit samen met vermoeidheid, stijfheid, stemmingswisseling en slaapproblemen.

Chronisch Vermoeidheidssyndroom

Chronische vermoeidheid (ook wel CVS of ME genoemd) is een vermoeidheid welke langer aanhoudt dan 6 weken of langer aanhoudt dan we op basis van de omstandigheden zouden verwachten.

Hyperventilatie

Een disfunctionele ademhaling, waaronder hyperventilatie, geeft vaak diverse lichamelijke klachten zonder dat je doorhebt waar dit vandaan komt.

SOLK

SOLK is een verzamelnaam en staat voor Somatisch Onvoldoende Verklaarde Lichamelijke Klachten. Hier vallen klachten onder die langer dan enkele weken duren en die niet goed fysiek te verklaren zijn.

FNS

Bij FNS is er sprake van een functioneel probleem van het zenuwstelsel. Hiermee wordt bedoeld dat het lichaam het zenuwstelsel niet goed gebruikt.