info@medsupport.nl  |  0314-76 50 99

Logo van fysiotherapie MedSupport

Sportfysiotherapie

Je hebt last van een blessure en wilt zonder zorgen weer kunnen sporten. Daarom ben je op zoek naar een goede en ervaren sportfysiotherapeut.

Sportfysiotherapie

Je hebt last van een blessure en wilt zonder zorgen weer kunnen sporten. Daarom ben je op zoek naar een goede en ervaren sportfysiotherapeut.

Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie is een gespecialiseerd vakgebied binnen de fysiotherapie. Sportfysiotherapie richt zich op behandeling, herstel en het voorkomen van sportblessures en klachten.

Gespecialiseerde fysiotherapie om zonder zorgen te sporten

Een sportblessure vraagt een gespecialiseerde aanpak. Deze aanpak heeft als doel om zonder zorgen te kunnen sporten. De sportfysiotherapeut heeft de kennis om hier samen met jou naar toe te werken. Hierdoor:

 • Werk je sportspecifiek aan jouw doel;
 • Weet jij zeker dat je zonder zorgen kan sporten;
 • Voorkom je herhalingen van jouw blessure.
Fysiotherapeutisch onderzoek door Marissa

Sportfysiotherapeut Marissa begeleidt een cliënt.

Hoe cliënten onze zorg waarderen:

Aangesloten bij álle zorgverzekeraars

MedSupport Fysiotherapie Logo zorgverzekeraar CZ.
MedSupport Fysiotherapie Logo zorgverzekeraar Menzis.
MedSupport Fysiotherapie. Logo zorgverzekeraar VGZ.
MedSupport Fysiotherapie. Logo zorgverzekeraar Achmea.

Wanneer sportfysiotherapie?

Met de volgende klachten kan je bij een sportfyiotherapeut terecht

Sportfysiotherapeute Marissa begeleidt een cliënt tijdens oefeningen.

Sportfysiotherapeute die jou begrijpt

Met Marissa heb jij de beschikking over een gespecialiseerde en super fanatieke sportfysiotherapeute. Marissa is sport-minded en zij weet wat jij nodig hebt om weer te kunnen sporten.

Sportfysiotherapie gericht op meer dan de blessure

Bij sportfysiotherapie is het doel om pijn- en zorgen vrij te kunnen sporten. Hiervoor heb jij meer nodig dan alleen herstel van de blessure. 

Samen met de sportfysiotherapeut richt jij je ook op op jouw algehele belastbaarheid. Hierdoor herstellen blessures sneller en is de kans kleiner op nieuwe blessure

Sportfysiotherapie voor elk niveau

Het maakt niet uit op welk niveau je sport beoefend. Of dat nou op amateur niveau of professioneel niveau is. Jij kan altijd met jouw sportblessure bij de sportfysio terecht. Marissa gaat graag de uitdaging met jou aan.

''Oprecht betrokken''

''Nadat ik mijn enkelbanden had verrekt werd er gelijk hulp aangeboden vanuit MedSupport. De begeleiding die werd geboden vanuit Medsupport was erg professioneel.

Ik heb alle behandelingen als heel positief ervaren. De fysiotherapeute nam alle tijd voor mij en was oprecht betrokken bij mijn begeleiding. Met mijn vragen of opmerkingen kon ik altijd bij Medsupport terecht.

Ook was de fysiotherapeute persoonlijk betrokken bij mijn behandelingen.''

Het resultaat van sportfysiotherapie

Tijdens het herstel krijg jij inzicht in alle onderdelen die horen bij jouw herstel. Je krijgt inzicht in:

 • Jouw klacht en de oorzaak van de blessure;
 • Hoe je weer zonder zorgen en klachten kunt sporten;
 • Wat je moet doen om nieuwe blessures te voorkomen;
 • De juiste balans tussen trainen en herstellen;
 • Hoe voeding en mentale gesteldheid een rol kunnen spelen bij jouw klachten. 

Sportfysiotherapeut Marissa

Bij fysiotherapie MedSupport is Marissa MSc. NVFS Sportfysiotherapeut. Marissa heeft haar Master behaald aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Zij doet daar op dit moment ook de opleiding tot manueeltherapeut

Marissa is ook sportfysiotherapeut voor de gehele jeugd van de MVVA

Sportfysiotherapeut Marissa begeleidt een training.

Zelfhulp: tips bij sportblessures

 1. Geef de blessure tijd om te herstellen:
  de eerste stap bij een sportblessure is rust nemen. Vermijd activiteiten die pijn veroorzaken. Geef het lichaam de tijd om te herstellen. Als de acute fase (>1 week) voorbij is kan je starten met opbouwen. Doe dit altijd op advies van de (sport)fysiotherapeut. Bespreek de duur van het herstel samen met jouw sportfysiotherapeut.
 2. Bij blessures die langzaam ontstaan en steeds erger worden:
  voorkom of stop overbelasting door de pijnlijke activiteit niet op te zoeken. Blijf in beweging, maar doe andere dingen zodat je de pijn niet voelt. Bouw aan de hand van de pijn geleidelijk de belasting weer op.
 3. Train alles om de blessure heen:
  zoals hierboven vermeld is rust en hersteltijd belangrijk. Je kan natuurlijk andere structuren wel gewoon trainen. Verbeter je conditie, train rompstabiliteit en spieren rondom gewrichten die niet geblesseerd zijn. 

Onthoud dat deze tips algemeen van aard zijn.  Het is altijd raadzaam om advies te vragen aan je sportfysiotherapeut. Je krijgt dan specifieke adviezen die passen bij jouw individuele situatie.

Vraag & antwoord:

Wij hebben contracten met alle zorgverzekeringen. Als jij aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie wordt sportfysiotherapie vergoed. 

 • Wij zijn met Fysiotherapie MedSupport gevestigd in Doetinchem, Zelhem en Beek.

  • In Doetinchem vind je ons in het "oude" ketelhuis aan de IJsselstraat 16 (vlakbij de Lidl aan de Keppelseweg);
  • In Zelhem vind je ons in een modern pand aan de Halseweg 27D (naast de voetbalvelden van ZZC ’20);
  • In Beek vind je ons vlakbij de rotonde aan de Arnhemseweg 5 (aan dezelfde weg waar het tankstation zich bevindt).


  Op alle locaties kun je gratis voor de deur parkeren.

Wij hebben geen wachtlijsten. Je kan bij het online inplannen kijken wanneer er het snelste plek is. Je kan natuurlijk ook bellen om een afspraak te plannen.

Als je op zoek bent naar een ervaren sportfysiotherapeut in Doetinchem, dan is MedSupport de beste keuze. Marissa heeft jaren lange ervaring als sportfysiotherapeut en verzorgt bijvoorbeeld ook de talenten van de MVVA

Wij geloven dat elke persoon uniek is en een individuele benadering verdient. Daarnaast werken wij samen met andere zorgverleners, zoals huisartsen en specialisten, om ervoor te zorgen dat jij de best mogelijke zorg krijgt.

Ja, de sportyfysiotherapeuten bij MedSupport kijkt ook naar manieren om blessures in de toekomst (bijvoorbeeld richting een belangrijke wedstrijd) te voorkomen. Maar ook hoe je als sporter je meer effectiviteit uit trainingen kunt halen.

 • Handdoek;
 • Sportkleding;
 • Belangrijke accessoires (denk aan hardloopschoenen);
 • Eventueel en video van de activiteit of handeling waarmee je aan de slag wilt gaan.