info@medsupport.nl  |  0314-76 50 99

Logo van fysiotherapie MedSupport

Peesontsteking in de schouder

De meest voorkomende oorzaak van pijn aan de schouder komt door ontsteking van een pees rondom de schouder.

Heb ik een peesontsteking in mijn schouder?

Klachten die horen bij een ontsteking van een pees rondom de schouder zijn:

  • Pijn aan de voor en/of zijkant van de schouder
  • Heftige pijn die verergerd bij het bewegen van de arm of door erop te gaan liggen
  • Pijn bij het bewegen van de arm
  • Iets zwaars tillen geeft pijn
  • Pijn als de arm boven het hoofd bewogen wordt.
  • Als u de arm ondersteunt met het bewegen met de andere arm of iemand beweegt de arm voor u ervaart u geen of minder pijn
  • Pijn na een bovenhandse sport (volleybal, handbal, keepen, waterpolo)

Niet al deze klachten hoeven aanwezig te zijn.

Hoe ontstaat een peesontsteking in de schouder?

Een peesontsteking ontstaat door een overbelasting van de schouder. Soms is dit een acute overbelasting die ontstaat door dat je iets doet wat je niet gewend bent om te doen (bijvoorbeeld tuinieren op de eerste mooie lente dag), maar soms ontstaat het ook door dat je heel vaak dezelfde beweging maakt wat zorgt voor een overbelasting.

Als er eenmaal pijn gevoeld wordt rondom de schouder dan werken de spieren minder goed samen en is de schouder minder sterk. Hierdoor wordt hij sneller overbelast en kan het zijn dat er een negatieve cirkel ontstaat waar je niet meer zelf uit komt.

Waarom bepaalde bewegingen een overbelasting geven kan heel vele verschillende oorzaken hebben. Daar kun je samen met een schouderspecialist naar zoeken.

Wat kan een fysiotherapeut doen?

Onze schouderfysiotherapeut kan samen met jou kijken naar de reden waarom de schouder niet hersteld en een behandeling starten gericht op het verbeteren van de pijn, kracht en functie van de schouder.

Moet ik Shockwave krijgen bij een peesontsteking?

Bij een peesontsteking is het belangrijk dat de pees weer rustig en sterk wordt. Om te zorgen dat u kunt gaan trainen is het belangrijk dat u de pijn minder gaat voelen. Er zijn veel verschillende manieren om de schouder rustig te krijgen, waarvan shockwave er 1 van kan zijn. Uit wetenschappelijk onderzoek weten we dat shockwave behandeling bij een peesontsteking niet beter helpt dan gerichte behandeling en training van de schouder. Wij adviseren daarom ook een actieve aanpak soms in overleg met huisarts of orthopeed gericht om de echte oorzaak van uw klachten aan te pakken.

Denk je dat je een peesontsteking hebt? Klik dan hieronder op het videofragment. Hierin wordt uitgelegd wat je al kan doen om de klachten te verminderen. 

Fysiotherapie Medsupport Doetinchem en Zelhem

MedSupport fysiotherapie is gericht op het verbeteren en behouden van de kwaliteit van het dagelijks leven van ieder individu met lichamelijke klachten. Dit doen wij door gerichte zorg op het gebied van fysiotherapie te bieden. Wij geloven dat geen enkele klacht exact hetzelfde is waardoor wij elke klacht als uniek bekijken en behandelen.