info@medsupport.nl  |  0314-76 50 99

Logo van fysiotherapie MedSupport

Bikefitting Doetinchem

Wil jij graag zeker weten dat je goed op jouw fiets zit? Wil jij zonder klachten fietsen? Na een bikefitting staat jouw fiets perfect afgesteld op jouw lichaam. Je leert hoe je pijnvrij kan fietsen. 

Bikefitting Doetinchem

Wil jij graag zeker weten dat je goed op jouw fiets zit? Wil jij zonder klachten fietsen? Na een bikefitting staat jouw fiets perfect afgesteld op jouw lichaam. Je leert hoe je pijnvrij kan fietsen. 

Fysio bikefitting

Bij Fysiotherapie MedSupport doen wij een fysio bikefitting. Door middel van lichamelijk onderzoek te combineren met een bikefitting, kunnen wij de oorzaak en oplossing van jouw klachten goed in kaart brengen. 

De perfecte combinatie

Tijdens de fysio bikefitting krijg je inzicht in jouw lichaam en fietsafstelling. De oorzaak van jouw (eventuele) doofheid, pijn en ongemakken wordt perfect in kaart gebracht. Jij krijgt de ideale combinatie tussen fysiotherapie en bikefitting. 

Bikefitting

Een cliënt tijdens een fietstest.

''3x pijnvrij de Mont-ventoux op!''

''Door op heel korte termijn toch een afspraak in te plannen, heb ik dankzij Wouter mijn doel, om 3x de mont-ventoux te beklimmen pijn vrij en zonder blessures kunnen halen. Nogmaals dank hier voor.''
Jochem Berendsen
''Kennis en passie!''

''Fijne ervaring met de bikefit. Wouter is een man met kennis en passie, hij neemt echt de tijd voor je en hoort wat je zegt. Hij heeft niet alleen tips gegeven voor mn fiets maar zeker ook om mn lijf sterker te krijgen..''
Carolien Plaisier
''Het betaalde zich direct uit!''

''Een persoonlijke en transparante aanpak. In 2,5 uur gekeken naar mijn klachten, een diagnose, een doel en een oplossing. Betaalde zich direct uit. Heel tevreden!''
Kees van Schriek

Kosten en vergoeding van een bikefitting 

Wij bieden 3 verschillende pakketten.
Bij Fysio bikefitting basis+ en Fysio bikefitting compleet krijg je een gedeelte vergoed vanuit jouw aanvullende verzekering. Je leest meer over deze vergoeding bij vraag & antwoord.

Fysio bikefitting compleet

Zonder aanvullende verzekering 250,-
168,30
 • Alles uit Fysio bikefitting basis +
 • Uitgebreide intake gericht op ongemakken en/of blessures
 • Uitgebreid lichamelijk onderzoek
 • Zitbot/zadel breedte meting
 • Afstellen fiets op basis van lichaamsmaten, onderzoek en ongemakken
 • Advies over fysieke klachten
 • Uitgebreid rapport met een samenvatting van de bikefitting en trainingsadvies
 • 10% korting bij pedaleurdecharme.nl
Populair

Fysio bikefitting basis +

Zonder aanvullende verzekering 190,-
147,51
 • Alles uit de Fysio bikefitting basis
 • Intake gericht op doel en trainingen
 • Lichamelijk onderzoek op lenigheid
 • Zitbot/zadel breedte meting
 • Afstellen fiets op basis van onderzoek
 • Trainingsadvies
 • Rapport met een samenvatting van de bikefitting
 • 10% korting bij pedaleurdecharme.nl

Fysio bikefitting basis

Geen vergoeding vanuit aanvullende verzekering
135,-
 • Korte intake
 • Opmeten lichaamsmaten
 • Schoenplaatjes afstellen
 • Controle huidige maten fiets
 • Video analyse van nieuwe fietspositie
 • Advies aan de hand van video analyse
 • 10% korting bij pedaleurdecharme.nl

Een bikefitting die helpt

Inzicht in waarom je klachten krijgt

Tijdens een bikefitting krijg je inzicht in jouw lichaamssamenstelling. Je ontdekt in welke spieren lenigheid en kracht verminderd is. Dit geeft direct inzicht in hoe jij prettiger kan fietsen. 

