info@medsupport.nl  |  0314-76 50 99

Logo van fysiotherapie MedSupport

Instabiele schouder

Het schoudergewricht bestaat uit een kop van de bovenarm en een kom. Bij een instabiele schouder kan de kop de neiging hebben om niet helemaal goed in de kom te blijven. De kop duwt dan vaak tegen de spieren, banden en kraakbeen wat rondom de schouder zit.

WAT IS EEN INSTABIELE SCHOUDER?

Klachten die horen bij nekpijn zijn:

  • (Schietende) pijn en / of stijfheid bij het bewegen van de nek
  • Zwaar gevoel in de nek en bovenrug
  • De nek niet volledig meer kunnen omdraaien of bewegen
  • Pijn vanuit de nek die uitstraalt naar uw schouder of hoofd
  • Een zeurend en moe gevoel rondom de nek

Waardoor ontstaat een instabiele schouder?

Sommige mensen zijn van zichzelf leniger, waardoor de gewrichten soepeler zijn. Dit kan ervoor zorgen dat de schouderkop meer ruimte heeft om te bewegen en daardoor klachten kan geven.
Soms kan een schouder ook instabiel worden, omdat hij een keer uit de kom is gegaan.

Wat kan de fysiotherapeut voor mij doen?

Onze schouderspecialisten kunnen samen met jou een plan maken om de spieren rondom de schouder beter te laten samenwerken en sterker te maken. De oefeningen zullen makkelijk beginnen en daarna steeds uitdagender worden. Afhankelijk van de mate van instabiliteit en de hulpvraag kan dit een langer revalidatietraject zijn.

Denk je dat je een instabiele schouder hebt? Klik dan hieronder op het videofragment. Hierin wordt uitgelegd wat je zelf kan doen om de klachten te verminderen. 

Fysiotherapie Medsupport Doetinchem en Zelhem

MedSupport fysiotherapie is gericht op het verbeteren en behouden van de kwaliteit van het dagelijks leven van ieder individu met lichamelijke klachten. Dit doen wij door gerichte zorg op het gebied van fysiotherapie te bieden. Wij geloven dat geen enkele klacht exact hetzelfde is waardoor wij elke klacht als uniek bekijken en behandelen.