Volg ons op social media

Wintersport training

De wintersport is een periode van intensief skiën, snowboarden, langlaufen of wandelen. Vaak een sport die we in Nederland niet wekelijks doen. Het risico op blessures door 7 dagen achter elkaar te gaan sporten neemt daarbij fors toe. 

Begin dit jaar waren er meerdere nieuwssites die hier berichten over de grote hoeveelheid knieblessures. Klik hier voor een voorbeeld

Een optimale voorbereiding, waarbij je de specifieke spiergroepen traint voor skiën, snowboarden of andere wintersporten, verkleint de kans op grotere blessures. Daarnaast zorgt het er ook nog eens voor dat je de sportactiviteit beter kan volhouden en dus ook makkelijker de bergen af komt. 

Wat houdt de wintersport training in?

De wintersport training is bedoeld voor iedereen die in de winterperiode op wintersport gaat en zich hier graag zo goed als mogelijk op wilt voorbereiden. 

De groep bestaat uit maximaal 6 deelnemers en is daardoor aan te passen aan jouw niveau en jouw specifieke sport. 

De training vind 1x per week plaats op een avond in Doetinchem of Zelhem. Heb je interesse, meld je dan aan en we bepalen met alle aanmeldingen samen wat het beste moment is om de training te laten plaats vinden.

De trainingen zijn van oktober tot en minimaal januari. 

DSC07048

Wat zijn de voordelen van de wintersporttraining

Het gericht trainen van de spiergroepen die jij veel gebruikt tijdens de wintersport levert meer kracht en controle op van deze spiergroepen. Hierdoor wordt de kans op een (knie)blessure aanzienlijk kleiner. Daarnaast train je in een kleine groep, waardoor het niet alleen erg persoonlijk is, maar ook gezellig en perfect afgestemd op jouw niveau.

Wat zijn de kosten voor de wintertraining

Wintersporttraining

Van oktober tot en met januari
50 Per maand - 4 maanden training
  • Training gericht op kracht, core stability en coördinatie
  • Wetenschappelijk onderbouwde training
  • Kleine groep (max. 6 mensen)
  • Bij voldoende animo kan er 1 of 2 maand extra getraind worden

Kom trainen voor een beter resultaat

Door de gerichte wintersporttraining heb jij na deze 3 maanden:

  • Meer kracht in de spieren die je nodig hebt voor de wintersport
  • Minder kans op blessures
  • Een betere coördinatie en romp stabiliteit
  • Preventie voor toekomstige problemen.

Vraag & antwoord

De training voor wintersporters start in oktober. De trainingen zijn 1x per week en duren een uur. 

We willen graag samen met jou en de andere aanmelders kijken wat het beste past in jullie schema. Hierop zullen we een dag kiezen en eventueel een locatie (Doetinchem of Zelhem).

De trainingen zijn 1x per week

Als je graag meer informatie wilt, maar nog niet zeker weet of jij je wilt aanmelden kan je natuurlijk altijd ons mailen. Ga dan naar onze contactpagina door hier te klikken. 

Ook als je meer vragen hebt, mag je altijd mailen.  

Onze fysiotherapeuten

Wij zijn fysiotherapie MedSupport. Een jonge, dynamische en moderne fysiotherapiepraktijk in Doetinchem & Zelhem. Onze fysiotherapeuten hebben alle aandacht voor jou en waar jij tegenaan loopt. Elke fysiotherapeut heeft zijn of haar eigen specialisatie.

Fysiotherapie Medsupport Doetinchem en Zelhem

MedSupport fysiotherapie is gericht op het verbeteren en behouden van de kwaliteit van het dagelijks leven van ieder individu met lichamelijke klachten. Dit doen wij door gerichte zorg op het gebied van fysiotherapie te bieden. Wij geloven dat geen enkele klacht exact hetzelfde is, waardoor wij elke klacht als uniek bekijken en behandelen.