Afstelling op jouw lichaam

Na de intake wordt jouw fiets perfect op jouw lichaam afgesteld. Hierdoor fiets jij snel weer klachtenvrij. Als het nodig is krijg je ook nog een voorstel voor een behandelplan. 

Meer kracht en gemak

Na een fysio bikefitting fiets je fijner en kan je ook meer kracht leveren. Door de ideale positie kan jij een hogere wattage trappen. 

MedSupport Fysiotherapie Logo zorgverzekeraar CZ.
MedSupport Fysiotherapie Logo zorgverzekeraar Menzis.
MedSupport Fysiotherapie. Logo zorgverzekeraar VGZ.
MedSupport Fysiotherapie. Logo zorgverzekeraar Achmea.

Bikefitting Doetinchem Aangesloten bij álle zorgverzekeraars

Bekijk alle zorgverzekeraars

'Wouter is een vakman!

''Wouter is een vakman! Praktijk is goed bereikbaar, parkeerruimte voor de deur, mooi en smaakvol pand met grote ruimtes waar alle tijd wordt genomen om de fiets volledig naar wens af te stellen. Dank je wel Wouter!''
Thijs Bus
''Goede bikefit'

''Goede bikefit waardoor ik nu nog beter op de fiets zit, en weet nu ook waar er nog eventueel ruimte zit om mijzelf een betere fietser te maken''
Bart Wiltink
''Dit is echt een aanrader!''

''Als je klachten op de fiets hebt, is dit een echte aanrader, na een uitgebreide analyse en de metingen op de fiets ben ik weer van alle klachten af en zit ik weer pijnvrij op de de fiets. Top Service en advies.''
Alwin Radstake

Wanneer heb ik een bikefitting nodig?

Met een bikefitting los je niet alleen klachten op, je voorkomt ze ook. Je zit lekkerder op jouw fiets. Hierdoor kan je makkelijker lange afstanden fietsen.

Heb je wel klachten tijdens of na het fietsen? Dan is een fysio bikefitting altijd verstandig. 

Veel voorkomende klachten bij fietsers zijn

 • Zadelpijn;
 • Lage rugpijn;
 • Pijn tussen de schouderbladen en nek;
 • Pijn in en rondom de knie;
 • Dove handen en voeten.

Het resultaat van een bikefitting in Doetinchem

Het resultaat van de bikefitting in de Regio Doetinchem door MedSupport is natuurlijk snel. Het aanpassen van de fiets geeft direct een ander gevoel op tijdens jouw trainingen of fietstochten. Omdat onze bikefitter ook Msc. Manueeltherapeut is kan hij bij fysieke klachten ook een lokale behandeling uitvoeren, waardoor je snel meer ruimte en minder klachten ervaart.  

Wil je voorbeelden van resultaten klik dan hier.
Klik hier voor de Google reviews.

Bikefitter en manueeltherapeut Wouter van den Berg
Manueeltherapeut & Bikefitter Wouter

Fysio bikefitter Wouter helpt jou graag

Bij fysiotherapie MedSupport is Wouter van den Berg zowel gespecialiseerd in Bikefitting als ook Msc. manueeltherapeut. Een echte fiets fysiotherapeut. 

Door zijn ervaring als fietser en Msc. manueeltherapeut in combinatie met een opleiding als bikefitter krijg jij de perfecte combinatie om zelf weer klachtenvrij op de fiets te zitten. Ook is het natuurlijk mogelijk om een behandeltraject te starten met onze fiets fysiotherapeut in Doetinchem of Zelhem. 

Vraag & antwoord over de bikefitting in Doetinchem

Onze fysio bikefitter is de enige master manueeltherapeut en fysiotherapeut in de gehele regio die ook bikefitter is. Hij kan jouw fiets goed afstellen op jouw lichaam, maar ook onderzoeken of jouw spieren voldoende kracht kunnen leveren of er een onbalans in het lichaam zit. Hierdoor krijg je een inzicht waar jouw klachten vandaan komen.

