info@medsupport.nl  |  0314-76 50 99

Logo van fysiotherapie MedSupport

Incontinentie

Urineverlies / plasklachten / incontinentie

Veel mensen hebben last van urineverlies met sporten of bij aandrang. Deze klachten worden ook wel stress incontinentie of aandrang (urge) incontinentie genoemd. Ook andere plasklachten, zoals een moeizame straal, regelmatig blaasontstekingen of niet goed uitplassen komen voor.

Klachten die horen bij plasklachten zijn:

  • Urineverlies bij hoesten, lachen springen of andere momenten dat er druk op de blaas komt
  • Urineverlies bij aandrang
  • Vaak moeten plassen
  • Regelmatig blaasontsteking
  • Moeilijk op kunnen houden van de urine
  • Heftige aandrang voelen
  • Niet goed leeg kunnen plassen
  • Blaasklachten voor- en na een operatie aan de blaas
  • Voorbereiding en nazorg bij een prostaatoperatie
 

Bij deze klachten kan met de juiste oefening en begeleiding juist veel verbeterd worden. Hierdoor krijg je zelf meer controle en minder beperkingen.

Hoe ontstaan incontinentie of plasklachten

Er zijn veel verschillende oorzaken hoe klachten kunnen ontstaan. Dit kan bijvoorbeeld zijn na een zwangerschap, maar ook ontstaan na een operatie in de buik of bekkenregio. Vaak is er niet voldoende balans in aanspanning en ontspanning van de bekkenbodemspieren, wat het controleren van de plas lastiger maakt.

Soms ontstaan deze klachten ook na een zenuwbeschadiging of een lokale infectie.

De bekkentherapeut kan samen met jou kijken naar de oorzaak van uw klachten en wat u er het beste aan kunt doen.

Wat doet de geregistreerd bekkentherapeut?

De geregistreerd bekkentherapeut zal samen met jou gaan onderzoeken waar de oorzaak van jouw klachten vandaan komen. Aan de hand van dit onderzoek kan zij jou leren welke spieren je kunt trainen of juist meer kunt ontspannen.

Voor kunt meer informatie over de behandeling bij de bekkentherapeut klik hieronder.

Bekijk onze fysiotherapeuten

Wij zijn fysiotherapie Medsupport. Een jonge, dynamische en moderne fysiotherapiepraktijk in Doetinchem & Zelhem. Onze fysiotherapeuten hebben alle aandacht voor jouw en waar jij tegen aan loopt. Elke fysiotherapeut heeft zijn of haar eigen specialisatie

Fysiotherapie Medsupport Doetinchem en Zelhem

MedSupport fysiotherapie is gericht op het verbeteren en behouden van de kwaliteit van het dagelijks leven van ieder individu met lichamelijke klachten. Dit doen wij door gerichte zorg op het gebied van fysiotherapie te bieden. Wij geloven dat geen enkele klacht exact hetzelfde is waardoor wij elke klacht als uniek bekijken en behandelen.