Volg ons op social media

Bikefitting

Bikefitting in Doetinchem

Fietsen is de perfecte combinatie van sporten, conditie verbeteren, het lichaam uitdagen, doelen behalen en genieten van de natuur.  
Pijn tijdens het fietsen kan vervelend zijn en hoort niet bij het fietsen. 

Wanneer jij als fietser pijn ervaart wil je zo snel mogelijk weer pijnvrij kunnen fietsen. Wij vinden het belangrijk om samen te onderzoeken naar waar de klacht precies vandaan komt. Tijdens de bikefitting in Doetinchem stellen we daarom niet alleen jouw fiets af, maar kijken we ook naar lichaamscontrole, de houding op jouw fiets en hoe je traint. We doen dus naast het afmeten van de fiets ook een complete fysiotherapeutisch onderzoek. 

Door het lichamelijk onderzoek te combineren met een bikefitting, beoordelen wij waar jouw klachten precies vandaan komen en zoeken wij samen met jou naar een snelle oplossing. Hierdoor zit jij zo snel mogelijk weer lekker op de fiets.

Dynamische fietspositie meting

Bij welke klachten is een bikefitting zinvol?

Een bikefitting zonder dat je fysieke klachten hebt kan natuurlijk goed zijn om te voorkomen dat je klachten krijgt. Toch zijn er heel veel fietsers die wel pijn ervaren tijdens en/of na het fietsen kunnen veel verschillende klachten ervaren. 
Veel voorkomende klachten bij fietsers zijn:

– Zadelpijn
– Lage rugpijn
– Pijn tussen de schouderbladen en nek
– Pijn in en rondom de knie
– Dove handen en voeten

Als jij klachten ervaart tijdens of na het fietsen dan zit je met bikefitting in Doetinchem bij Fysiotherapie MedSupport goed. Door middel van lichamelijk onderzoek te combineren met een bikefitting, kunnen wij de oorzaak en oplossing van jouw klachten goed in kaart brengen. Met dit totaalplaatje maken we een gericht behandelplan. Hierbij is de zowel de fietspositie als kracht en controle naast de fiets erg belangrijk.

Waarom kiezen voor een fysio bikefitting in Doetinchem?

Onze fysio bikefitter is de enige master manueeltherapeut en fysiotherapeut in de gehele regio die ook bikefitter is. Hij kan jouw fiets goed afstellen op jouw lichaam, maar ook onderzoeken of jouw spieren voldoende kracht kunnen leveren of er een onbalans in het lichaam zit. Hierdoor krijg je een inzicht waar jouw klachten vandaan komen.
Door bikefitting en fysiotherapie te combineren krijg je niet alleen inzicht in jouw ideale fietspositie, maar ook advies over hoe jij zo snel mogelijk klachtenvrij kan fietsen. Zo heb je het beste van twee werelden.

Paketten en kosten

Fysio bikefitting basis

Duur: 1 uur
135
 • Korte intake
 • Opmeten lichaamsmaten
 • Schoenplaatjes afstellen
 • Controle huidige maten fiets
 • Video analyse van nieuwe fietspositie
 • Advies aan de hand van video analyse

Fysio bikefitting basis +

Met aanvullende verzekering €147,51
190
 • Alles uit de Fysio bikefitting basis
 • Intake gericht op doel en trainingen
 • Lichamelijk onderzoek op lenigheid
 • Afstellen fiets op basis van onderzoek
 • Trainingsadvies
 • Rapport met een samenvatting van de bikefitting

Fysio bikefitting compleet

Met aanvullende verzekering €168.30
250
 • Alles uit Fysio bikefitting basis +
 • Uitgebreide intake gericht op ongemakken en/of blessures
 • Uitgebreid lichamelijk onderzoek
 • Afstellen fiets op basis van lichaamsmaten, onderzoek en ongemakken
 • Advies over fysieke klachten
 • Trainingsadvies
 • Uitgebreid rapport met een samenvatting van de bikefitting en trainingsadvies

Wordt een fysio bikefitting vergoed door de zorgverzekeraar?