Door bikefitting en fysiotherapie te combineren krijg je niet alleen inzicht in jouw ideale fietspositie, maar ook advies over hoe jij zo snel mogelijk klachtenvrij kan fietsen. Zo heb je het beste van twee werelden.

Een gedeelte van de bikefitting kan worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Dit hangt natuurlijk af of en hoe jij aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie.  

Wij bieden 3 pakketten aan voor een bikefitting. 

 • Fysio bikefitting basis pakket kost €135;
 • Fysio bikefitting basis + pakket kost €190 of €147,51 mits jij aanvullend verzekerd bent.
 • Fysio bikefitting compleet pakket kost €250 of €168,30 mits jij aanvullend verzekerd bent. 

Comfortabel op de fiets zitten is niet alleen afhankelijk van jouw fietsafstelling, maar ook hoe je lichamelijk in elkaar zit en waar er aandachtspunten liggen om te verbeteren. Tijdens de fysio bikefitting comfort krijg je niet alleen advies over jou fiets, maar ook over waar jouw aandachtspunten liggen op lichamelijk gebied. Hierdoor zit jij nog lekkerder op jouw fiets. 

Naast de mogelijkheid van een bikefitting kan je bij ons ook begeleiding krijgen voor het herstel van een fietsblessure. Lees hier meer over fiets fysiotherapie

Om een volledig beeld te krijgen van jouw klachten en de oorzaken daarvan, bestaat de bikefitting uit 4 onderdelen:

Stap 1: Intake
Wij starten altijd met een intake. Hierin horen wij graag wat jouw doelen en drijfveren zijn, en waar je precies problemen hebt tijdens en/of na het fietsen.
Ook wordt er gekeken naar jouw manier van trainen. Denk dan aan intensiteit, duur en frequentie. 

Stap 2: Lichamelijk onderzoek
Het lichamelijk onderzoek richt zich op de mogelijke fysieke oorzaken welke jouw klachten veroorzaken. Ook meten we jouw lichaamsmaten op en testen we jouw lenigheid, spierkracht en rompstabiliteit. 

Stap 3: Dynamische fietspositiemeting / bikefitting
Na het onderzoek voeren we de bikefitting uit. Tijdens deze meting zetten we jouw fiets op een rollenbank, waarbij de voorvork gefixeerd is. Als jij op jouw fiets zit, filmen we jou terwijl je aan het fietsen bent. Daarnaast beoordelen we of jouw positie op de fiets mogelijk een oorzaak kan zijn bij jouw klachten. Denk bijvoorbeeld aan:

– Het bekijken van de positie van jouw schoenplaatjes
– De stand van jouw voet
– Zadelhoogte en zadelpositie
– Afstand tussen het zadel en stuur
– Stuurhoogte

Als laatste kijken we of jij wel symmetrisch op jouw fiets zit. Deze gegevens leggen we naast de informatie van de intake en het lichamelijk onderzoek. Met alle gegevens komen we tot een plan om de klachten op te lossen.
Hierbij kan je denken aan:
– Afstellen van de fiets
– Het geven van advies over de traptechniek
– Het geven van advies over oefeningen
– Het geven van advies over trainen

Zowel voor als na het afstellen van de fiets doen we een video analyse, waarbij we kijken naar jouw fietstechniek en de hoeken van enkel, knie, heup, schouder en elleboog tijdens het fietsen. Als de aanpassing van de fiets nog beter kan, passen wij de fiets weer aan en doen dan weer een video analyse. 

Stap 4: Evaluatie
Na de bikefitting evalueren we samen nog de veranderingen aan de fiets en de adviezen op gebied van fysieke training en training op de fiets.

Wil jij nog meer weten over de bikefitting of wat het beste bij jou past? Stuur gerust een mail naar wouter@medsupport.nl of bel naar onze praktijk op 0314-765099

Samenwerking rondom Doetinchem

Als er tijdens de bikefitting een advies komt voor een ander zadel of stuur wil je natuurlijk wel bij de beste mecaniciens terecht komen. Daarom werken wij samen met lokale ondernemers met hart voor het fietsen. Zij weten perfect hoe jouw fiets in elkaar zit. Met de informatie de zij vanuit de bikefitting krijgen wordt jouw fiets perfect in elkaar gezet.