info@medsupport.nl  |  0314-76 50 99

Logo van fysiotherapie MedSupport

Manuele therapie

Je hebt rug-, nek of schouderklachten. Je wilt weer zonder beperkingen en pijn kunnen bewegen. Daarom ben je op zoek naar een goede en ervaren manueeltherapeut.

Manuele therapie

Je hebt rug-, nek of schouderklachten. Je wilt weer zonder beperkingen en pijn kunnen bewegen. Daarom ben je op zoek naar een goede en ervaren manueeltherapeut.

Manuele therapie

Manuele therapie is een gespecialiseerde vorm van fysiotherapie. Manuele therapie omvat hands-on technieken. De gebruikte technieken zijn:

 • Mobilisatie;
 • Manipulatie;
 • Gerichte oefeningen.

Meer bewegingsvrijheid, minder pijn

De manueel therapeut richt zich op beperkingen en pijn van gewrichten en spieren. Door manuele therapie ervaar je snel meer bewegingsvrijheid en minder pijn. 

Met MedSupport manuele therapie in de regio Doetinchem zorgen wij ervoor dat blokkades worden verminderd. Daarnaast is het effect van manuele therapie dat jouw spieren en gewrichten beter bewegen. 

Bekijk het bovenstaande videofragment over een manipulatie.

Hoe cliënten onze zorg waarderen:

Aangesloten bij álle zorgverzekeraars

MedSupport Fysiotherapie Logo zorgverzekeraar CZ.
MedSupport Fysiotherapie Logo zorgverzekeraar Menzis.
MedSupport Fysiotherapie. Logo zorgverzekeraar VGZ.
MedSupport Fysiotherapie. Logo zorgverzekeraar Achmea.

Wanneer manuele therapie?

Onze manueel therapeuten zijn gespecialiseerd in meerdere klachten en gewrichten. Zij zien veel mensen met: 

Het resultaat van manuele therapie

Het resultaat van de manuele fysiotherapie door MedSupport is vaak snel zichtbaar. Doordat de manueel therapeut direct de beweeglijkheid van de gewrichten beïnvloedt, ervaar je direct vermindering van de klachten. Hierdoor zijn de behandeltrajecten ook vaker kortdurend.

Je merkt direct effect

Na de behandeling van de manueel therapeut ervaar je vaak snel: 

 • Minder stijfheid tijdens het bewegen;
 • Minder pijn rondom het gebied dat behandeld is;
 • Meer ruimte om te bewegen.

Manueeltherapeut Matthijs onderzoekt de nek van een cliënt.

MedSupport manuele therapie

De manueel therapeuten bij MedSupport heb een master opleiding afgerond. Tijdens deze master hebben zij specialistische kennis opgedaan. Denk hierbij aan specifieke kennis over het behandelen van gewrichten en specifieke bewegingen.

Een gerichte intake met een gericht behandelplan

Onze manueeltherapeuten behandelen door middel van manipuleren of mobiliseren.  Zij hebben daarnaast ook specifieke vaardigheden voor het gericht uitvoeren van een intake en onderzoek. Hierdoor kunnen zij beter achterhalen waardoor jij jouw klachten hebt. Hierdoor weet je snel wat je het beste aan doen.

Manuele therapie als éénmalig onderdeel van de behandeling

In sommige gevallen kan een collega therapeut een éénmalige behandeling bij een van onze manueel therapeuten adviseren om het herstel traject te ondersteunen.

''Na enkele behandelingen klachten vrij!''

''Ik liep al een week rond met pijn in mijn onderrug, dit belemmerde mij vooral in mijn werk in het ziekenhuis en daarnaast ook met andere dagelijkse activiteiten. Aangezien de klachten niet vanzelf over gingen, heb ik een afspraak gemaakt bij MedSupport.