Het is mogelijk om een deel van de fysio bikefitting vergoed te krijgen van uw ziektekostenverzekering als u aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie. De kosten van de paketten met aanvullende verzekering staat hier boven vermeld.
Informeer voor aanvang van de bikefitting naar de mogelijkheden en hoogte van de vergoeding. 

Hoe ziet een fysio bikefitting compleet er uit?

Om een volledig beeld te krijgen van jouw klachten en de oorzaken daarvan, bestaat de bikefitting uit 4 onderdelen:

Stap 1: Intake
Wij starten altijd met een intake. Hierin horen wij graag wat jouw doelen en drijfveren zijn, en waar je precies problemen hebt tijdens en/of na het fietsen.
Ook wordt er gekeken naar jouw manier van trainen. Denk dan aan intensiteit, duur en frequentie. 

Stap 2: Lichamelijk onderzoek
Het lichamelijk onderzoek richt zich op de mogelijke fysieke oorzaken welke jouw klachten veroorzaken. Ook meten we jouw lichaamsmaten op en testen we jouw lenigheid, spierkracht en rompstabiliteit. 

Stap 3: Dynamische fietspositiemeting / bikefitting
Na het onderzoek voeren we de bikefitting uit. Tijdens deze meting zetten we jouw fiets op een rollenbank, waarbij de voorvork gefixeerd is. Als jij op jouw fiets zit, filmen we jou terwijl je aan het fietsen bent. Daarnaast beoordelen we of jouw positie op de fiets mogelijk een oorzaak kan zijn bij jouw klachten. Denk bijvoorbeeld aan:

– Het bekijken van de positie van jouw schoenplaatjes
– De stand van jouw voet
– Zadelhoogte en zadelpositie
– Afstand tussen het zadel en stuur
– Stuurhoogte

Als laatste kijken we of jij wel symmetrisch op jouw fiets zit. Deze gegevens leggen we naast de informatie van de intake en het lichamelijk onderzoek. Met alle gegevens komen we tot een plan om de klachten op te lossen.
Hierbij kan je denken aan:
– Afstellen van de fiets
– Het geven van advies over de traptechniek
– Het geven van advies over oefeningen
– Het geven van advies over trainen

Zowel voor als na het afstellen van de fiets doen we een video analyse, waarbij we kijken naar jouw fietstechniek en de hoeken van enkel, knie, heup, schouder en elleboog tijdens het fietsen. Als de aanpassing van de fiets nog beter kan, passen wij de fiets weer aan en doen dan weer een video analyse. 

Stap 4: Evaluatie
Na de bikefitting evalueren we samen nog de veranderingen aan de fiets en de adviezen op gebied van fysieke training en training op de fiets. 

Wij werken samen met lokale wielerzaken in en rondom Doetinchem

Als er tijdens de bikefitting een advies komt voor een ander zadel of stuur wil je natuurlijk wel bij de beste mecaniciens terecht komen. Daarom werken wij samen met lokale ondernemers met hart voor het fietsen. Zij weten perfect hoe jouw fiets in elkaar zit. Met de informatie de zij vanuit de bikefitting krijgen wordt jouw fiets perfect in elkaar gezet. 

''Geen klachten meer met fietsen''
''Door goede hulp en begeleiding van Wouter zat ik binnen no-time weer op mijn racefiets zonder pijn aan mijn achillespees! Helemaal top! De praktijk ziet er overigens ook keurig uit.''
Dorien Jansen Venneboer

Onze fysiotherapeuten

Wij zijn fysiotherapie MedSupport. Een jonge, dynamische en moderne fysiotherapiepraktijk in Doetinchem & Zelhem. Onze fysiotherapeuten hebben alle aandacht voor jou en waar jij tegenaan loopt. Elke fysiotherapeut heeft zijn of haar eigen specialisatie.

Fysiotherapie Medsupport Doetinchem en Zelhem

MedSupport fysiotherapie is gericht op het verbeteren en behouden van de kwaliteit van het dagelijks leven van ieder individu met lichamelijke klachten. Dit doen wij door gerichte zorg op het gebied van fysiotherapie te bieden. Wij geloven dat geen enkele klacht exact hetzelfde is waardoor wij elke klacht als uniek bekijken en behandelen.