info@medsupport.nl  |  0314-76 50 99

Logo van fysiotherapie MedSupport

Chronische vermoeidheid

Wat is chronische vermoeidheid / ME?

Chronische vermoeidheid (ook wel CVS of ME genoemd) is een vermoeidheid welke langer aanhoudt dan 6 weken of langer aanhoudt dan we op basis van de omstandigheden zouden verwachten.

Om goed te kunnen functioneren op het werk of in de thuissituatie is een goede energiebalans van belang. Het is normaal dat we sommige dagen meer vermoeid zijn dan andere dagen. Maar bij aanhoudende vermoeidheid is deze balans dermate verstoord dat je er hinder van ondervindt in je dagelijks leven.

Een vermindering van fitheid kan door verschillende factoren ontstaan. De leefsituatie, voedings- en bewegingsgewoonten, werktevredenheid, emotionele belasting en conflicten zijn voorbeelden van factoren die invloed hebben op vermoeidheid. Om de vermoeidheid te verminderen is het belangrijk te weten wat een negatief- en positief effect heeft op de vermoeidheidsklachten.

Wat kan de (psychosomatisch) fysiotherapeut doen aan mijn chronische vermoeidheid?

Vanuit diverse factoren kijken we samen naar jouw balans. Hierbij kun je denken aan:

  • Slaapomstandigheden
  • Fysieke gesteldheid
  • Pijn
  • Werksituatie
  • Thuissituatie
  • Emoties
  • Persoonlijke waarden gebieden, wat vind jij belangrijk?

Met behulp van cognitief gedragsmatige behandelingen, ontspanningsoefeningen, mindfulness en beweging zorgen we er samen voor dat je inzicht krijgt in wat voor soort vermoeidheid je ervaart (mentaal of fysiek) en hoe je jouw energiebalans verbetert. Hierdoor kan jij in het dagelijks leven meer ondernemen, zonder dat je er meer vermoeidheid door ervaart.

Onze fysiotherapeuten

Wij zijn fysiotherapie Medsupport. Een jonge, dynamische en moderne fysiotherapiepraktijk in Doetinchem & Zelhem. Onze fysiotherapeuten hebben alle aandacht voor jouw en waar jij tegen aan loopt. Elke fysiotherapeut heeft zijn of haar eigen specialisatie
Locatie MedSupport fysiotherapie in Zelhem.

Fysiotherapie Medsupport Doetinchem en Zelhem

MedSupport fysiotherapie is gericht op het verbeteren en behouden van de kwaliteit van het dagelijks leven van ieder individu met lichamelijke klachten. Dit doen wij door gerichte zorg op het gebied van fysiotherapie te bieden. Wij geloven dat geen enkele klacht exact hetzelfde is waardoor wij elke klacht als uniek bekijken en behandelen.