info@medsupport.nl  |  0314-76 50 99

Logo van fysiotherapie MedSupport

Kalk in de schouder

Heel veel mensen hebben kalk in een pees zonder dat ze daar klachten van krijgen. De kalk wordt ook wel een calcificatie genoemd. Kalk in een pees is een natuurlijk proces wat door het lichaam zelf ontwikkeld wordt om de pees te beschermen tegen druk. De kalk is niet hard, maar vaak meer een soort tandpasta achtige structuur.

Wat is een verkalking van de schouder?

Kalk in de pees zorgt niet voor pijn in de pees. Soms kan het zijn dat er ook een peesontsteking ontwikkelt rondom de schouder. Als de kalk in de schouder erg groot is (meer dan 1-1,5 cm doorsnee) dan kan het zijn dat de kalk het herstel belemmert, maar vaak is kalk niet de oorzaak van pijn in de schouder en beperkt het ook niet het herstel. Onze schouderspecialisten kunnen jou hier meer over vertellen.

Klachten die passen bij schouderpijn zijn:

  • Pijn aan de voor- en zijkant van schouder en arm.
  • Uitstraling naar de nek of onderarm.
  • Pijn rondom de schouder bij bewegen
  • Pijn bij het liggen op de schouder
  • Een moe en zwaar gevoel rondom de schouder of de gehele arm.
  • Pijn bij iets verder van u vandaan willen pakken

Moet ik Shockwave krijgen om van mijn klachten af te komen?

Kalk in de pees ontwikkelt zich als bescherming voor de pees. Kalk geeft geen pijn en is bijna nooit de oorzaak van de pijnklachten. Vaak helpen adviezen en oefeningen goed om de pijn te verminderen, waarna de schouder getraind kan worden om sterker te worden en beter en zonder pijn te kunnen bewegen.

Fysiotherapie Medsupport Doetinchem en Zelhem

MedSupport fysiotherapie is gericht op het verbeteren en behouden van de kwaliteit van het dagelijks leven van ieder individu met lichamelijke klachten. Dit doen wij door gerichte zorg op het gebied van fysiotherapie te bieden. Wij geloven dat geen enkele klacht exact hetzelfde is waardoor wij elke klacht als uniek bekijken en behandelen.