Volg ons op social media

Bikefitting Doetinchem

Pijn en doofheid tijdens of na het fietsen wordt door veel mensen als normaal gezien en dat dit hoort bij (zwaar) trainen, maar dit is zeker niet nodig. Met de juiste afstelling van jouw fiets en eventueel gerichte oefeningen en behandeling kan ook jij klachtenvrij fietsen. 

Tijdens de bikefitting in Doetinchem stellen we niet alleen jouw fiets perfect af, maar kijken we ook naar lichaamscontrole, de houding op jouw fiets en hoe je traint. We doen dus naast het afmeten van de fiets dus ook een complete fysiotherapeutisch onderzoek.

Door het lichamelijk onderzoek te combineren met een bikefitting, beoordelen wij waar jouw klachten precies vandaan komen en zoeken wij samen met jou naar een snelle oplossing. Hierdoor zit jij zo snel mogelijk weer lekker op de fiets.

Wat is een bikefitting?

Een bikefitting is het afstellen van de fiets op jouw lichaam. Bij Fysiotherapie MedSupport doen wij een fysio bikefitting. Dit houdt in dat we niet alleen kijken naar jouw lichaamssamenstelling (kracht, lenigheid, coordinatie), maar ook naar (eventuele) doofheid, pijn en de oorzaken daarvan perfect in kaart kunnen brengen. Daarna stellen wij de fiets zo af dat deze het beste aansluit bij jou, zodat jij weer klachtenvrij kan fietsen of om minder klachten ervaart tijdens het fietsen. Als het nodig is zullen we ook nog een voorstel doen voor een behandelplan. 

Bikefitting

Wanneer heb ik een bikefitting in Doetinchem nodig?

Een bikefitting zonder dat je fysieke klachten hebt kan natuurlijk goed zijn om te voorkomen dat je klachten krijgt of om gewoon lekkerder op de fiets te zitten. Als je wel klachten ervaart tijdens en/of na het fietsen is het altijd verstandig om een bikefitting door onze gespecialiseerde fysiotherapeut uit te laten voeren.
Veel voorkomende klachten bij fietsers zijn:

Als jij klachten ervaart tijdens of na het fietsen dan zit je met bikefitting in Doetinchem bij Fysiotherapie MedSupport goed. Door middel van lichamelijk onderzoek te combineren met een bikefitting, kunnen wij de oorzaak en oplossing van jouw klachten goed in kaart brengen. Met dit totaalplaatje maken we een gericht behandelplan. Hierbij is zowel de fietspositie als kracht en controle naast de fiets erg belangrijk.

Kosten en vergoeding van een bikefitting in Doetinchem

Wij bieden drie verschillende pakketten aan voor de fysio bikefitting. Deze staan hieronder uitgeschreven. Voor het pakket Fysio bikefitting basis+ en Fysio bikefitting compleet kan je een gedeelte vergoed krijg vanuit jouw aanvullende verzekering. Je leest meer over deze vergoeding bij vraag & antwoord.

Fysio bikefitting basis

Geen vergoeding vanuit aanvullende verzekering
135
 • Korte intake
 • Opmeten lichaamsmaten
 • Schoenplaatjes afstellen
 • Controle huidige maten fiets
 • Video analyse van nieuwe fietspositie
 • Advies aan de hand van video analyse
 • 10% korting bij pedaleurdecharme.nl

Fysio bikefitting basis +

Zonder aanvullende verzekering €190
147,51
 • Alles uit de Fysio bikefitting basis
 • Intake gericht op doel en trainingen
 • Lichamelijk onderzoek op lenigheid
 • Afstellen fiets op basis van onderzoek
 • Trainingsadvies
 • Rapport met een samenvatting van de bikefitting
 • 10% korting bij pedaleurdecharme.nl

Fysio bikefitting compleet

Zonder aanvullende verzekering €250,-
168,30
 • Alles uit Fysio bikefitting basis +
 • Uitgebreide intake gericht op ongemakken en/of blessures
 • Uitgebreid lichamelijk onderzoek
 • Afstellen fiets op basis van lichaamsmaten, onderzoek en ongemakken
 • Advies over fysieke klachten
 • Trainingsadvies
 • Uitgebreid rapport met een samenvatting van de bikefitting en trainingsadvies
 • 10% korting bij pedaleurdecharme.nl

Het resultaat van een bikefitting in Doetinchem

Het resultaat van de bikefitting in de Regio Doetinchem door MedSupport is natuurlijk snel. Het aanpassen van de fiets geeft direct een ander gevoel op tijdens jouw trainingen of fietstochten. Omdat onze bikefitter ook Msc. Manueeltherapeut is kan hij bij fysieke klachten ook een lokale behandeling uitvoeren, waardoor je snel meer ruimte en minder klachten ervaart.  

Wil je voorbeelden van resultaten klik dan hier.
Klik hier voor de Google reviews.

''3x pijnvrij de Mont-ventoux op!''

''Door op heel korte termijn toch een afspraak in te plannen, heb ik dankzij Wouter mijn doel, om 3x de mont-ventoux te beklimmen pijn vrij en zonder blessures kunnen halen. Nogmaals dank hier voor.''
Jochem Berendsen
Bikefitter en manueeltherapeut Wouter van den Berg

Fysio bikefitter Wouter helpt jou graag

Bij fysiotherapie MedSupport is Wouter van den Berg zowel gespecialiseerd in Bikefitting als ook Msc. manueeltherapeut. Een echte fiets fysiotherapeut. 

