info@medsupport.nl  |  0314-76 50 99

Logo van fysiotherapie MedSupport

Dry needling

Heb jij last van spieren die te veel gespannen zijn? Heb jij pijn en/of stijfheid in spieren of heb je het gevoel dat pijn uitstraalt? Dry needling is een manier om de pijn en andere klachten vanuit de spieren te behandelen.

Dry needling

Heb jij last van spieren die te veel gespannen zijn? Heb jij pijn en/of stijfheid in spieren of heb je het gevoel dat pijn uitstraalt? Dry needling is een manier om de pijn en andere klachten vanuit de spieren te behandelen.

Dry needling

Dry needling is een behandeling van triggerpoints met een kleine naald. Tijdens de behandeling wordt een naaldje in de triggerpoint gebracht, waardoor deze kan ontspannen en geen klachten meer geeft.

Wanneer is dry needling zinvol?

Op het moment dat je last hebt van een te hoge spanning in spieren kan dry needling toegepast worden.

De klachten waarbij dry needling zinvol kan zijn, zijn bijvoorbeeld:

 • Nekpijn;
 • Rugpijn;
 • Schouderpijn;
 • Hoofdpijn;
 • Bil- en been pijn;
 • Kuitklachten;
 • Sportblessures.
Collega Iris past dry needling toe

Collega Iris past een dry needling behandeling toe.

Hoe cliënten onze zorg waarderen:

Aangesloten bij álle zorgverzekeraars

MedSupport Fysiotherapie Logo zorgverzekeraar CZ.
MedSupport Fysiotherapie Logo zorgverzekeraar Menzis.
MedSupport Fysiotherapie. Logo zorgverzekeraar VGZ.
MedSupport Fysiotherapie. Logo zorgverzekeraar Achmea.

Wat kan je tijdens dry needling ervaren

Bij dry needling kan je de volgende dingen voelen:

 • Een klein stroomstootje in de spier;
 • Tintelingen;
 • Prikkels;
 • Lichte pijn.

Het resultaat van dry needling

In veel gevallen is na één of enkele behandelingen het volgende merkbaar:

 • Minder pijn in de spieren;
 • Minder stijfheid van de spieren;
 • Minder uitstraling.

Meer dan alleen dry needling

Tijdens de behandeling wordt er ook aandacht besteed aan oefeningen. Hierdoor is het effect van de dry needling beter en keren ze minder snel terug.

Een behandeling met dry needling.

MedSupport dry needling

Onze dry needling therapeuten hebben twee opleidingen gevolgd voor het mogen behandelen van triggerpoints. Hierdoor weet jij zeker dat de behandeling het maximale effect zal hebben.

Dry needling als éénmalig onderdeel van de behandeling

In sommige gevallen kan een collega therapeut een éénmalige behandeling bij een van onze dry needling specialisten adviseren om het herstel traject te ondersteunen.

Dry needling specialisten Matthijs, Iris en Marissa

Bij fysiotherapie MedSupport zijn Matthijs, Iris en Marissa gespecialiseerd in dry needling.

Matthijs richt zich vooral op de bovenste extremiteit en Iris met name op het onder lichaam.

Marissa focust zich op zowel bovenste als onderste extremiteiten. Dit zorgt ervoor dat zij elkaar goed aanvullen en jou goed kunnen begeleiden in het herstel van jouw klachten.

''Na 3 behandelingen pijnvrij''

''Fysiotherapeut neemt uitgebreid tijd voor intake, zeer heldere uitleg van behandelplan. Afspraken zijn stipt op tijd, reminders via mail werken goed. Behandeling (dry needling) heeft goed geholpen, was al na 3 behandelingen pijnvrij.''

Zelfhulptips bij dry needling

  1. Doe regelmatig de voorgeschreven oefeningen: De behandeling met dry needling heeft het beste effect als je in de dagen daarna ook de oefeningen doet. Volg nauwgezet het oefenprogramma dat door je fysiotherapeut is voorgeschreven. Door consistent en correct te oefenen, kun je de resultaten van de fysiotherapiebehandeling maximaliseren.
  2. Blijft in beweging: het is belangrijk om na een dry needling behandeling de behandelde spieren in beweging te houden. Denk bijvoorbeeld aan wandelen bij behandeling in het onderlichaam of armbewegingen maken als je behandeld bent in de schouder of arm. 
  3. Zoek alleen de grenzen op als dit kan: De structuren uitdagen waar jij last van hebt kan een goede manier zijn om iets op te bouwen, maar bij een overbelasting kan dit soms ook een negatief effect hebben. Luister naar de signalen van je lichaam en communiceer eventuele zorgen of veranderingen in je symptomen met je fysiotherapeut. Het is belangrijk om samen te werken om je behandeling aan te passen indien nodig.

Onthoud dat deze tips algemeen van aard zijn en het is altijd raadzaam om advies te vragen aan je fysiotherapeut voor specifieke zelfhulpmaatregelen die passen bij jouw individuele situatie.

Vraag & antwoord:

Onze collega's die dry needling uitvoeren zijn allemaal master geschoold en werken veel onderling samen. Zo delen zij de laatste kennis en hebben ze allemaal hun eigen kennisgebied. 

Je krijgt hoogwaardige zorg met een persoonlijke benadering. Wij geloven dat elke persoon uniek is en een individuele benadering verdient. Daarnaast werken wij samen met andere zorgverleners, zoals huisartsen en specialisten, om ervoor te zorgen dat je de best mogelijke zorg krijgt.

Een behandeling met dry needling valt binnen de fysiotherapie. Als jij aanvullend verzekerd bent, dan krijg jij de behandelingen gewoon onder de fysiotherapie vergoed. 

Al onze therapeuten werken zonder wachtlijst. Omdat er 3 collega's zijn die dry needling toepassen kun je snel terecht: afspraak maken.

Voor dry needling kunt u terecht in Doetinchem, Zelhem en Beek.

 • In Doetinchem vind je ons in het "oude" ketelhuis aan de IJsselstraat 16 (vlakbij de Lidl aan de Keppelseweg);
 • In Zelhem vind je ons in een modern pand aan de Halseweg 27D (naast de voetbalvelden van ZZC ’20);
 • In Beek vind je ons vlakbij de rotonde aan de Arnhemseweg 5 (aan dezelfde weg waar het tankstation zich bevindt).


Op alle locaties kun je gratis voor de deur parkeren.