info@medsupport.nl  |  0314-76 50 99

Logo van fysiotherapie MedSupport

rotator cuff repair

Bij een rotator cuff repair wordt er een (gedeeltelijk) afgescheurde pees in de schouder weer vastgemaakt. Dit vindt meestal plaats via een kijkoperatie. Daarna ga je samen met een schouderfysiotherapeut werken aan het opbouwen van de kracht, mobiliteit en functie van jouw schouder.

Hoelang duurt het herstel na een rotatorcuff repair

De duur van het herstel na een operatie heeft met een aantal factoren te maken:

  • De bewegingsmogelijkheid voor de operatie
    Als je minder mobiliteit hebt voor de operatie, dan duurt het na de operatie vaak langer voordat dit weer terug is.
  • Jouw hulpvraag
    Als je weer wilt kunnen volleyballen heb je vaak een langer traject nodig dan als je als doel hebt om iets uit een keukenkastje te kunnen pakken.
  • Jouw verdere fysieke gezondheid
    Ben je verder lichamelijk gezond dan is het herstel vaak beter dan wanneer je bijvoorbeeld diabetes hebt of minder belastbaar bent.

Het herstel na de operatie duurt minimaal 4 tot 6 maanden. In de eerste 6 weken mag je meestal niet tot weinig zelf bewegen en zit de arm in een sling. De fysiotherapeut mag dan wel de arm voor jou bewegen en met samen doen jullie kleine oefeningen. Na ongeveer 6 weken mag je gaan opbouwen, zodat de arm sterker wordt.

Kan ik straks alles weer na mijn rotator cuff repair / schouderoperatie?

De insteek van onze schouderspecialisten is om het maximale resultaat met jou te behalen. Wij gaan altijd voor de 100%, maar dit is afhankelijk van hoe goed de schouder kan bewegen.

Fysiotherapie Medsupport Doetinchem en Zelhem

MedSupport fysiotherapie is gericht op het verbeteren en behouden van de kwaliteit van het dagelijks leven van ieder individu met lichamelijke klachten. Dit doen wij door gerichte zorg op het gebied van fysiotherapie te bieden. Wij geloven dat geen enkele klacht exact hetzelfde is waardoor wij elke klacht als uniek bekijken en behandelen.