info@medsupport.nl  |  0314-76 50 99

Logo van fysiotherapie MedSupport

Hamstring klachten

Heb ik een hamstringblessure?

Hamstring klachten of een hamstringblessure kan verschillende oorzaken hebben. Je kan een acuut hamstringletsel oplopen. Dan schiet het opeens in je hamstring (vaak richting de bil) bij bijvoorbeeld een sprintje trekken.

Hamstringklachten kunnen ook langzaam ontstaan. Dan kun je vaak nog wel hardlopen of andere sporten doen, maar voel je pijn die zich opbouwt tijdens of na het sporten.

Klachten die horen bij een acute hamstringblessure zijn:

  • Scherpe duidelijke pijn in de achterzijde van het bovenbeen
  • Niet meer de hamstring goed kunnen aanspannen of op rek brengen
  • De pijn zit heel duidelijk op één plek

Deze klachten horen meer bij een scheurtje die ontstaat bij een (te) grote belasting.

Klachten die horen bij een langdurige hamstringblessure zijn:

  • Pijn bij de aanhechting van de hamstring (bil of knieholte)
  • Pijn bij langdurige activiteiten (zoals hardlopen, voetballen, etc.)
  • Startstijfheid in de ochtend

Deze klachten horen meer bij een peesontsteking

Wat kan een fysiotherapeut doen aan mijn hamstring klachten?

Als een hamstring overbelast is, dan is het belangrijk dat de hamstring voldoende hersteltijd krijgt om tot rust te komen. Alleen met rust wordt de hamstring niet sterker. Daarom is het daarna nog belangrijker dat het lichaam weer belastbaar wordt voor de activiteiten die jij graag wilt gaan doen. Met de juiste begeleiding van onze (sport)fysiotherapeut zorg je ervoor dat je de hamstring weer volledig kan belasten. Wij begeleiden jou zodat jij weet dat je niet te vroeg begint met belasten. Hierdoor voorkom je dat er weer een (acute) blessure ontstaat.

Denk je dat je een langdurige hamstringblessure hebt? Klik dan hieronder op het videofragment. Hierin wordt uitgelegd wat je zelf kan doen om de klachten te verminderen.

Fysiotherapie Medsupport Doetinchem en Zelhem

MedSupport fysiotherapie is gericht op het verbeteren en behouden van de kwaliteit van het dagelijks leven van ieder individu met lichamelijke klachten. Dit doen wij door gerichte zorg op het gebied van fysiotherapie te bieden. Wij geloven dat geen enkele klacht exact hetzelfde is waardoor wij elke klacht als uniek bekijken en behandelen.