En nu na enkele behandelingen ben ik klachten vrij. Dit dankzij de manuele therapie en de oefeningen onder begeleiding van Mathijs. Ook kreeg ik duidelijke informatie over hoe ik het beste mijn klachten kan voorkomen en wat de waarschijnlijke oorzaak was van mijn klachten. Wanneer mijn klachten weer op gaan spelen maak ik zeker opnieuw een afspraak bij MedSupport. Echt een aanrader!''

Manueeltherapeuten en Wouter en Matthijs

Bij fysiotherapie MedSupport zijn zowel Matthijs als Wouter MSc. Manueel therapeut. Matthijs heeft zijn opleiding tot manueel therapeut gevolgd bij de SOMT in Amersfoort en Wouter op Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) in Nijmegen.

Beiden manueeltherapeuten zijn onderdeel van het schouderteam en  behandelen veel mensen met:

Begeleiding bij het uitvoeren van oefeningen voor de schouder

Manueeltherapeut Wouter Wouter begeleidt een cliënt.

Zelfhulp tips:

  1. Volg de aanbevelingen van de manueel therapeut:
   luister naar de instructies en adviezen van de manueel therapeut en volg deze nauwkeurig op. Dit kan onder andere betrekking hebben op oefeningen, houdingsaanpassingen, rustperiodes en eventuele thuisbehandelingen.

  2. Houd je lichaam actief:
   naast de behandelingen van de manueel therapeut is het belangrijk om actief te blijven en regelmatig te bewegen. Dit helpt bij het behouden van de mobiliteit en het versterken van spieren rondom de behandelde gewrichten. Overleg met je therapeut welke oefeningen geschikt zijn voor jouw specifieke situatie.

  3. Let op je houding:
   besteed aandacht aan je houding tijdens dagelijkse activiteiten om overbelasting van gewrichten en spieren te voorkomen. Zorg voor een goede ergonomische houding bij zitten, staan, tillen en andere bewegingen.

Onthoud dat deze tips algemeen van aard zijn en het is altijd raadzaam om advies te vragen aan je manueel therapeut voor specifieke zelfhulpmaatregelen die passen bij jouw individuele situatie.

Vraag & antwoord

Als je aanvullend verzekerd bent dan worden er bij de meeste zorgverzekeraars 9 behandelingen manuele therapie vergoed uit jouw aanvullend pakket.

Ons team van manueel therapeuten bestaat uit 2 manueel therapeuten en 1 manueel therapeut in opleiding. Onze manueel therapeuten hebben samen meer dan 25 jaar ervaring binnen het vak. Zij hebben al veel patiënten met nek, schouder en rugklachten geholpen. 
Dat betekent dat je vrijwel altijd bij ons terecht kunt. Als één van deze therapeuten niet beschikbaar is, dan kun je geholpen worden door de ander.

Onze manueel therapeuten hebben geen wachtlijst. Daarom kan je vaak al snel bij ons terecht voor manuele therapie in de regio Doetinchem. Soms al dezelfde dag. Maak direct een afspraak.

Het is normaal om tijdens manuele therapie enige mate van ongemak of gevoeligheid te ervaren. Echter, het is belangrijk om je therapeut op de hoogte te stellen als je pijn ervaart die buiten je comfortzone ligt. De therapeut kan de behandeling aanpassen om het comfort te verbeteren en mogelijke complicaties te voorkomen.

Wij zijn met Fysiotherapie MedSupport gevestigd in Doetinchem, Zelhem en Beek.

 • In Doetinchem vind je ons in het "oude" ketelhuis aan de IJsselstraat 16 (vlakbij de Lidl aan de Keppelseweg);
 • In Zelhem vind je ons in een modern pand aan de Halseweg 27D (naast de voetbalvelden van ZZC ’20);
 • In Beek vind je ons vlakbij de rotonde aan de Arnhemseweg 5 (aan dezelfde weg waar het tankstation zich bevindt).

Op alle locaties kun je gratis voor de deur parkeren.