Door zijn ervaring als fietser en Msc. manueeltherapeut in combinatie met een opleiding als bikefitter krijg jij de perfecte combinatie om zelf weer klachtenvrij op de fiets te zitten. Ook is het natuurlijk mogelijk om een behandeltraject te starten met onze fiets fysiotherapeut in Doetinchem of Zelhem. 

Vraag & antwoord over de bikefitting in Doetinchem

Naast de mogelijkheid van een bikefitting kan je bij ons ook begeleiding krijgen voor het herstel van een fietsblessure / fiets fysiotherapie.

Om een volledig beeld te krijgen van jouw klachten en de oorzaken daarvan, bestaat de bikefitting uit 4 onderdelen:

Stap 1: Intake
Wij starten altijd met een intake. Hierin horen wij graag wat jouw doelen en drijfveren zijn, en waar je precies problemen hebt tijdens en/of na het fietsen.
Ook wordt er gekeken naar jouw manier van trainen. Denk dan aan intensiteit, duur en frequentie. 

Stap 2: Lichamelijk onderzoek
Het lichamelijk onderzoek richt zich op de mogelijke fysieke oorzaken welke jouw klachten veroorzaken. Ook meten we jouw lichaamsmaten op en testen we jouw lenigheid, spierkracht en rompstabiliteit. 

Stap 3: Dynamische fietspositiemeting / bikefitting
Na het onderzoek voeren we de bikefitting uit. Tijdens deze meting zetten we jouw fiets op een rollenbank, waarbij de voorvork gefixeerd is. Als jij op jouw fiets zit, filmen we jou terwijl je aan het fietsen bent. Daarnaast beoordelen we of jouw positie op de fiets mogelijk een oorzaak kan zijn bij jouw klachten. Denk bijvoorbeeld aan:

– Het bekijken van de positie van jouw schoenplaatjes
– De stand van jouw voet
– Zadelhoogte en zadelpositie
– Afstand tussen het zadel en stuur
– Stuurhoogte

Als laatste kijken we of jij wel symmetrisch op jouw fiets zit. Deze gegevens leggen we naast de informatie van de intake en het lichamelijk onderzoek. Met alle gegevens komen we tot een plan om de klachten op te lossen.
Hierbij kan je denken aan:
– Afstellen van de fiets
– Het geven van advies over de traptechniek
– Het geven van advies over oefeningen
– Het geven van advies over trainen

Zowel voor als na het afstellen van de fiets doen we een video analyse, waarbij we kijken naar jouw fietstechniek en de hoeken van enkel, knie, heup, schouder en elleboog tijdens het fietsen. Als de aanpassing van de fiets nog beter kan, passen wij de fiets weer aan en doen dan weer een video analyse. 

Stap 4: Evaluatie
Na de bikefitting evalueren we samen nog de veranderingen aan de fiets en de adviezen op gebied van fysieke training en training op de fiets.

Wil jij nog meer weten over de bikefitting of wat het beste bij jou past? Stuur gerust een mail naar wouter@medsupport.nl of bel naar onze praktijk op 0314-765099

Onze fysio bikefitter is de enige master manueeltherapeut en fysiotherapeut in de gehele regio die ook bikefitter is. Hij kan jouw fiets goed afstellen op jouw lichaam, maar ook onderzoeken of jouw spieren voldoende kracht kunnen leveren of er een onbalans in het lichaam zit. Hierdoor krijg je een inzicht waar jouw klachten vandaan komen.

Door bikefitting en fysiotherapie te combineren krijg je niet alleen inzicht in jouw ideale fietspositie, maar ook advies over hoe jij zo snel mogelijk klachtenvrij kan fietsen. Zo heb je het beste van twee werelden.

Wij bieden 3 pakketten aan voor een bikefitting. 

 • Fysio bikefitting basis pakket kost €135;
 • Fysio bikefitting basis + pakket kost €190 of €147,51 mits jij aanvullend verzekerd bent.
 • Fysio bikefitting compleet pakket kost €250 of €168,30 mits jij aanvullend verzekerd bent. 

Een gedeelte van de bikefitting kan worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Dit hangt natuurlijk af of en hoe jij aanvullend verzekerd bent. 

Comfortabel op de fiets zitten is niet alleen afhankelijk van jouw fietsafstelling, maar ook hoe je lichamelijk in elkaar zit en waar er aandachtspunten liggen om te verbeteren. Tijdens de fysio bikefitting comfort krijg je niet alleen advies over jou fiets, maar ook over waar jouw aandachtspunten liggen op lichamelijk gebied. Hierdoor zit jij nog lekkerder op jouw fiets. 

Samenwerking rondom Doetinchem

Als er tijdens de bikefitting een advies komt voor een ander zadel of stuur wil je natuurlijk wel bij de beste mecaniciens terecht komen. Daarom werken wij samen met lokale ondernemers met hart voor het fietsen. Zij weten perfect hoe jouw fiets in elkaar zit. Met de informatie de zij vanuit de bikefitting krijgen wordt jouw fiets perfect in elkaar gezet. 

Onze fysiotherapeuten

Wij zijn fysiotherapie MedSupport. Een jonge, dynamische en moderne fysiotherapiepraktijk in Doetinchem & Zelhem. Onze fysiotherapeuten hebben alle aandacht voor jou en waar jij tegenaan loopt. Elke fysiotherapeut heeft zijn of haar eigen specialisatie.

Fysiotherapie Medsupport Doetinchem en Zelhem

MedSupport fysiotherapie is gericht op het verbeteren en behouden van de kwaliteit van het dagelijks leven van ieder individu met lichamelijke klachten. Dit doen wij door gerichte zorg op het gebied van fysiotherapie te bieden. Wij geloven dat geen enkele klacht exact hetzelfde is, waardoor wij elke klacht als uniek bekijken en behandelen.