Volg ons op social media

Wintertraining voor fietsers

De winterperiode is een periode dat er minder gefietst word. Door minder te trainen gaat de conditie achteruit. De wintertraining speelt hier op in. Door krachttraining te combineren met coördinatie en core stability ga je weer fit het nieuwe wielerseizoen in. Deze training is wetenschappelijk onderbouwd en heeft een positief effect de wattages die jij kan trappen en op het verminderen en/of voorkomen van blessures.

Wintertraining voor fietsers in een kleine groep

De wintertraining is bedoeld voor fietsers, gravelriders en mountainbikers die naast het fietsen iets extra’s willen doen om hun fietsprestaties te verbeteren of die juist een extra fanatieke training willen in een periode dat er minder buiten gefietst word. 

De training wordt gegeven door onze ervaren bikefitter.  De groep bestaat uit maximaal 6 deelnemers en is daardoor aan te passen aan jouw niveau. 

Voordelen van de wintertraining

Fiets specifiek trainen geeft veel voordeel op de fiets. Je hebt minder snel pijnklachten en je kan toch meer kracht ontwikkelen in je trap bewegen. Dit voorkomt blessures en het is leuk om met elkaar te doen. 

Als je deelneemt aan de wintertraining krijg je ook nog eens 10% korting op een bikefitting.

Wintertraining

Start 1 december - woensdag - 19:00 tot 20:00
50 Per maand - 3 maanden training
  • Training gericht op kracht, core stability en coördinatie
  • Wetenschappelijk onderbouwde training door ervaren fysio bikefitter
  • Kleine groep (max. 6 mensen)
  • 10% korting op een bikefitting
  • Ervaringen over training en fietsen delen met de groep

Meer informatie over het effect van training?

Ben jij op zoek naar nog wat meer informatie over het nut van trainen? Klik dan hier voor de podcast van Beter Worden met Laurens ten Dam en Jim van den Berg over het nut van core stability training.

Bekijk onze fysiotherapeuten

Wij zijn fysiotherapie Medsupport. Een jonge, dynamische en moderne fysiotherapiepraktijk in Doetinchem & Zelhem. Onze fysiotherapeuten hebben alle aandacht voor jouw en waar jij tegen aan loopt. Elke fysiotherapeut heeft zijn of haar eigen specialisatie

Waarom trainen bij MedSupport

Als fysiotherapeut vinden we een professionele vertrouwensband belangrijk, waarbij je je begrepen en geholpen voelt. Alle werkzame therapeuten bij MedSupport zijn HBO of WO opgeleid, hebben daarnaast een MSc titel of zijn bezig hun Masteropleiding te behalen. Wij beoefenen ons vak al meerdere jaren. Als er fysiek of privé veranderingen opspelen waar wij in de trainingen rekening mee dienen te houden, dan kunnen wij adequaat reageren. Zo hopen wij blessures te kunnen voorkomen.

Door bij ons te trainen, ben je verzekerd van een professionele aanpak en veelzijdige ondersteuning. We streven naar een vertrouwensband, waarbij wij jou aanspreekpunt zijn omtrent alles rondom jouw fysieke gezondheid. Er is nauw contact met (revalidatie)artsen, diëtisten, psychologen en coaches die op ieder moment jou proces kunnen ondersteunen. Wij kijken verder en kunnen vanuit ons netwerk de beste hulp bieden op elk moment.