info@medsupport.nl  |  0314-76 50 99

Logo van fysiotherapie MedSupport

Vaginisme

Er zijn veel vrouwen die moeite of pijn hebben bij het inbrengen van een tampon of klachten ervaren bij het vrijen. Als dit altijd het geval is kan het zijn dat je te maken hebt met vaginisme.

Bij vaginisme spannen de spieren van de bekkenbodem ongewild aan, waardoor de vagina nauwer wordt. Hierdoor wordt het inbrengen van een tampon of vrijen moeilijk. Deze spanning ontstaat vaak onbewust.

Klachten die horen bij vaginisme zijn:

  • Pijn bij het vrijen
  • Pijn in de bekkenbodemregio
  • Geen gemeenschap kunnen hebben
  • Het gevoel hebben dat de vagina “op slot” zit
  • Huidproblemen in en rondom de vagina
  • Moeilijker tot een orgasme komen
  • Urineverlies tijdens het vrijen en/of bij een orgasme
 

Bij deze klachten kan met de juiste oefening en begeleiding juist veel verbeterd worden. Hierdoor krijg je zelf meer controle en minder beperkingen.

Hoe ontstaat vaginisme

De oorzaak van vaginisme is voor iedereen verschillend. Sommige vrouwen hebben dit van jongs af aan (primair), maar het kan ook later ontstaan (secundair).

Vaak worden vrouwen wel angstig of bang voor de pijn. Hierdoor worden de klachten vaak erger.

Wat doet de geregistreerd bekkenfysiotherapeut?

De geregistreerd bekkentherapeut zal samen met jou gaan onderzoeken waar de oorzaak van jouw klachten vandaan komen. Aan de hand van dit onderzoek kan zij jou leren welke spieren je kunt trainen of juist meer kunt ontspannen.

Voor kunt meer informatie over de behandeling bij de bekkentherapeut klik hieronder.

Bekijk onze fysiotherapeuten

Wij zijn fysiotherapie Medsupport. Een jonge, dynamische en moderne fysiotherapiepraktijk in Doetinchem & Zelhem. Onze fysiotherapeuten hebben alle aandacht voor jouw en waar jij tegen aan loopt. Elke fysiotherapeut heeft zijn of haar eigen specialisatie

Fysiotherapie Medsupport Doetinchem en Zelhem

MedSupport fysiotherapie is gericht op het verbeteren en behouden van de kwaliteit van het dagelijks leven van ieder individu met lichamelijke klachten. Dit doen wij door gerichte zorg op het gebied van fysiotherapie te bieden. Wij geloven dat geen enkele klacht exact hetzelfde is waardoor wij elke klacht als uniek bekijken en behandelen.