info@medsupport.nl  |  0314-76 50 99

Logo van fysiotherapie MedSupport

Verzakking

Bij een verzakking in de bekkenbodem veranderen de positie van de baarmoeder, blaas en endeldarm. Er wordt ook wel gesproken van een baarmoederverzakking of blaasverzakking.

Door verzakking kunnen er klachten ontstaan zoals:

  • Ongewenst urineverlies
  • Moeite om goed uit te plassen
  • Moeite met ontlasting
  • Een zeurend gevoel in de onderbuik
  • Een drukken gevoel tegen de vagina
  • Regelmatig blaasontsteking
  • Moeite met fietsen of zitten
  • Pijn bij het vrijen

Hoe ontstaan verzakkingsklachten?

De baarmoeder, blaas en het onderste gedeelte van de darm worden met banden en spieren op hun plek gehouden. Na bijvoorbeeld een zwangerschap en bevalling kunnen bovengenoemde klachten ontstaan. Dit komt omdat de spanning en kracht van de banden en spieren in de bekkenbodem afgenomen is. De klachten nemen vaak toe bij het verrichten van zwaar werk, hoesten, tillen duwen en trekken.

Bij deze klachten kan met de juiste oefening en begeleiding juist veel verbeterd worden. Hierdoor krijg je zelf meer controle en minder beperkingen en kan je een eventueel grotere ingreep als een operatie voorkomen.

Wat kan een fysiotherapeut doen bij golferselleboog?

Onze fysiotherapeut zal samen met u onderzoeken wat de oorzaak is van de pijn aan de elleboog en wat eventueel een onderliggen probleem is van de pijn. Denk hierbij aan beperkingen van beweging van het ellebooggewricht, nek of pols en bijvoorbeeld verminderde kracht rondom schouder.Na het bespreken van de oorzaken zal onze fysiotherapeut samen met u een plan maken gericht op het verminderen van de pijn en verbeteren van uw functie.

Wat doet de geregistreerd bekkentherapeut?

De geregistreerd bekkentherapeut zal samen met jou gaan onderzoeken waar de oorzaak van jouw klachten vandaan komen. Aan de hand van dit onderzoek kan zij jou leren welke spieren je kunt trainen of juist meer kunt ontspannen.

Voor kunt meer informatie over de behandeling bij de bekkentherapeut klik hieronder.

Bekijk onze fysiotherapeuten

Wij zijn fysiotherapie Medsupport. Een jonge, dynamische en moderne fysiotherapiepraktijk in Doetinchem & Zelhem. Onze fysiotherapeuten hebben alle aandacht voor jouw en waar jij tegen aan loopt. Elke fysiotherapeut heeft zijn of haar eigen specialisatie

Fysiotherapie Medsupport Doetinchem en Zelhem

MedSupport fysiotherapie is gericht op het verbeteren en behouden van de kwaliteit van het dagelijks leven van ieder individu met lichamelijke klachten. Dit doen wij door gerichte zorg op het gebied van fysiotherapie te bieden. Wij geloven dat geen enkele klacht exact hetzelfde is waardoor wij elke klacht als uniek bekijken en behandelen.